طرز تهیه آش رشته نذری خوشمزه

طرز تهیه آش رشته نذری خوشمزه

در این متن با طرز تهیه آش نذری با شما همراه خواهیم بود. اگر شما هم به این غذای لذیذ علاقه دارید تا پایان این متن ما را همراهی نمایید.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

·      خواص آش رشته

·      طرز تهیه آش رشته نذری برای 50 نفر

·      طرز تهیه آش رشته نذری برای 100 نفر

·      طرز تهیه آش رشته نذری خوشمزه

 

 

 

 

 

 

از بین حدود 400 نوع آش ایرانی، آش رشته معروف­­ترین و پر­طرفدار­ترین آن می­باشد که هم به عنوان غذای اصلی و هم به عنوان پیش غذا سرو می­شود.

تقریباً تمامی انواع رشته­ها به یک شکل پخته می­شوند و فقط ممکن است تغییراتی در ترکیب سبزی­های آن­ها وجود داشته باشد.

این غذای سنتی و اصیل ایرانی را می­توان برای پذیرایی در اغلب مناسبت­ها از جمله: ماه رمضان و ماه محرم به عنوان غذای افطار و نذری، استفاده نمود.

 

 

 

ما در ادامه قصد داریم خواص و طرز تهیه آش رشته نذری در مقیاس بالا را به شما آموزش دهیم تا در مناسبت­های مذهبی و ادای نذر­های خود بتوانید با آگاهی بیشتری از آن بهره ببرید.

 

خواص آش رشته

در آش رشته از گروه­های مختلف سبزیجات، حبوبات، لبنیات، غلات و چربی­ها استفاده می­شود که دارای انواع مواد مغذی شامل: ویتامین­ها، املاح، پروتئین، کربوهیدارت و… می­باشند. همین امر سبب می­شود، این غذا به عنوان غذای کامل و سالم معرفی گردد.

در این­جا برخی از خواص انواع سبزی­های به کار رفته در آش را بررسی می­کنیم تا از فواید آن­ها بیشتر آگاه شویم.

  • گشنیز

گشنیز یا جعفری چینی به دلیل طعم و بوی مطبوع و ارزش غذایی بالای آن در تهیه انواع غذا­ها از جمله آش رشته مورد استفاده قرار می­گیرد.

  • گشنیز دارای انواع ویتامین­های A، C، B6 و هم­چنین آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم و فیبر می­باشد و مصرف آن می­تواند سبب دفع سرب و آلومینیوم و هم­چنین محافظت از پوست شود.

 

  • این سبزی خاصیت ضد نفخ و اشتها­آوری دارد و ­می­تواند، درد صفرا را تا حد زیادی تسکین نماید و در بهبود عملکرد کبد نیز مفید باشد.
  • گشنیز را به عنوان گیاه ضد دیابت نیز می­شناسند؛ چون این سبزی با تحریک ترشح انسلولین می­تواند، سبب کاهش قند خون گردد.
  • جعفری

این سبزی یک گیاه گل­دار بومی منطقۀ مدیترانه است که هم به صورت تازه و هم خشک ­شده در طبخ غذا­ها استفاده می­شود و خواص بسیاری دارد.

  • جعفری منبع غنی از ویتامین­های K، C و A و املاحی نظیر: آهن و اسید ­فولیک می­باشد و می­تواند در کاهش فشار خون و اسید ­اوریک موثر باشد.

 

  • این سبزی در درمان اختلالات گوارشی، ناراحتی و باد معده، یبوست، نفخ، سوء هاضمه و حالت تهوع بسیار مفید می­باشد.

 

  • تره

تره گیاهی 2 ساله و دارای برگ­هایی دراز و باریک به رنگ سبز تیره می­باشد. این گیاه از نظر خواص غذایی مشابه سیر و پیاز است، اما عطر و طعم ملایم­تری را داراست

  • تره حاوی کاروتن، ویتامین B1، B2، C و املاح معدنی از جمله: کلسیم، آهن و منیزیم می­باشد. منیزیم موجود در این گیاه سبب جلوگیری از بیماری سرطان می­شود.
  • این گیاه یک ادرار­آور طبیعی است و با به دام انداختن مواد مضر و بیرون راندن آن­ها از بدن، سبب سم­ زدایی کبد و درخشندگی پوست می­شود.

 

  • همچنین تره منبع خوبی از فیبر محلول است که باکتری­های مفید موجود در روده را تغذیه کرده و به نوبه خود التهاب را کاهش داده و سبب بهبود سلامت گوارش می­شوند.

 

  • اسفناج

اسفناج را می­توان یک گیاه همه فن حریف دانست. دنیای خواص اسفناج بسیار گسترده و بی­شمار است که به طور خلاصه با برخی از خواص این سبزی مفید آشنا خواهیم شد.

  • این گیاه منبع غنی از ویتامین­های A، B2، B3، B6، C، K و هم­چنین املاح معدنی از جمله: آهن، پتاسیم و منیزیم می­باشد وسبب کاهش فشار خون می­شود.
  • مصرف این سبزی در رفع تشنگی موثر بوده و از زمان­های قدیم برای از بین بردن ورم و درد گلو توصیه شده است.

  • اسفناج به دلیل کاروتنوئید­های فراوان موجود در آن، چشم­ها را در برابر بیماری آب مروارید و نابودی ماکولا محافظت می­نماید.
  • یکی از سبزی­هایی است که به دلیل ویتامین A، فولات و اسید­­فولیک بالای آن باعث کاهش خطرات بیماری شکاف کام در جنین و رشد بهتر شش­های آن­ها می­شود.

ما به شما پیشنهاد می­کنیم از طریق لینک، مقاله “سبزی آش رشته چیست؟” را مطالعه نمایید و با خواص شگفت انگیز سبزی­های آن بیشتر آشنا شوید.

 

طرز تهیه آش رشته نذری برای 50 نفر

معمولاً یکی از غذا­هایی که در ذهن ما جهت پخت غذا­های نذری به خصوص در مناسبت­های مذهبی تداعی می­شود، آش رشته می­باشد.

با توجه به این­ که غذاهای نذری در مقیاس بالا پخته می­شوند، ما قصد داریم نحوۀ پخت این غذا را برای 50 نفر به شما آموزش دهیم.

مواد لازم جهت تهیه آش رشته نذری برای 50 نفر

800 گرم لوبیا قرمز
2 کیلوگرم عدس
1 کیلوگرم نخود
3 کیلوگرم لوبیا چیتی
1 کیلوگرم سیر داغ
200 گرم آرد
5 کیلوگرم سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز)
5 کیلوگرم رشته آش
1 کیلوگرم پیاز داغ
به میزان لازم کشک
به میزان لازم نمک، فلفل و زرد

 

جهت پخت آش نذری لازم است، هر یک از حبوبات آش از جمله: نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز و عدس را جهت کاهش نفخ آن­ها از شب قبل در ظرف­­های جداگانه خیسانده و سپس آن­ها را نیم­پز کنیم.

در مرحلۀ اول یک دیگ با گنجایش 50 لیتر را تا نیمه از آب پر کرده و بر روی شعله قرار می­دهیم تا به جوش آید. فراموش نکنید که جهت جلوگیری از له شدن مواد گنجایش ظرف باید دو برابر محتویات آن باشد.

سپس حبوبات نیم­پز شده را داخل قابلمه می­ریزیم و در ظرف را می­بندیم. اجازه می­دهیم، محتویات ظرف با یکدیگر قل بخورند.

 

حال پیاز­ ها و سیر­ ها را خرد کرده و درون ماهیتابه که با روغن داغ شده می­ریزیم و تا زمانی که به رنگ طلایی در­آیند تفت می­دهیم.

در این مرحله می­توانیم، ادویه و آرد را به ظرف اضافه کرده و در مدت زمان کوتاهی بر روی حرارت هم بزنیم تا خامی آرد گرفته شود.

سبزی­های آش را را به همراه نیمی از حجم سیر و پیازداغ به حبوبات اضافه می­کنیم و اجازه می­دهیم که با هم بپزند. در این مرحله دیگر لازم نیست، درب قابلمه را ببندید زیرا باعث بد رنگ شدن آش می­شود.

وقتی آش شما جا افتاد، با توجه به این که زمان پخت رشته حداکثر 20 دقیقه است، رشته­ها را به آش نذری اضافه می­کنیم و اجازه می­دهیم تا جا بیفتد.

سپس ادویه­­ها را شامل نمک، زردچوبه و فلفل اضافه کرده و آش را هم می­زنیم تا طعم ادویه با غذا مخلوط شود و پس از گذشت ۵ دقیقه اجاق گاز را خاموش می­کنیم.

 

وقتی آش رشته کمی سرد شد، جهت توزیع، آن را در 50 کاسه یا ظرف درب­دار می­ریزیم و با نعناع داغ، سیر داغ، پیاز داغ و کشک تزئین می­کنیم.

اگر تمایل دارید با روش­های تزئین آش رشته مجلسی هم آشنا شوید، می­توانید لینک آن را لمس نمایید و مقاله مربوط به آن را مطالعه نمایید.

 

طرز تهیه آش رشته نذری برای 100 نفر

پس از توضیحاتی که راجع به طرز تهیه آش نذری برای 50 نفر گفته شد، حال تصمیم داریم شیوۀ پخت این آش را برای 100 نفر آموزش دهیم.

لازم به ذکر است که تقریباً همۀ مراحل مشابه با آموزش­های فوق می­باشد و اصل تفاوت در میزان مواد مصرفی که برای تهیه این آش استفاده می­شود.

مواد لازم جهت تهیه آش رشته نذری برای 100 نفر:

1 کیلوگرم نخود
2 کیلوگرم لوبیا چیتی
3 کیلوگرم عدس
2 کیلوگرم لوبیا قرمز
10 کیلوگرم سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج و گشنیز)
2 کیلوگرم پیاز داغ
2 کیلوگرم سیر داغ
10 کیلوگرم رشته آش
1 کیلوگرم کشک
0.5 کیلوگرم آرد
0.5 کیلوگرم نعناع
به مقدار لازم نمک، فلفل و زردچوبه

 

در مرحلۀ اول یک دیگ را تا نیمه از آب پر کرده و بر روی شعلۀ گاز قرار می­دهیم تا به جوش آید. به خاطر داشته باشید، گنجایش ظرف شما برای 100 نفر باید 100 لیتر باشد.

با توجه به این که حبوبات پس از پخت حجیم می­شوند، اگر ظرف شما گنجایش کافی نداشته باشد، سبب چسبندگی رشته­ها می­شود.

مشابه آموزش قبلی، پس از این که آب شروع به قل خوردن نمود، حبوبات نیم­پز شده را به آن اضافه کرده و در ظرف را بسته تا محتویات ظرف بار دیگر با یکدیگر قل بخورند.

سپس در یک ماهیتابه 2 تا 3 قاشق روغن ریخته و کمی از سیر سرخ شده، پیاز­ ها و نعناع و هم­چنین ادویه و آرد را به ظرف اضافه کرده و به مدت 2 تا 3 دقیقه بر روی حرارت هم می­زنیم تا خامی آرد گرفته شود.

برای تسریع فرایند آشپزی شما، پیاز داغ­ خلالی 400 گرمی می­تواند بهترین انتخاب باشد. برای آشنایی با بهترین روش نگهداری از پیاز داغ لینک آن را لمس نمایید.

 

در این مرحله پس از جوش آمدن مجدد دیگ، باید کمی نمک درون آب بریزیم. سپس سبزی آش را به همراه میزان کمی از محتویات ماهیتابه به آن اضافه کنیم و 20 دقیقۀ دیگر بر روی حرارت قرار دهیم.

پس از جا افتادن آش، باید رشته آش را به آن اضافه نماییم. همان­طور که گفته شد پخت رشته حدوداً به 20 دقیقه زمان لازم دارد. پس از این مدت زمان، آش نذری شما آماده است.

به خاطر داشته باشید، زمان جا افتادن آش رشته زمانی است که لعاب نسبتاً غلیظی روی آش را بگیرد و رشته نیز بوی خامی ندهد.

در مرحلۀ آخر می‌توانید کشک را اضافه کنید و چند دقیقۀ بعد زیر گاز را خاموش نمایید و یا این­که کشک را فقط برای تزئین استفاده کنید.

همچنین در صورت تمایل می­توانید، باقیماندۀ ترکیب آرد و پیاز داغ خود را به آش رشته اضافه نمایید و آن را از روی شعلۀ گاز بردارید.

 

حال آش رشته نذری شما آمادۀ سرو می­باشد. می­توانید آن را در 100 ظرف خود ریخته و با پیاز داغ، نعناع داغ و کشک تزئین نمایید و در بین نیازمندان پخش کنید.

 

طرز تهیه آش نذری خوشمزه

هر غذایی جهت خوشمزه­تر شدن به تکنیک­هایی نیاز دارد و قطعاً آش رشته نذری نیز از این قاعده مستثنی نمی­باشد. اگر شما هم مایلید با برخی از این ترفند­ها آشنا شوید، تا پایان این متن با ما همراه باشید.

1- جهت جلوگیری از شلی و خمیری شدن آش باید از حرارت مناسبی استفاده نمایید. حرارت باید تند و مستقیم باشد تا آش خمیری و شل نشود و تغییر رنگ ندهد.

2- همان­طور که گفته شد، به جهت کاهش دل درد و نفخ حاصل از این غذا باید ضمن خیساندن حبوبات، آب آن­ها را 2 تا 3 بار تعویض کنید.

3- اگر می­خواهید سبزی­ها تیره رنگ نشوند و شفافیت خود را حفظ نمایند، بهتر است در ظرف را تا نیمه قرار دهیم و آن را کامل نبندیم.

4- از مهم­ترین ادویه­های آش رشته می­توان به زرد­چوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زعفران، پودر سیر و پودر نعناع اشاره کرد که سبب ایجاد طعم بی نظیری در آش نذری شما می­شوند.

5- مراقب باشید که بیش از حد از نعناع داغ استفاده نکنید؛ چرا که می­تواند سبب تلخی آش نذری شما شود. پس به خاطر داشته باشید که حد و میزان استفاده از آن را رعایت نمایید.

6- میزان حبوبات نیز در طعم آش رشته شما بسیار تاثیرگذار است؛ پس حتما با توجه به میزانی که در جدول ذکر شده از آن­ها استفاده نمایید.

7- حتماً از کیفیت رشته آش مورد استفادۀ خود مطمئن شوید. بهترین رشته آشی، آن است که رشته­هایش به هم نچسبد.

8- نمک آش رشته را پس از افزودن رشته و کشک تست نمایید تا مطمئن شوید که آش نذری شما شور نشده باشد.

اگر تمایل دارید که بدانید چاشنی خورشت کرفس چیست؟ لینک آن را لمس کرده تا بتوانید این غذا را هم همانند آش رشته با طعمی لذیذ نوش جان نمایید.

در مطالب فوق به تفصیل درباره طرز تهیه آش رشته و برخی از خواص سبزی­های به کار رفته در آن صحبت کردیم.

اما آماده سازی حجم زیادی از سبزی­هایی که در این غذای نذری مورد استفاده قرار می­گیرند، قطعاً به زمان زیادی نیاز دارد.

اگر وقت محدودی جهت آماده سازی این سبزی­ها جهت پخت آش رشته نذری در اختیار دارید، نگران نباشید، بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی(ع) کار شما را راحت کرده اند.

 

شما می­توانید بسته­های سبزی آش خرد شده نیم کیلویی و همچنین پیاز داغ­ خلالی 400 گرمی را از همین سایت در سراسر تهران سفارش دهید، تا ما آن را در اسرع وقت به دست شما برسانیم.

 

منابع:

– وب سایت پارسی­دی

– وب سایت اُکالا

– وب سایت ایران کوک

– ویکی ویو

– وب سایت بیتوته

– وب سایت ایسنا

– وب سایت نمناک

– وب سایت دل گرام

– وب سایت لیمو­تاپ

– وب سایت پارسی­دی

– وب سایت رستوران ارکیده

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *