- بهترین روش نگهداری پیاز داغ
پیاز یکی از ضروری ترین خوشمزه ترین و اشتها آورترین مواد غذایی است.
از این رو عشق ما به خرید پیاز به صورت عمده است تا آنجا که یکی از مواد غذایی مهم در آشپزخانه محسوب می شود.
بعد از خریداری پیازها باید بهترین روش ها را برای ذخیره سازی و نگهداری آنها بکار برد و از هدر رفت آنها جلوگیری کرد.
بنابراین ما به باید بدانیم که چگونه پیازهای خود را به بهترین شکل خود در حالت پیاز داغ یا به نوعی طعم دار نگهداریم و حداکثر عمر انبارداری آنها را افزایش دهیم.
- پیاز داغ یا پیاز سرخ شده
- وقتی که پیازها پخته یا سرخ می شوند در دمای بالا باکتریها را می کشند.
- آنها به احتمال زیاد در حین سرو یا خنک شدن در دمای منطقه ایمنی مواد غذایی “منطقه خطر” قرار می گیرند.
- جایی که باکتری ها می توانند با سرعت بیشتری رشد کنند (بین 4.44 تا 73.33 درجه سانتیگراد)
- بعد دو ساعت از پخت و پز برای جلوگیری از رشد باکتری ها بهتر است پیازهای پخته شده را درون یخچال قرار دهید.
- آنها می توانند تقریباً سه تا پنج روز در یک ظرف دارای هوای مناسب نگهداری شوند.
- برای نگهداری پیاز در فریزر و یخچال نکاتی هست که باید به آن خوب توجه کنیم:
پیاز داغ یکی از مواد اولیه بسیار مهم است که در غذاهای بسیاری کاربرد دارد که برخی از خانم ها آن را برای هر وعده غذایی تازه تازه درست میکنند و برخی از خانم های خانه آن را به شکل آماده سرو میکنند.
بنابراین هرکس برای تهیه پیاز داغ روش خاص و فوت وفن خودش را دارد.
اما اگر پیاز داغ را به مقدار زیاد تهیه کنید باید روش نگهداری آن هم بدانید تا آن مقدار از پیاز داغی که آماده کرده اید خراب نشود و کپک نزد و زحمتتان به هدر نرود.
- روش نگهداری پیاز داغ در فریزر
اصولا فریزکردن مواد غذايي پخته به مدت طولانی در يخچال يا فريزر توصیه نمیشود چون هميشه احتمال بروز آلودگی وجود دارد.
به همین دلیل اگر کسی ميخواهد مواد غذايی را براي مدت طولانی نگه دارد
بايد حتما این مواد خام باشند چون مواد غذايی خام اگر آلودگی هم داشته باشند در حين پخت و حرارت ديدن ميکروب و سموم ميکروبی آنها از بين ميرود.
تقريبا در تمامی روشها جز کباب کردن مستقيم روی شعله، موادغذايی حرارت 100 درجه را به مدت نيم ساعت تحمل میکنند و معمولا مقاوم ترين سموم ميکروبی در اين مدت نابود میشوند.
وقتي سبزی یا پیاز از قبل پخته باشد و در يخچال نگهداری شود معمولا موقع مصرف تنها گرم میشود و ميزان حرارت کم و کوتاه خواهد بود.
پس اگر آلودگی در آن وجود داشته باشد در چنين شرايطی ديگر ميکروب و سم آن از بين نمیرود.
پس بهتر است که مواد غذايی پخته برای مدت طولانی در يخچال و يا فريزر نگهداری نشوند بلکه تازه به تازه برای طبخ انواع غذاها مورد استفاده قرار گيرند.
اگرمقدار زیادی پیاز داغ درست کردید آن را در کیسههای فریزی یا کیسههای زیپ لاک جداگانه و با هواگیری کامل داخل فریزر قرار دهید.
به این ترتیب میتوانید در موقع نیاز از پیاز داغی که داخل یخچال است استفاده کنید و وقتی ظرف خالی شد یک بسته از پیاز داغهای فریزری را از فریزر بیرون آورده و داخل همان ظرف بریزید و به مرور از آن استفاده کنید و به همین ترتیب ادامه دهید تا پیازهای فریزری تمام شوند.
- روش نگهداری پیاز داغ در یخچال
نکته کلیدی دیگری که میتواند به شما برای داشتن پیاز داغ سالم و بدون کپک کمک کند این است که اگر پیازها را داخل ظروف یکبار مصرف یا ظروف پلاستیکی میریزید:
اول برای مدتی ظرف را بدون در داخل یخچال یا فریزر قرار دهید تا پیازها کاملا سرد شوند و بعد درب ظرف را ببندید.
شما همچنین میتوانید در ظرف را نیز جداگانه داخل یخچال قرار دهید تا هم ظرف و هم در آن و هم پیازها به خوبی سرد شوند و بعد در ظرف را درست و کامل کیپ کنید
به این ترتیب ظرف دیگر عرق نمیکند و پیازها کپک نمیزنند.
بهتر است پیاز داغها را به چند قسمت تقسیم کنید مقداری از آنها را داخل ظرف دربسته ریخته و داخل یخچال قرار دهید
زیرا در یخچال فقط میتوانید برای مدت کوتاهی مثلا دوهفته پیاز داغ را نگهداری کنید پس بهتر است همانطور که گفتیم در ظرفی بگذاریم که اکسیژن مناسب هم به داخل ظرف برسد.
کلام پایانی
- اگر میخواهید پیاز داغ های سالم که از لحاظ مدت ماندگاری بهداشتی و همچنین طعم خوب تهیه کنید ما به شما محصولات غذایی آشپزخانه نعنا را پیشنهاد میدهیم که در خانه اشتغال مولوی توسط زنان سرپرست خانوار جمعیت امام علی درست می شود.
- شما علاوه بر تهیه محصول مورد نیاز خودتون کمک بزرگی به این زنان هنرمند در چرخه زندگی کرده اید.
- خوب است بدانید این پیاز داغ ها به دوشکل خلالی و نگینی آماده و بسته بندی شده اند تا شما پیاز داغ مورد علاقه تان را انتخاب کنید.
- میتوانید محصول مورد نظر خود را با کلیک روی دو لینک پیاز داغ خلالی ۴۰۰ گرمی و پیاز داغ نگینی ۴۰۰ گرمی خریداری کرده و از خوردن آنها لذت ببرید.
منبع: