طرز تهیه آش رشته مجلسی

طرز تهیه آش رشته مجلسی

در این مقاله با طرز تهیه آش رشته مجلسی را با شما همراه خواهیم بود. اگر شما هم به این غذای لذیذ علاقه دارید تا پایان این متن را مطالعه نمایید.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

·      طرز تهیه آش رشته مجلسی خوشمزه

·      طرز تهیه آش رشته مجلسی برای 2 نفر

·      طرز تهیه آش رشته مجلسی با قلم

·      طرز تهیه آش رشته مجلسی تهرانی

·      فیلم طرز تهیه آش رشته مجلسی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آش رشته به عنوان یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی در اکثر دورهمی­های خانوادگی به خصوص در فصول سرد سال و یا در مناسبت­های مذهبی سرو می­شود.

 

 

ما در ادامه قصد داریم، طبخ آش رشته مجلسی خوشمزه را به شما آموزش دهیم تا در دورهمی­های خانوادگی و و مناسبت­های سنتی مثل شب یلدا بتوانید از آن استفاده نمایید.

 

طرز تهیه آش رشته مجلسی خوشمزه

هر غذایی برای خوشمزه­تر شدن به استفاده از فوت و فن­های خاصی نیازمند است، که آش رشته مجلسی نیز از این قاعده مستثنی نمی­باشد.

برای مثال علاوه بر نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک، جهت خوشمزه­تر شدن آش رشته­های مجلسی می­توان از مقداری قره قروت نیز استفاده نمود.

برای این کار می­توانید، قره قروت را رقیق کرده و با آش مخلوط کنید و یا در تزئین روی آش از آن استفاده نمایید.

 

 

 

در کنار روش پخت آش رشته مجلسی، قصد داریم شما را با طرز تهیۀ آش رشته نذری خوشمزه نیز آشنا کنیم، به همین منظور می­توانید لینک آن را لمس نمایید.

 

طرز تهیه آش رشته مجلسی برای 2 نفر

برای این که با آش رشته­تان عطر و بویی بی‌نظیر و نوستالژیک در مجالس به راه بیندازید و غذایی لذیذ نوش جان کنید، با ما همراه باشید.

مواد لازم جهت تهیه آش رشته مجلسی برای 2 نفر

از هر کدام 50 گرمحبوبات (عدس، لوبیا و نخود) به نسبت مساوی
0.5 کیلوگرمسبزی آش (تره، شوید، جعفری، گشنیز)
250 گرمرشته آش
نصف پیمانهپیاز داغ
به مقدار دلخواهسیر و نعناع داغ
به مقدار دلخواهنمک، فلفل سیاه و زردچوبه

 

از 24 ساعت قبل، حبوبات خود را در آب بخیسانید و چندین بار آب آن را تعویض نمایید، تا نفخ آن­ها برطرف شود.

 

 

 

سپس تا نیمه قابلمه را از آب پر کنید و هر یک از حبوبات را به صورت جداگانه درون آن بریزید تا نیم­پز شوند؛ البته می­توانید، نخود و لوبیا را با هم و عدس را با توجه زمان کوتاه­تر پخت آن، در ظرف دیگری بریزید.

قابلمۀ 5 لیتری را تا نیمه پر از آب کنید و اجازه دهید تا آب به جوش آید. سپس حبوبات نیم­پز را به جز عدس در آب ریخته و صبر می­کنیم تا کمی نرم شوند.

همان­طور که گفته شد با توجه به این که عدس در زمان کوتاه­تری پخته می­شود، آن را با کمی تأخیر به قابلمه اضافه کرده و مجدداً اجازه می­دهیم آب به جوش آید.

در این حین می­توانید، پیازهای خرد شده را در یک ماهیتابه که روغن از قبل درون آن داغ شده است بریزید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و طلایی شود.

اگر فرصت کمی برای آشپزی دارید، پیاز داغ خلالی 400 گرمی می­تواند پیشنهاد خوبی برای شما باشد.

 

 

 

 

 

 

برای جلوگیری از له شدن پیاز­ها در هنگام سرخ کردن، می­توانید از شب قبل آن­ها را خلالی خرد کرده و روی پارچه­ای تمیز پهن کنید و با پارچه نازک دیگری رو آن­ را بپوشانید.

در مرحله بعد پس از نرم شدن پیاز­ها مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و تا یک دست شدن ادویه­ها با پیاز آن­ها را تفت دهید.

حال سبزی­های آش را خرد کرده و به مخلوط حبوبات اضافه کنید و در قابلمه را تا نیمه قرار دهید. علت این کار جلوگیری از بد رنگ شدن سبزی آش می­باشد.

هم­چنین برای لعاب انداختن و جا افتادن آش می­توانید، مقداری از پیاز­های سرخ شده جداگانه نگه داشته و اواسط پخت آش رشته مجلسی به آن اضافه نمایید.

پس از جا افتادن آش، نوبت به اضافه کردن رشته­ها می­رسد. توجه داشته باشید که برای پخت رشته­ها باید حرارت را کمی بیشتر نمایید تا آن­ها خمیر نشوند.

 

 

 

 

 

زمان لازم برای پخت رشته­ها 15 الی 20 دقیقه است و پس از این مدت زمان آش رشته شما آماده می­باشد، اما در صورت تمایل می­توانید، 5 دقیقه قبل از خاموش کردن غذا، بار دیگر نمک و فلفل آن را چک نمایید.

پس از پخت کامل آش باید اجازه دهید تا کمی خنک شود و سپس در ظرف مخصوص با تزئینی زیبا سرو شود.

 

 

 

 

 

برای تزئین آش رشته مجلسی علاوه بر نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک می توانید از ترکیب زعفران و کشک نیز استفاده نمایید.

برای تزئین زیبا­تر آش رشته مجلسی می­توانید از پیاز داغ خشک استفاده نمایید. به این منظور مطالعه لینک مقاله چگونه پیاز داغ خشک درست کنیم؟ می­تواند کمک بسیاری به شما نماید.

 

طرز تهیه آش رشته مجلسی با قلم

در این دستور سعی داریم، طرز تهیه آش رشته مجلسی با قلم را که غذایی مفید و مغذی به خصوص برای کودکان و افراد ضعیف می­باشد، به شما آموزش دهیم.

مواد لازم جهت تهیه آش رشته مجلسی با قلم

300 گرمرشته مخصوص آش
1 کیلوگرمسبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، شوید)
300 گرمقلم گاو یا گوسفند یا پای مرغ
مجموعاً به مقدار مساوی 450 گرمحبوبات (لوبیا، نخود، گندم پوست کنده، عدس)
4 قاشقنعناع خشک
6 عددپیاز متوسط
در صورت تمایل 3 حبهسیر
2 لیوانکشک ساییده غلیظ
به میزان لازمروغن

 

ابتدا قلم گاو یا گوسفند و یا پای مرغ را از روز قبل با پیاز و شعلۀ ملایم بپزید. پس از پخت، عصاره آن را جدا نموده و در یخچال بگذارید.

هم­چنین از 24 ساعت قبل، حبوبات خود را در آب بخیسانید و چندین بار آب آن را تعویض نمایید تا نفخ آن­ها برطرف شود و بوی بدی نگیرند.

در این مرحله باید هر یک از حبوبات را به طور جداگانه نیم­پز نمایید. سپس پیاز­ها را نگینی خرد کرده و به همراه زردچوبه در روغن داغ تفت دهید تا به رنگ عسلی دربیاید.

پیاز داغ نگینی 400 گرمی مجموعه شادیکار می­تواند گزینه مناسبی جهت سهولت کار شما باشد.

 

 

 

 

 

حال سیر­های حبه را با رنده ریز خرد کرده و با زردچوبه و کمی روغن تفت داده و به سرعت از روی گاز بردارید. فراموش نکنید مدت زمان تفت دادن آن­ها باید خیلی کوتاه باشد.

سپس یک پیمانه از پیاز داغ را به همراه سیر، دو قاشق سوپ­خوری نعناع خشک و آرد را با هم مخلوط نمایید و روی گاز قرار دهید.

نیمی از قابلمه را از آب پر کرده و صبر کنید تا به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، ابتدا حبوبات نیم­پز شده را به جز عدس و ماش به ظرف اضافه کنید و اجازه دهید کمی نرم شوند.

 

 

 

 

 

حال با توجه به این که عدس و ماش در زمان کوتاه­تری پخته می­شوند، آن را با کمی تأخیر به قابلمه اضافه کنید و مجدداً اجازه دهید تا آب به جوش آید.

سپس سبزی­های خرد شده را به همراه دیگر محتویات از جمله: مخلوط پیاز داغ و مقداری نمک، ادویه و آویشن خشک ظرف اضافه کرده و صبر می­کنیم تا سبزی­ها هم پخته شوند.

در این مرحله آب قلم را اضافه کرده و پس از گذشت حداکثر 5 دقیقه و قل خوردن آن با دیگر محتویات قابلمه و لعاب انداختن آش، نوبت اضافه کردن رشته­ها می­باشد.

رشته­های آش را داخل ظرف ریخته و حرارت را کمی بیشتر نمایید تا از خمیری شدن آن­ها جلوگیری نمایید. حدودا 15 الی 20 دقیقه برای پخت رشته­ها کافی می­باشد.

 

 

 

 

 

5 دقیقه پیش از خاموش کردن غذا، بار دیگر نمک و فلفل آن را چک نمایید. پس از پخت کامل آش رشته و خنک شدن آن می­توانید، آش را درون ظرف مخصوص با تزئینی زیبا سرو نمایید.

معمولاً در آش رشته­های مجلسی علاوه بر پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک، زعفران را با کشک مخلوط نموده و برای تزئین استفاده می­کنند.

 

 

 

 

 

برای آشنایی بیشتر با مقدار پیاز داغ برای آش رشته، از شما دعوت می­کنیم لینک آن را لمس نموده و مقاله مربوط به آن را مطالعه فرمایید.

 

طرز تهیه آش رشته مجلسی تهرانی

آش رشته از جمله غذا­هایی است که در سراسر کشورمان به روش­های متفاوتی پخته می­شود. ما قصد داریم نمونه ای از آن را تحت عنوان آش رشتۀ مجلسی تهرانی به شما آموزش دهیم.

مواد لازم جهت تهیه آش رشته مجلسی تهرانی برای 7 یا 8 نفر

250 گرمعدس
150 گرمنخود
200 گرملوبیا چیتی
4 عدد متوسطپیاز سفید
50 گرمسیر تازه
400 گرمرشته آش
800 گرمسبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج)
به میزان لازمروغن مایع
2 قاشق چایخوریزردچوبه
به میزان لازمپیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ
به میزان لازمکشک

 

همان­طور که گفته شد باید برای شروع کار از شب قبل نخود و لوبیا را جهت کاهش نفخ آن­ها و پخت بهترشان در آب بخیسانید.

 

 

 

 

 

سپس پیاز­ها را به شکل نگینی بسیار ریز و سیرها را نیز کاملاً ریز خرد نمایید. هم­چنین حبوبات را به صورت جداگانه نیم­پز کنید و به هیچ عنوان به آن­ها نمک اضافه نکنید.

برای نمونه نحوه نیم­پز کردن عدس به این شکل است، که 2 سانتی­متر بیشتر از سطح عدس در قابلمه 8 لیتری آب ریخته، در قابلمه را بسته و بر روی شعله ملایم گاز قرار داده تا نیم­پز شود.

حال درون قابلمه­ای دیگر روغن می­ریزیم و پیاز­های خرد شده را به آن اضافه می­کنیم و بر روی شعله ملایم تفت می­دهیم.

پس از طلایی رنگ شدن پیاز­ها، سیر خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت می­دهیم. سپس 2 قاشق چای­خوری زردچوبه را نیز به محتویات اضافه کرده و هم می­زنیم.

در این مرحله ابتدا عدس­ها و سپس نخود و لوبیا را به محتویات درون قابلمه اضافه می­کنیم و چند لیتر آب جوش را تا جایی که چند سانتی­متر از سطح مواد بالاتر باشد، درون قابلمه می­ریزیم.

سپس مقداری فلفل قرمز را اضافه کرده و مواد را به آرامی مخلوط می­کنیم. در قابلمه را می­بندیم تا مواد به خوبی به جوش آیند و مزه آن­ها با یکدیگر ترکیب شود.

حال باید سبزی­های آش را اضافه کنیم. همان­طور که گفته شد جهت جلوگیری از بد رنگ شدن سبزی­ها در قابلمه را نمی­گذاریم.

پس از گذشت 10 دقیقه می­توانید رشته­ها را به آش اضافه کنید و آن را به آرامی هم بزنید. همچنین بد نیست بدانید اگر پس از اضافه کردن رشته، آش سفت شد، می­توانید یک لیوان آب جوش درون قابلمه بریزید.

در مرحله آخر مقداری نمک را به آش رشته اضافه کنید و پس از پخت کامل زیر شعله را خاموش نمایید.

 

 

 

 

 

 

آش رشته مجلسی تهرانی شما آماده سرو و پذیرایی می باشد. در ظرف مخصوص آش را، با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزئین و نوش جان نمایید.

علت شیرین شدن پیاز داغ را به دلیل برخی واکنش­های شیمیایی در مقاله مربوط به آن مطالعه نمایید.

 

 

در پایان اگر به دنبال راهی برای افزایش سرعت خود در پخت آش رشته مجلسی هستید، می­توانید از طریق وب سایت شادیکار به خرید سبزی آش خرد شده نیم کیلویی  ، پیاز داغ نگینی 400 گرمی و  پیاز داغ­ خلالی 400 گرمی اقدام نمایید.

 

 

 

 

 

ما سفارشات شما را در اسرع وقت به دستتان در هر نقطه از تهران خواهیم رساند. پس همین الان برای ثبت سفارش اقدام کنید.

 

 

 

منابع:

– وب سایت باشگاه خبرنگاران جوان

– وب سایت 7 گنج

– وب سایت تصویر زندگی

– وب سایت کجارو

– وب سایت کاله

– وب سایت انگیزه

– وب سایت کوکپد

– وبسایت پزشک

– لینک فیلم طرز تهیه آش رشته مجلسی

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *