طرز تهیه آش رشته مجلسی
در این مقاله با طرز تهیه آش رشته مجلسی را با شما همراه خواهیم بود. اگر شما هم به این غذای لذیذ علاقه دارید تا پایان این متن را مطالعه نمایید.
|
آش رشته به عنوان یک غذای اصیل و خوشمزه ایرانی در اکثر دورهمیهای خانوادگی به خصوص در فصول سرد سال و یا در مناسبتهای مذهبی سرو میشود.
ما در ادامه قصد داریم، طبخ آش رشته مجلسی خوشمزه را به شما آموزش دهیم تا در دورهمیهای خانوادگی و و مناسبتهای سنتی مثل شب یلدا بتوانید از آن استفاده نمایید.
طرز تهیه آش رشته مجلسی خوشمزه
هر غذایی برای خوشمزهتر شدن به استفاده از فوت و فنهای خاصی نیازمند است، که آش رشته مجلسی نیز از این قاعده مستثنی نمیباشد.
برای مثال علاوه بر نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک، جهت خوشمزهتر شدن آش رشتههای مجلسی میتوان از مقداری قره قروت نیز استفاده نمود.
برای این کار میتوانید، قره قروت را رقیق کرده و با آش مخلوط کنید و یا در تزئین روی آش از آن استفاده نمایید.
در کنار روش پخت آش رشته مجلسی، قصد داریم شما را با طرز تهیۀ آش رشته نذری خوشمزه نیز آشنا کنیم، به همین منظور میتوانید لینک آن را لمس نمایید.
طرز تهیه آش رشته مجلسی برای 2 نفر
برای این که با آش رشتهتان عطر و بویی بینظیر و نوستالژیک در مجالس به راه بیندازید و غذایی لذیذ نوش جان کنید، با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه آش رشته مجلسی برای 2 نفر
از هر کدام 50 گرم | حبوبات (عدس، لوبیا و نخود) به نسبت مساوی |
0.5 کیلوگرم | سبزی آش (تره، شوید، جعفری، گشنیز) |
250 گرم | رشته آش |
نصف پیمانه | پیاز داغ |
به مقدار دلخواه | سیر و نعناع داغ |
به مقدار دلخواه | نمک، فلفل سیاه و زردچوبه |
از 24 ساعت قبل، حبوبات خود را در آب بخیسانید و چندین بار آب آن را تعویض نمایید، تا نفخ آنها برطرف شود.
سپس تا نیمه قابلمه را از آب پر کنید و هر یک از حبوبات را به صورت جداگانه درون آن بریزید تا نیمپز شوند؛ البته میتوانید، نخود و لوبیا را با هم و عدس را با توجه زمان کوتاهتر پخت آن، در ظرف دیگری بریزید.
قابلمۀ 5 لیتری را تا نیمه پر از آب کنید و اجازه دهید تا آب به جوش آید. سپس حبوبات نیمپز را به جز عدس در آب ریخته و صبر میکنیم تا کمی نرم شوند.
همانطور که گفته شد با توجه به این که عدس در زمان کوتاهتری پخته میشود، آن را با کمی تأخیر به قابلمه اضافه کرده و مجدداً اجازه میدهیم آب به جوش آید.
در این حین میتوانید، پیازهای خرد شده را در یک ماهیتابه که روغن از قبل درون آن داغ شده است بریزید و کمی تفت دهید تا پیاز نرم و طلایی شود.
اگر فرصت کمی برای آشپزی دارید، پیاز داغ خلالی 400 گرمی میتواند پیشنهاد خوبی برای شما باشد.
برای جلوگیری از له شدن پیازها در هنگام سرخ کردن، میتوانید از شب قبل آنها را خلالی خرد کرده و روی پارچهای تمیز پهن کنید و با پارچه نازک دیگری رو آن را بپوشانید.
در مرحله بعد پس از نرم شدن پیازها مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به آن اضافه کرده و تا یک دست شدن ادویهها با پیاز آنها را تفت دهید.
حال سبزیهای آش را خرد کرده و به مخلوط حبوبات اضافه کنید و در قابلمه را تا نیمه قرار دهید. علت این کار جلوگیری از بد رنگ شدن سبزی آش میباشد.
همچنین برای لعاب انداختن و جا افتادن آش میتوانید، مقداری از پیازهای سرخ شده جداگانه نگه داشته و اواسط پخت آش رشته مجلسی به آن اضافه نمایید.
پس از جا افتادن آش، نوبت به اضافه کردن رشتهها میرسد. توجه داشته باشید که برای پخت رشتهها باید حرارت را کمی بیشتر نمایید تا آنها خمیر نشوند.
زمان لازم برای پخت رشتهها 15 الی 20 دقیقه است و پس از این مدت زمان آش رشته شما آماده میباشد، اما در صورت تمایل میتوانید، 5 دقیقه قبل از خاموش کردن غذا، بار دیگر نمک و فلفل آن را چک نمایید.
پس از پخت کامل آش باید اجازه دهید تا کمی خنک شود و سپس در ظرف مخصوص با تزئینی زیبا سرو شود.
برای تزئین آش رشته مجلسی علاوه بر نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ و کشک می توانید از ترکیب زعفران و کشک نیز استفاده نمایید.
برای تزئین زیباتر آش رشته مجلسی میتوانید از پیاز داغ خشک استفاده نمایید. به این منظور مطالعه لینک مقاله چگونه پیاز داغ خشک درست کنیم؟ میتواند کمک بسیاری به شما نماید.
طرز تهیه آش رشته مجلسی با قلم
در این دستور سعی داریم، طرز تهیه آش رشته مجلسی با قلم را که غذایی مفید و مغذی به خصوص برای کودکان و افراد ضعیف میباشد، به شما آموزش دهیم.
مواد لازم جهت تهیه آش رشته مجلسی با قلم
300 گرم | رشته مخصوص آش |
1 کیلوگرم | سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج، شوید) |
300 گرم | قلم گاو یا گوسفند یا پای مرغ |
مجموعاً به مقدار مساوی 450 گرم | حبوبات (لوبیا، نخود، گندم پوست کنده، عدس) |
4 قاشق | نعناع خشک |
6 عدد | پیاز متوسط |
در صورت تمایل 3 حبه | سیر |
2 لیوان | کشک ساییده غلیظ |
به میزان لازم | روغن |
ابتدا قلم گاو یا گوسفند و یا پای مرغ را از روز قبل با پیاز و شعلۀ ملایم بپزید. پس از پخت، عصاره آن را جدا نموده و در یخچال بگذارید.
همچنین از 24 ساعت قبل، حبوبات خود را در آب بخیسانید و چندین بار آب آن را تعویض نمایید تا نفخ آنها برطرف شود و بوی بدی نگیرند.
در این مرحله باید هر یک از حبوبات را به طور جداگانه نیمپز نمایید. سپس پیازها را نگینی خرد کرده و به همراه زردچوبه در روغن داغ تفت دهید تا به رنگ عسلی دربیاید.
پیاز داغ نگینی 400 گرمی مجموعه شادیکار میتواند گزینه مناسبی جهت سهولت کار شما باشد.
حال سیرهای حبه را با رنده ریز خرد کرده و با زردچوبه و کمی روغن تفت داده و به سرعت از روی گاز بردارید. فراموش نکنید مدت زمان تفت دادن آنها باید خیلی کوتاه باشد.
سپس یک پیمانه از پیاز داغ را به همراه سیر، دو قاشق سوپخوری نعناع خشک و آرد را با هم مخلوط نمایید و روی گاز قرار دهید.
نیمی از قابلمه را از آب پر کرده و صبر کنید تا به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، ابتدا حبوبات نیمپز شده را به جز عدس و ماش به ظرف اضافه کنید و اجازه دهید کمی نرم شوند.
حال با توجه به این که عدس و ماش در زمان کوتاهتری پخته میشوند، آن را با کمی تأخیر به قابلمه اضافه کنید و مجدداً اجازه دهید تا آب به جوش آید.
سپس سبزیهای خرد شده را به همراه دیگر محتویات از جمله: مخلوط پیاز داغ و مقداری نمک، ادویه و آویشن خشک ظرف اضافه کرده و صبر میکنیم تا سبزیها هم پخته شوند.
در این مرحله آب قلم را اضافه کرده و پس از گذشت حداکثر 5 دقیقه و قل خوردن آن با دیگر محتویات قابلمه و لعاب انداختن آش، نوبت اضافه کردن رشتهها میباشد.
رشتههای آش را داخل ظرف ریخته و حرارت را کمی بیشتر نمایید تا از خمیری شدن آنها جلوگیری نمایید. حدودا 15 الی 20 دقیقه برای پخت رشتهها کافی میباشد.
5 دقیقه پیش از خاموش کردن غذا، بار دیگر نمک و فلفل آن را چک نمایید. پس از پخت کامل آش رشته و خنک شدن آن میتوانید، آش را درون ظرف مخصوص با تزئینی زیبا سرو نمایید.
معمولاً در آش رشتههای مجلسی علاوه بر پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک، زعفران را با کشک مخلوط نموده و برای تزئین استفاده میکنند.
برای آشنایی بیشتر با مقدار پیاز داغ برای آش رشته، از شما دعوت میکنیم لینک آن را لمس نموده و مقاله مربوط به آن را مطالعه فرمایید.
طرز تهیه آش رشته مجلسی تهرانی
آش رشته از جمله غذاهایی است که در سراسر کشورمان به روشهای متفاوتی پخته میشود. ما قصد داریم نمونه ای از آن را تحت عنوان آش رشتۀ مجلسی تهرانی به شما آموزش دهیم.
مواد لازم جهت تهیه آش رشته مجلسی تهرانی برای 7 یا 8 نفر
250 گرم | عدس |
150 گرم | نخود |
200 گرم | لوبیا چیتی |
4 عدد متوسط | پیاز سفید |
50 گرم | سیر تازه |
400 گرم | رشته آش |
800 گرم | سبزی آش (تره، جعفری، گشنیز و اسفناج) |
به میزان لازم | روغن مایع |
2 قاشق چایخوری | زردچوبه |
به میزان لازم | پیاز داغ، سیر داغ، نعناع داغ |
به میزان لازم | کشک |
همانطور که گفته شد باید برای شروع کار از شب قبل نخود و لوبیا را جهت کاهش نفخ آنها و پخت بهترشان در آب بخیسانید.
سپس پیازها را به شکل نگینی بسیار ریز و سیرها را نیز کاملاً ریز خرد نمایید. همچنین حبوبات را به صورت جداگانه نیمپز کنید و به هیچ عنوان به آنها نمک اضافه نکنید.
برای نمونه نحوه نیمپز کردن عدس به این شکل است، که 2 سانتیمتر بیشتر از سطح عدس در قابلمه 8 لیتری آب ریخته، در قابلمه را بسته و بر روی شعله ملایم گاز قرار داده تا نیمپز شود.
حال درون قابلمهای دیگر روغن میریزیم و پیازهای خرد شده را به آن اضافه میکنیم و بر روی شعله ملایم تفت میدهیم.
پس از طلایی رنگ شدن پیازها، سیر خرد شده را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم. سپس 2 قاشق چایخوری زردچوبه را نیز به محتویات اضافه کرده و هم میزنیم.
در این مرحله ابتدا عدسها و سپس نخود و لوبیا را به محتویات درون قابلمه اضافه میکنیم و چند لیتر آب جوش را تا جایی که چند سانتیمتر از سطح مواد بالاتر باشد، درون قابلمه میریزیم.
سپس مقداری فلفل قرمز را اضافه کرده و مواد را به آرامی مخلوط میکنیم. در قابلمه را میبندیم تا مواد به خوبی به جوش آیند و مزه آنها با یکدیگر ترکیب شود.
حال باید سبزیهای آش را اضافه کنیم. همانطور که گفته شد جهت جلوگیری از بد رنگ شدن سبزیها در قابلمه را نمیگذاریم.
پس از گذشت 10 دقیقه میتوانید رشتهها را به آش اضافه کنید و آن را به آرامی هم بزنید. همچنین بد نیست بدانید اگر پس از اضافه کردن رشته، آش سفت شد، میتوانید یک لیوان آب جوش درون قابلمه بریزید.
در مرحله آخر مقداری نمک را به آش رشته اضافه کنید و پس از پخت کامل زیر شعله را خاموش نمایید.
آش رشته مجلسی تهرانی شما آماده سرو و پذیرایی می باشد. در ظرف مخصوص آش را، با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزئین و نوش جان نمایید.
علت شیرین شدن پیاز داغ را به دلیل برخی واکنشهای شیمیایی در مقاله مربوط به آن مطالعه نمایید.
در پایان اگر به دنبال راهی برای افزایش سرعت خود در پخت آش رشته مجلسی هستید، میتوانید از طریق وب سایت شادیکار به خرید سبزی آش خرد شده نیم کیلویی ، پیاز داغ نگینی 400 گرمی و پیاز داغ خلالی 400 گرمی اقدام نمایید.
ما سفارشات شما را در اسرع وقت به دستتان در هر نقطه از تهران خواهیم رساند. پس همین الان برای ثبت سفارش اقدام کنید.
منابع: