طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر

طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر

پخت آش رشته یکی از اون هنرهایی هست که اکثر افراد به دنیال یادگیری اون هستن، به شکلی که از قدیم یاد داشتن پخت حرفه ای آش رشته یک خصوصیت خیلی مهم برای آشپزها و خانم های خانه دار محسوب می شده.

اما تهیه آش رشته اونقدر که به نظر میاد آسون نیست، یعنی نکات خیلی ریز مهمی داره که عدم توجه به اون ها باعث افت کیفیت آش رشته میشه.

مثلاً ممکنه حبوبات آش رشته به صورت یکدست و به اندازه پخته نشن یا آش رشته به قول معروف خوب جا نیوفته و آب و رشته اون از هم جدا باشه.

برای همین ما در ادامه این مطلب قصد داریم طرز تهیه آش رشته رو به همراه تمام فوت و فن های خاص اون برای شما بگیم.

 

طرز تهیه آش رشته برای 4 نفر

فرقی نمی کنه قصد دارید برای 4 نفر آش بپزید یا برای یک مهمانی خیلی بزرگ، در هر صورت روش انجام کار به یک صورته و تنها تفاوت اون در اندازه های مواد لازم برای پخت آش رشته هست.

ما در این مطلب مواد لازم پخت آش رشته برای 4 نفر رو می گیم و اگر شما قصد داشتید برای نفرات کمتر یا بیشتر آش رشته بپزید، فقط کافیه مقداری مواد لازم رو بر اساس تعداد نفرات ضرب یا تقسیم کنید.

  • مواد لازم پخت آش رشته برای 4 نفر
  • نخود، لوبیا قرمز و لوبیا چیتی هر کدام 40 گرم معادل 4/1 لیوان
  • عدس ریز 50 گرم
  • پیاز متوسط 3 عدد متوسط یا 2 عدد بزرگ
  • اسفناج 20 گرم معدال 10 عدد برگ متوسط
  • جعفری 20 گرم معادل 10 عدد
  • تره 30 گرم معادل 15 شاخه
  • شوید 10 گرم معدال 10 شاخه
  • گشنیز 20 گرم معادل 30 شاخه
  • نعنا خشک 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
  • رشته آش 70 گرم
  • سیر 2 حبه
  • کشک 2 قاشق غذاخوری
  • آرد 2 قاشق غذاخوری ( دلبخواهی )
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • مراحل پخت آش رشته برای 4 نفر

 

  1. اولین و مهمترین کار برای پخت آش رشته، نم کردن حبوبات مربوط به آش رشته از شب قبل هست. پس برای انجام این کار حبوبات لویبا و نخود رو باهم در یک قابلمه مناسب ریخته و با آب داغ خیس می کنیم، اما عدس رو در قابلمه ای جداگانه نم می کنیم.
  2. حالا صبح روز بعد شده و ما قصد درست کردن آش رشته رو داریم، پس آب نم کرده حبوبات رو خالی کرده و اول لوبیاها و نخود رو داخل قابلمه بزرگی که برای پخت آش رشته در نظر گرفتیم، می ریزیم و با اضافه کردن مقدار مناسبی آب در حدود 5 لیوان اجازه می دیم کاملاً پخته بشه.

با توجه به این که حبوبات از قبل خیس بودن، زمان پخت اون ها هم کاهش پیدا می کنه و معمولاً زیر دو ساعت پختشون کامل میشه.

  1. در این فاصله زمانی که حبوبات در حال پخته شدن هستند، سبزی های آش رشته رو پاک کرده، میشوئیم و بعد از خشک شدن، اون ها رو به صورت درشت ریز می کنیم. البته می تونید به جای این مراحل از حدود 5/1 کیلو سبزی آش خرد شده آماده استفاده کنید.
  2. وقتی حبوبات داخل قابلمه پخته شدند، عدس و سبزی خرد شده آش رشته رو به محتویات داخل قابلمه آش اضافه کرده و دوباره 5 لیوان آب جوش داخل قابلمه میریزیم.
  3. حالا به سراغ سرخ کردن پیاز داغ آش رشته می ریم. یکی از مهمترین نکات خوشمزه شدن آش رشته به نحوه سرخ شدن پیازها و حتی مقدار پیاز داغ است.

پس برای مزه بهتر آش رشته، پیازها رو به صورت خلالی درشت ریز کرده، داخل آب جوش میریزم تا 5 دقیقه ای با مقدار کمی نمک بجوشد، سپس پیازها رو آبکش کرده و با پهن کردن روی دستمال آب اضافه اون رو می گیریم.

در نهایت پیازها رو داخل تابه بزرگی ریخته و با ریختن مقداری مناسبی روغن مخصوص سرخ کردنی، به سرخ کردن پیازها مشغول می شیم.

توجه داشته باشید که پیاز داغ آش رشته نه باید خیلی سرخ و نه خیلی خام باشه، همین که طلایی شد، زردچوبه رو به پیازها اضافه کرده و بعد از کمی تفت خوردن نعنا خشک و فلفل سیاه رو به پیازها اضافه می کنیم و سریع از روش شعله برمی داریم تا طعم سوختگی نگیره.

  1. در این فاصله تمام حبوبات و سبزی آش کاملاً پخته شدن، پس نصفی از پیاز داغ هایی که آماده کردیم رو داخل قابلمه آش ریخته و خوب هم می زنیم.

حتی می تونید به جای طی کردن تمام مراحل مربوط به سرخ کردن پیاز داغ آش رشته، حدود 1 لیوان از پیاز داغ خلالی 400 گرمی این فروشگاه برداشته و به همراه نعنا و زردچوبه و فلفل سیاه تفت داده و داخل آش رشته بریزید.

  1. مرحله آخر به اضافه کردن رشته آش مربوط میشه، برای ریختن رشته آش عجله نکنید و رشته ها رو دسته دسته کرده و کم کم به غذا اضافه می کنیم و به طور نامرتب و کم هم میزنیم تا آش زیادی سفت نشه.
  2. وقتی رشته آش رو اندازه کردیم، نمک غذا رو میچشیم تا در صورت کم بودن مقداری نمک آش رشته رو اندازه کنیم.
  3. اگر بعد از پخته شدن رشته، باز هم آش رشته جا نیوفتاده یا آب و حبوباتش از هم جدا بود، می تونید 2 قاشق غذاخوری آرد گندم رو با نصف لیوان آب جوش خوب حل کنید تا گلوله گلولوه نشه، سپس کم کم به آش اضافه کنید و هم بزنید و حدوداً نیم ساعتی صبر کنید تا آرد به خوبی پخته بشه.
  4. زمانی زیر قابلمه آش رشته رو خاموش می کنیم که آش رقیق شده باشه، کاملاً لعاب داده باشه و رشته ها حجیم و نرم شده باشند.
  5. در نهایت آش رشته پخته شده رو داخل ظرف مناسب ریخته و با نصفه دیگه پیاز داغ های خلالی، نعنا داغ و کمی سیر داغ و کشک جوشیده شده رقیق روی اون رو به سلیقه خودتون تزئین کنید.

چند نکته برای پخت حرفه ای آش رشته

  • اندازه قابلمه آش رشته باید به اندازه کفی بزرگ باشه تا تمام مواد جای کافی برای پختن، هم زدن و جا افتادن داشته باشند.
  • نمک آش رشته رو از اول اضافه نمی کنیم، چون رشته خودش نمک داره و ممکنه غذامون شور بشه.
  • سبزی آش رشته رو خیلی ریز نمی کنیم تا با وجود پخته شدن زیادی له و آب نشه.
  • استفاده از سبزی اسفناج در داخل سبزی آش رشته باعث لعاب دار شدن غذا میشه.
  • برای طعم بهتر آش رشته می تونید تعدادی سیر تازه رو له کرده و در حین پختن آش رشته به اون اضافه کنید.
  • ریختن مقداری کشک جوشیده شده غلیظ داخل آش رشته طعم و رنگ این غذا رو بهتر میکنه.
  • مقدار زردچوبه آش رشته نقش بسیار موثری در رنگ نهایی غذایی داره، پس ارگ احساس کردید، رنگ اون خوب نیست، می تونید باز هم زردچوبه سرخ شده داخل آش اضافه کنید.
  • اگر از نفخ آش رشته می ترسید، می تونید دو قاشق غذاخوری چهارزیره آسیاب شده در حین پخته شدن این غذا اضافه کنید.
  • میزان روغن مورد استفاده در آش رشته در جا افتادن اون موثره، پس کمی روغن این غذا رو بیشتر بریزید.
  • مقدار حبوبات آش رشته رو می تونید بر اساس ذائقه خودتون کم و زیاد کنید، چون بعضی ها آش رشته پر حبوبات دوست دارن و بعضی ها آش رشته پر سبزی.

به عنوان مثال می تونید برای پخت آش رشته برای 4 تا 5 نفر، از هر کدوم از حبوبات آش رشته به مقدار یک لیوان استفاده کنید.

همونطور که ملاحظه کردید، پختن آش رشته یک کار زمان بر هست، اما طعم و مزه نهایی این غذای خوشمزه به تمام زحمت هایی که بابت آماده کردنش کشیدید، حسابی می ارزه.

البته با وجود سبزی آش خرد شده و پیاز داغ خلالی آماده داخل بازار، میشه زمان مورد نیاز برای آماده کردن این غذا رو به حداقل رسوند.

یکی از راه های مطمئن و ساده دسترسی به سبزی آش و پیاز داغ آماده، خرید سبزی آش خرد شده نیم کیلویی و پیاز داغ خلالی 400 گرمی از این فروشگاه هست.

همچنین می توانید جهت سفارش سبزی آش خرد شده نیم کیلویی و پیازداغ خلالی 400 گرمی بصورت تلفنی با شماره 86127412-021 تماس حاصل فرمایید.

تمام محصولات آماده به مصرف این فروشگاه رو زنان سرپرست خانوار تحت حمایت جمعیت دانشجویی امام علی (ع) تهیه و بسته بندی کردند.

پس می تونید با خاطری آسوده از کیفیت و سلامت این محصولات از هر نقطه تهران که هستید سفارش خودتون رو ثبت کنید تا در اسرع وقت به دستتون برسه.

منبع:

نمناک

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *