طرز تهیه انواع بورک سبزیجات

بورک یکی از محبوب ترین و قدیمی ترین فینگرفودها در بین مردم ترکیه است که به دلیل بافت برشته، نرم و دلچسب خود، طرفداران زیادی دارد و معمولاً به عنوان میان وعده سرو می شود.

بنابراین با توجه به محبوبیت این غذا، ابتدا شما را با بورک و انواع آن آشنا کرده و بعد درباره مواد لازم برای تهیه بورک ترکی صحبت می کنیم. در ادامه هم طرز تهیه بورک اسفناج، بورک سبزیجات، بورک مرغ و خمیر یوفکا را آموزش می دهیم و نهایتاً نکات مهمی راجع به بورک و خمیر یوفکا مطرح می کنیم. پس با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

  • بورک چیست؟
  • انواع بورک
  • مواد لازم برای تهیه بورک ترکی
  • طرز تهیه بورک با اسفناج
  • طرز تهیه بورک با سبزیجات
  • طرز تهیه بورک مرغ
  • طرز تهیه خمیر یوفکا در خانه
  • نکات مهم در مورد بورک و خمیر یوفکا
  • خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم
  • پرسش و پاسخ های متداول

 

بورک چیست؟

بورک که نوعی پیراشکی خمیری است را می توان یکی از معروف ترین و پر طرفدارترین میان وعده ها و غذاهای فینگرفودی در بین مردم کشور ترکیه دانست. البته بد نیست بدانید که بورک، تنها مختص ترکیه نیست و در بسیاری از کشورهای شرق اروپا و حوزه بالکان، یونان، کشورهای عربی خاورمیانه و حتی ایران هم بسیار محبوب و مرسوم بوده و با مواد مختلفی پخته و سرو می شود.

این پیش غذای ساده و مقوی که از زمان حکومت پادشاهان عثمانی تا کنون در همه وعده هایی غذایی سرو می شود، از نوعی خمیر نان یا شیرینی به نام خمیر یوفکا و دیگر مواد مورد علاقه شما تهیه می شود. در واقع زمانی که شما قصد دارید این پیش غذا را میل کنید، باید مواد آن را در خمیر بپیچانید و سپس در روغن، سرخ کرده و یا در فر بپزید.

به عنوان مثال مردم ساکن منطقه اژه در ترکیه علاقه دارند که پنیر، سبزیجات و زیتون را در خمیر یوفکا بپیچند و برای صبحانه یا عصرانه میل کنند. همچنین آن ها از ترکیب کالباس، گوجه، زیتون، سبزیجات، پنیر، فلفل دلمه ای و پیچاندن این مواد در خمیر یوفکا برای وعده ناهار استفاده می کنند. به علاوه گوشت چرخ کرده گوساله، گوشت مرغ، اسفناج، قارچ، تخم مرغ و … جز دیگر مواد غذایی هستند که از آن ها برای تهیه بورک استفاده می شود.

بورک، پیش غذایی محبوب و پر طرفدار

 

انواع بورک

همان طور که گفته شد بورک انواع مختلفی دارد و برای تهیه آن می توان از مواد غذایی متنوعی استفاده کرد که بر اساس سلیقه و ذائقه غذایی شما تعیین می شوند.

اما در کل از انواع بورک می توان به بورک با سیب زمینی، بورک گوشت و کشمش، بورک سوسیس و پنیر، بورک گوشت و سبزیجات، بورک تره فرنگی، بورک پای گوشت، بورک اسفناج، بورک گردویی، بورک کاپ میلفوی، بورک استانبولی گوشت و پنیر، بورک عدس، بورک پیازچه و بورک بادمجان اشاره کرد. شما می توانید هر یک از این بورک ها را بر اساس سلیقه خود درست کنید و در وعده صبحانه، میان وعده، ناهار و شام میل کنید.

 

مواد لازم برای تهیه بورک ترکی

از آنجایی که بورک با مواد مختلفی تهیه می شود، شما برای انتخاب مواد مورد نیاز خود گزینه های زیادی در اختیار دارید. در واقع شما می توانید برای پر کردن داخل خمیر بورک از موادی مانند عدس، سیب زمینی آب پز، مرغ رنده شده، گوشت چرخ کرده یا حتی سبزیجاتی مثل تره فرنگی، هویج، کرفس، کدو سبز یا بادمجان استفاده کنید. از این فیلینگ ها می توان به تنهایی و یا به صورت ترکیبی در خمیر یوفکا استفاده کرد. در ضمن لازم است بدانید که در بین انواع متنوع بورک ترکی، بورک اسفناج و پنیر از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

برای تهیه بورک مورد علاقه خود می توانید از هویج خام برند نعنا استفاده کنید.

در کل بهترین مواد برای پر کردن خمیر یوفکا و تهیه بورک ترکی شامل پنیر، گوشت چرخ کرده، اسفناج و سیب زمینی هستند. اما مواد اولیه ای که برای تهیه بورک ترکی به کار می روند، شامل موادی هستند که در جدول زیر به آن ها اشاره شده است.

مواد لازم برای تهیه بورک ترکی برای 8 نفر
آرد سفید 500 گرم
ماست 2 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ 2 عدد
گوشت چرخ کرده 250 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
جعفری خرد شده 2 قاشق غذاخوری
خمیر یوفکا به تعداد لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
آب به مقدار کافی

 

طرز تهیه بورک با اسفناج

* روش اول

مواد لازم
آرد 2 پیمانه
تخم مرغ یک عدد
نمک یک قاشق چایخوری
آب به مقدار لازم
برگ اسفناج تازه 300 گرم
پنیر ریکوتا (رنده شده) یک پیمانه
روغن زیتون یک قاشق چایخوری
پیازچه تازه 4 عدد
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه (پودر شده) به مقدار لازم
فلفل قرمز (پودر شده) به مقدار لازم
کره ذوب شده یک قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ 2 عدد

 

  • مرحله اول

در مرحله اول برای تهیه مواد بورک باید برگ اسفناج و قسمت سبز رنگ پیازچه را خرد کنید و با پنیر رنده شده، روغن زیتون، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز پودر شده مخلوط نمایید.

  • مرحله دوم

حالا برای آماده کردن خمیر باید ابتدا آرد، تخم مرغ و نمک را با هم مخلوط کنید و سپس آب را به آن ها اضافه نمایید. در ادامه خمیر را ورز داده و آن را به چهار قسمت تقسیم کنید و هر یک را روی سطح کار با وردنه ورز دهید.

  • مرحله سوم

در این مرحله لازم است که سینی فر را چرب کنید و یک لایه خمیر در آن قرار دهید و مقداری کره ذوب شده هم بر روی آن بمالید. سپس مخلوط مواد بورک اسفناج را بر روی خمیر پخش کرده و سه لایه دیگر خمیر را هم با کره ذوب شده چرب نمایید و بر روی لایه اسفناج بگذارید.

  • مرحله چهارم

حال زرده تخم مرغ را کمی بزنید و بعد به کمک برس بر روی خمیرتان بمالید. سپس سینی را در فری که پیش از این با دمای 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت گرم شده، قرار دهید تا رنگ بورک ها طلایی و برشته شود. در نهایت هم بورک های طلایی را برش دهید و سرو نمایید.

* روش دوم

مواد لازم برای 4 نفر
اسفناج 400 گرم
شیر نصف لیوان
پیاز بزرگ یک عدد
سیر 2 حبه
خمیر یوفکا به تعداد کافی
پنیر خامه دو قاشق غذاخوری
پنیر پیتزا 200 گرم
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
کنجد به مقدار کافی

 

  • مرحله اول

ابتدا اسفناج ها را بشویید و به همراه 2 لیوان آب و مقداری نمک درون قابلمه مناسب بریزید و بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن آب به حدود 10 دقیقه زمان برای پخت کامل اسفناج نیاز دارید.

  • مرحله دوم

در همین حین باید پیاز را به شکل نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا پیازها طلایی رنگ شوند. سپس سیر را هم رنده کرده و به تابه اضافه کنید. توجه کنید که سیر را فقط در حدی تفت دهید که عطر آن بلند شود.

  • مرحله سوم

حالا مقداری زردچوبه و فلفل سیاه را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا مواد با ادویه ها یکدست شوند. در ادامه هم لازم است که اسفناج ها را آبکشی کنید و بعد از خروج آب اضافی آن ها، به تابه حاوی پیاز اضافه نمایید.

  • مرحله چهارم

پس از تفت دادن اسفناج، باید پنیر خامه ای را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا ذوب شود. بعد از آن هم نصف پنیر پیتزا و کمی نمک را درون تابه بریزید و با هم مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند.

  • مرحله پنجم

بعد از سرخ شدن و برداشتن تابه از روی گاز، باید اجازه دهید که فر با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شود. سپس شیر را با زعفران دم کرده و مقدار کمی روغن مایع میکس کنید.

  • مرحله ششم

حالا خمیر یوفکا را باز کرده و مقداری از مخلوط شیر و زعفران را با کمک قلم مو بر روی سطح خمیر بمالید تا کاملاً نرم شود. سپس کمی از مایه اسفناج را به همراه کمی پنیر پیتزا به صورت خطی بر روی خمیر یوفکا قرار دهید و آن را لول کنید.

  • مرحله هفتم

در این مرحله نان بورک رول شده را درون سینی فر بگذارید و کمی از مخلوط شیر و زعفران را بر روی آن بمالید. روند پر کردن نان یوفکا را به همین ترتیب ادامه دهید و آن ها را رول کنید. در صورت تمایل می توانید کمی سیاه دانه یا کنجد هم بر روی رول بورک بپاشید.

  • مرحله هشتم

اکنون باید سینی فر را در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده، قرار دهید و اجازه دهید که رول بورک ها برای حدود 20 تا 30 دقیقه درون فر باقی بمانند تا پخته شوند. در ضمن می توانید بخش گریل فر را هم برای چند دقیقه روشن کنید تا روی بورک ها طلایی شود.

  • مرحله نهم

در مرحله آخر باید کمی صبر کنید تا بورک ها خنک شوند و بعد آن ها را در داخل سینی فر و با کمک یک کارد تیز برش بزنید و درون ظرف مورد نظر قرار داده و سرو کنید. شما می توانید بورک اسفناج را با سس کچاپ میل نمایید.

بورک اسفناج به دلیل خاصیت و آهن فراوان سبزی اسفناج، جز غذاهای سالم به حساب می آید.
  • نکات مهم در تهیه بورک اسفناج

1- چنانچه قصد دارید که در بورک اسفناج از سیب زمینی پخته استفاده کنید، باید یا سیب زمینی را به شکل مکعبی و ریز خرد کنید و یا آن را له کرده و بکوبید.

2- اگر شما در بورک اسفناج از سیب زمینی یا قارچ استفاده کنید، ارزش غذایی و سیر کنندگی این بورک افزایش پیدا می کند.

3- معمول ترین روش پیچیدن بورک اسفناج، روش حلزونی است که جز پیچیده ترین شیوه ها برای پیچاندن این غذای محبوب ترکیه ای است.

4- در هنگام پخت اسفناج ها باید گهگاهی آن ها را هم بزنید تا نسوزند.

5- چنانچه پنیری که برای بورک اسفناج استفاده می کنید، شور باشد، می توانید از افزودن نمک به مخلوط اسفناج و پنیر صرف نظر نمایید.

6- شما می توانید 1 پیمانه مغز گردو هم به مواد بورک اسفناج اضافه کنید.

 

طرز تهیه بورک با سبزیجات

در این قسمت قصد داریم که طرز تهیه بورک سبزیجات که به دلیل داشتن انواع سبزی ها، انتخاب مناسبی برای افراد گیاه خوار است را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم
خمیر یوفکا مستطیلی 1 بسته
کدو سبز خرد شده 1 پیمانه
بادمجان خرد شده 1 پیمانه
هویج خرد شده نصف پیمانه
قارچ خرد شده 1 پیمانه
فلفل دلمه ای خرد شده نصف پیمانه
سیر تازه رنده شده 1 قاشق چایخوری
زنجبیل تازه رنده شده (دلخواه) 1 قاشق چایخوری
پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا به مقدار لازم
شیر 1 پیمانه
روغن مایع (کره یا روغن زیتون) به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
آویشن به مقدار لازم
زعفران دم کرده به مقدار لازم
کنجد یا سیاه دانه به مقدار لازم

 

  • دستور پخت
  • مرحله اول

برای شروع باید کمی کره یا روغن را در تابه ای بر روی حرارت قرار دهید و سپس سیر تازه رنده شده را درون تابه بریزید و تفت دهید تا رنگ آن کمی عوض شود. بعد کدو سبز و هویج خرد شده را به آن اضافه کنید و بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شوند. در ادامه باید بادمجان، فلفل دلمه ای و قارچ خرد شده را در تابه بریزید و با هم تفت دهید تا آن ها هم کمی نرم شوند. بعد از آن هم زنجبیل تازه رنده شده، زردچوبه، فلفل، نمک و آویشن را به آن ها اضافه کنید و هم بزنید تا این ادویه ها به خورد سبزیجات بروند و سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

اگر تمایل داشتید که در بورک سبزیجات خود از کرفس استفاده کنید، می توانید از کرفس خرد شده برند نعنا بهره ببرید.
  • مرحله دوم

حالا شیر را در ظرف مناسبی بریزید و 2 قاشق غذاخوری روغن و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند. سپس یک ورقه خمیر یوفکا را بر روی سطح صافی پهن کنید و مخلوط شیر، روغن و زعفران را با کمک یک برس بر روی آن بمالید. این کار باعث می شود که خمیر بورک در زمان رول کردن پاره نشود.

  • مرحله سوم

پس از مرطوب شدن خمیر می توانید مقداری از مواد سبزیجات را بر روی خمیر بورک قرار دهید و بر روی آن کمی پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا بپاشید. بعد از این کار، لبه های خمیر یوفکا را به سمت داخل تا کنید و آن را از همان قسمتی که مواد را قرار داده اید، رول کنید.

برای این که سطح بورک ها طلایی شود، شما می توانید مخلوط کره و زعفران و یا زرده تخم مرغ را بر روی نان های بورک بمالید و سپس کمی کنجد یا سیاه دانه بر روی آن ها بپاشید.

  • مرحله چهارم

حالا باید بورک ها را درون ظرف پیرکس یا سینی فر قرار دهید و بعد آن ها را به مدت 20 تا 30 دقیقه، درون فری که با حرارت 170 درجه سانتی گراد گرم شده است، بگذارید تا پخته شوند. در ضمن در صورتی که شما فر خود را به مدت 2 الی 5 دقیقه بر روی حالت گریل تنظیم کنید، می توانید بورک های طلایی رنگ داشته باشید.

  • مرحله پنجم

بورک سبزیجات شما آماده است و شما می توانید آن را به همراه گوجه گیلاسی، کلم بروکلی یا جعفری تازه، زیتون و هر نوع سبزیجات دیگری که دوست دارید، تزئین و سرو نمایید. ضمناً می توانید بورک سبزیجات را با انواع سس ها مثل سس خردل، سس کچاپ، سس سیر و فلفل و … نوش جان کنید.

  • نکات طلایی برای تهیه بورک سبزیجات

1- موادی که برای بورک سبزیجات استفاده می شود، کاملاً سلیقه ای است و شما می توانید بر اساس ذائقه خود از انواع سبزیجات مثل سیب زمینی پخته، پیاز، ذرت پخته یا کنسروی، جعفری تازه خرد شده و … استفاده کنید.

2- شما برای تهیه این بورک می توانید به جای خرد کردن سبزیجات، آن ها را رنده نمایید.

3- استفاده از پنیر به سلیقه شما بستگی دارد و به کار بردن آن الزامی نیست. البته ناگفته نماند که استفاده از آن به خصوص اگر در موقع پخت مواد درون بورک باشد، می تواند طعم غذا را دلپذیرتر کند.

4- انواع بورک را می توان در داخل روغن هم سرخ کرد. بنابراین شما در این حالت می توانید کنجد یا سیاه دانه را پس از سرخ شدن بورک ها بر روی سطح آن ها بپاشید.

5- برای مرطوب کردن خمیر یوفکا می توان به جای زعفران از زردچوبه استفاده کرد.

6- برای این که تلخی بادمجان به کار رفته در بورک سبزیجات گرفته شود، بهتر است که پیش از سرخ کردن به آن نمک بپاشید.

7- بورک مرغ و سبزیجات و بورک گوشت و سبزیجات هم جز انواع بورک سبزیجات هستند. در واقع در این بورک ها، مرغ و گوشت به سایر مواد بورک سبزیجات افزوده می شوند.

 

طرز تهیه بورک مرغ

مواد لازم برای تهیه بورک مرغ برای 4 نفر
خمیر یوفکا مستطیلی به تعداد لازم
سینه مرغ خرد شده 400 گرم
فلفل دلمه ای خرد شده 1 عدد
گوجه فرنگی خرد شده 2 عدد
جعفری خرد شده 4 قاشق سوپخوری
روغن به میزان کافی
پیاز 1 عدد
نمک به میزان کافی
زردچوبه به میزان کافی
شیر یک سوم پیمانه
تخم مرغ 1 عدد

 

  • نحوه پخت
  • مرحله اول

ابتدا باید سینه مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید و آن را با پیاز، نمک و زردچوبه در مقدار کمی روغن تفت دهید تا مرغ به طور کامل بپزد. در ادامه هم باید فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و دوباره تفت دهید و نهایتاً جعفری را هم به این مخلوط اضافه نمایید.

  • مرحله دوم

حالا باید تخم مرغ و شیر را با یکدیگر مخلوط نمایید و بعد از خنک شدن نسبی مواد، یک ورق از یوفکا را پهن کرده و روی آن را با مخلوط تخم مرغ و شیر مرطوب کنید. سپس لازم است که مقداری از مواد را بر روی خمیر بریزید و خمیر را کمی از کناره ها تا کنید و بعد آن را رول نمایید.

  • مرحله سوم

در مرحله آخر باید رول های آماده را یا در روغن سرخ کنید و یا در فر که از قبل با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم شده، بپزید تا سطح خمیر بورک، طلایی شود.

 

طرز تهیه خمیر یوفکا در خانه

خمیر یوفکا نوعی خمیر هزارلا است که نازک، لطیف و خمیری است و احتیاجی به پف کردن ندارد. در نتیجه در تهیه آن از بیکینگ پودر و جوش شیرین استفاده نمی شود. از خمیر یوفکا، علاوه بر بورک برای تهیه شیرینی هایی از قبیل ناپلئونی و گیس بافت هم استفاده می شود.

مواد لازم برای تهیه خمیر یوفکا در منزل
روغن نیمه جامد 1 قاشق غذاخوری
شیر 1 لیوان
نمک نصف قاشق چایخوری
آرد سفید 2 لیوان
سرکه 1 قاشق غذاخوری

 

  • طرز تهیه
  • مرحله اول: آماده کردن آرد

برای داشتن خمیر یوفکای ترد و سبک باید ابتدا آرد و نمک را سه مرتبه الک کنید. این کار باعث هواگیری آرد و سبک تر شدن خمیر در حین پخت می شود.

  • مرحله دوم: ترکیب کردن

بعد این که آرد و نمک به خوبی الک شدند، آن ها را در کاسه گودی بریزید و وسط آرد را کنار بزنید. سپس مواد مایع را در وسط آرد ریخته و آرد را به کمک انگشتان دست با مایعات مخلوط کنید و حدود 30 دقیقه ورز دهید تا خمیر به خوبی یک دست شود. فراموش نکنید که خمیر به دست آمده نباید به دست بچسبد.

  • مرحله سوم: استراحت دادن

حالا یک کاسه را کمی چرب کنید و خمیر یوفکای به دست آمده را به شکل گلوله درآورید و درون آن بگذارید. سپس روی خمیر را با سلفون یا نایلون بپوشانید و آن را به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

  • مرحله چهارم: ورز دادن

بعد از اتمام دو ساعت، خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره بر روی میز ورز دهید.

  • مرحله پنجم: آماده سازی خمیر یوفکا خانگی

در این مرحله باید خمیر را در اندازه های مساوی تقسیم کنید. سپس آن را یک به یک بر روی میز کار پهن کرده و با کمک وردنه باز کنید. توجه داشته باشید که خمیر یوفکا باید به حدی نازک باشد که شما تا حدودی بتوانید رنگ میز کار خود را ببینید. همه خمیر یوفکا را به همین ترتیب باز کرده و روی هم قرار دهید، اما مواظب باشید که فشرده نشوند. در صورتی که از کاغذ روغنی کمک بگیرید و یا بین لایه های خمیر، پودر قند یا نشاسته ذرت بپاشید، لایه های خمیر به هم نمی چسبند.

  • مرحله ششم: اتمام کار

حال خمیر یوفکا شما آماده است و می توانید از آن برای تهیه بورک، باقوا، سمبوسه و حتی پیراشکی استفاده کنید. اما از آنجایی که تهیه این خمیر زمان بر است، می توان خمیر یوفکا آماده شده را برای مدتی طولانی در ظرفی در بسته و در فریزر نگهداری کرد و هر زمان که به این خمیر نیاز داشتید، آن را از چند ساعت قبل در یخچال قرار دهید تا از حالت انجماد خارج شده و قابل استفاده شود.

 

نکات مهم در مورد بورک و خمیر یوفکا

1- بورک ترکی را می توان در اشکال مختلفی مثل شکل سمبوسه، سیگارتی یا رولی و یا شکل پیراشکی پیچید.

2- برای پخت بورک گوشت می توانید از هر نوع سبزیجاتی که تمایل داشته باشید به همراه گوشتتان استفاده نمایید.

3- افزودن موادی مثل هویج پخته، ذرت پخته یا کنسروی و گوجه فرنگی به بورک ترکی به سلیقه شما بستگی دارد.

4- همان طور که گفته شد، لازم نیست که حتماً خمیر بورک را از بیرون تهیه کنید، بلکه می توانید خودتان آن را درست کنید.

5- استفاده از خمیر یوفکای آماده بهتر است، زیرا در این حالت بافت بورک، تردتر و بهتر خواهد شد.

6- بورک گوشت را می توان یکی از پر طرفدارترین انواع بورک ترکی دانست، اما اگر می خواهید پیش غذا یا میان وعده سالم تر و سبک تری میل کنید، بهتر است که از بورک سبزیجات یا بورک اسفناج استفاده کنید.

7- برای تهیه خمیر یوفکای خانگی بهتر است که به مواد لازم که در این مطلب به آن ها اشاره شده است، یک عدد تخم مرغ هم اضافه کنید.

8- توجه داشته باشید که اگر در تهیه خمیر یوفکا از تخم مرغ استفاده می کنید، نباید آن را به مدت طولانی در فریز نگهداری کنید.

9- برای تردی بیشتر خمیر می توانید ماست را جایگزین شیر کنید.

10- برای یخ زدایی از خمیر یوفکای فریز شده، باید حتماً آن را درون یخچال قرار دهید تا یخ آن به مرور آب شود، زیرا در غیر این صورت خمیر له شده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.

11- خمیر یوفکای خانگی باید به قدری نازک باشد حالت شیشه ای داشته باشد.

12- اگر برای استراحت دادن به خمیر یوفکای خانگی نمی توانید آن را در ظرف درب بسته و محکم نگه دارید، بهتر است که خمیر را داخل سلفون چرب شده بپیچید.

13- برای تهیه خمیر یوفکا می توان از آرد گندم یا آرد ذرت هم استفاده کرد، ولی بهترین نوع آرد، آرد کتان غیر سفید است. اما با توجه به این که آرد کتان غیر سفید به سادگی یافت نمی شود، معمولاً از همان آرد گندم استفاده می کنند. ضمناً آرد ذرت باعث خوش طعم تر شدن خمیر یوفکا می شود، اما کار کردن با آن کمی مشکل است.

14- از مجاورت مستقیم خمیر بورک با هوا خودداری نمایید، زیرا خمیر به علت نازک بودن، به سرعت خشک و بیات می شود.

15- برای مرطوب کردن خمیر یوفکا می توانید از هر نوع مایعی از جمله روغن، کره ذوب شده، تخم مرغ، شیر، ماست، آب و یا مخلوط هر کدام از این ها با یکدیگر استفاده نمایید.

16- به خاطر داشته باشید که اگر موادی که درون خمیر قرار می دهید، آبدار یا داغ باشد، خمیر شما پاره می شود.

17- برای تزئین سطح رویی خمیر یوفکا می توانید از سیاه دانه، کنجد، پودر قند، سبزیجات خرد شده و … بهره بگیرید.

تزئین خمیر یوفکا با سیاه دانه

 

جمع بندی

ما سعی کردیم که در این نوشته، شما را با طرز تهیه بورک که یکی از لذیذترین فینگرفودها در بین مردم دنیا، به خصوص ترکیه است، آشنا کنیم.

همان طور که گفتیم بورک ها انواع مختلفی دارند و با مواد متنوعی پخته می شوند که در این بین بورک سبزیجات از طرفداران زیادی به خصوص در بین گیاه خواران برخوردار است. بنابراین برای این که شما بتوانید این غذای لذیذ را با سبزیجات تازه و با کیفیت میل کنید، لازم است که مواد آن را از فروشگاهی مطمئن خریداری کنید. از این رو ما به شما فروشگاه اینترنتی شادیکار را معرفی می کنیم که همه محصولات غذایی آن با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی و توسط زنان توانمند سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) تهیه می شوند.

بنابراین اگر ساکن شهر تهران هستید و به دنبال فروشگاه آنلاین مطمئن برای خرید مواد غذایی می گردید و ضمناً قصد دارید که از این بانوان توانمند هم حمایت کنید، کافی است همین حالا به صفحه مواد غذایی شادیکار سر بزنید و خرید سبزیجات مورد نیاز خود برای تهیه بورک از قبیل هویج و کرفس را ثبت کنید تا آن ها را در اسرع وقت به دستتان برسانیم.

 

خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم

  • از انواع مختلف بورک ها می توانیم به بورک سیب زمینی، بورک گوشت و کشمش، بورک سوسیس و پنیر، بورک گوشت و سبزیجات، بورک تره فرنگی، بورک پای گوشت اشاره کنیم.
  • پنیر، گوشت چرخ کرده، اسفناج و سیب زمینی جز بهترین موادی هستند که برای تهیه بورک ترکی و پر کردن خمیر یوفکا مورد استفاده قرار می گیرند.
  • معمولاً برای پیچاندن بورک اسفناج از روش حلزونی استفاده می شود.
  • مرطوب کردن خمیر یوفکا با ترکیبی مثل شیر، روغن و زعفران باعث می شود که این خمیر در هنگام رول کردن پاره نشود.
  • با توجه به این که خمیر یوفکا به پف کردن نیازی ندارد، پس برای درست کردن آن از بیکینگ پودر و جوش شیرین استفاده نمی شود.
  • بهتر است که برای تهیه بورک از خمیر یوفکای آماده استفاده کنید، چون باعث می شود که بافت بورک شما بهتر و تردتر شود.
  • با وجود این که بورک گوشت یکی از پر طرفدارترین بورک های ترکی است، اما بهتر است که برای حفظ سلامتی خودتان، بیشتر اوقات بورک اسفناج و بورک سبزیجات میل کنید.
  • اگر خمیر یوفکا را در منزل درست می کنید، باید آن را به قدری نازک کنید که حالت شیشه ای پیدا کند.

 

پرسش و پاسخ های متداول

1- آیا برای تهیه بورک به فر نیاز داریم؟

خیر، شما می توانید بورک را در تابه و روغن هم سرخ کنید.

2- آیا خمیر فیلو همان خمیر یوفکا است؟

خیر، اولاً خمیر یوفکا از خمیر فیلو تردتر است. ثانیاً به دلیل این که خمیر فیلو از خمیر یوفکا نازک تر است و چسبندگی بیشتری دارد، از آن بیشتر برای پخت شیرینی استفاده می شود. ضمناً در زمان استفاده از خمیر یوفکا باید حتماً از کره یا تخم مرغ استفاده کرد تا خمیر به هم نچسبد، اما این نکته در خمیر فیلو دیده نمی شود.

3- آیا بورک جز غذاهای ناسالم است؟

از آنجایی که معمولاً بورک ها سرشار از کالری هستند و از چربی ها و کربوهیدرات ها به دست می آیند، باید در حد اعتدال مصرف شوند.

4- بورک به صورت گرم خورده می شود یا سرد؟

شما می توانید بورک را به هر دو صورت گرم و سرد میل کنید، اما بهترین وقت خوردن آن زمانی است که تازه پخته شده و گرم و برشته است.

 

منبع انگلیسی:

giverecipe

منابع فارسی:

باشگاه خبرنگاران جوان

مجله آرگا

چی شی

ایران کوک

پارسی دی

دیجی فود

راهک

نمناک

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.