طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی

احتمالاً شما هم با ما هم عقیده هستید که کمتر کسی پیدا می شود که به خورشت قرمه سبزی که یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است، علاقه نداشته باشد.

بنابراین ما در این مطلب ابتدا راجع به مواد لازم و طرز تهیه خورشت قرمه سبزی صحبت می کنیم و بعد درباره نکات مهمی که باید برای پختن این غذای لذیذ رعایت کرد و گوشت مناسبی که برای طبخ قرمه سبزی به کار می رود، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

  • مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی
  • مرحله اول تا هفتم
  • طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی به شیوه ای دیگر
  • نکات مهم برای پختن یک قورمه سبزی خوشمزه
  • گوشت مناسب قورمه سبزی
  • خلاصه ای از آنچه گفته شد
  • پرسش و پاسخ های متداول

 

مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی

مواد لازم

سبزی قورمه (تره، گشنیز و جعفری به یک اندازه و شنبلیله یک سوم مقدار آن ها)

1 کیلوگرم

لوبیا قرمز

دو سوم لیوان

پیاز بزرگ

1 عدد

گوشت خورشتی با استخوان

500 گرم

لیمو عمانی

5 عدد

آبغوره

به مقدار لازم

نمک، فلفل و زردچوبه

به مقدار لازم

 

مرحله اول تا هفتم

از آنجایی که خورشت قرمه سبزی، یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که تاریخچه آن به 2000 تا 5000 سال قبل برمی گردد، در این قسمت قصد داریم که طرز تهیه آن را در 7 مرحله به شما آموزش دهیم.

  • دستور پخت قرمه سبزی

مرحله اول

برای تهیه قورمه سبزی باید ابتدا لوبیاها را از شب قبل بخیسانید و دو تا سه بار آب آن ها را تعویض نمایید. این کار باعث می شود که نفخ لوبیا گرفته شده و نرم تر شود و در نتیجه زمان پخت آن کاهش پیدا کند.

مرحله دوم

در مرحله دوم لازم است که پیازها را به شکل نگینی خرد کنید. سپس کمی روغن داخل قابلمه بریزید و پیازها را درون آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. در ادامه هم مقداری زردچوبه به آن اضافه نمایید. در صورت تمایل می توانید کمی فلفل سیاه هم به آن اضافه کنید.

مرحله سوم

حالا گوشت خورشتی را به اندازه دلخواه خود خرد کنید و به پیازها اضافه نمایید. سپس آن ها را کمی تفت دهید تا رنگ گوشتتان تغییر کند. توجه داشته باشید که بهتر است قطعات گوشت بیش از اندازه درشت نباشند، چون در این صورت هم دیر پخته می شوند و هم ظاهر قرمه سبزی را خراب می کنند.

مرحله چهارم

توصیه می شود که لوبیاها را در قابلمه ای جداگانه با آب بپزید، زیرا در غیر این صورت آب لوبیا مانع از لعاب انداختن خورشت قرمه سبزی می شود. بنابراین لوبیاها را در قابلمه دیگری بریزید و روی شعله قرار دهید تا نیم پز شوند.

مرحله پنجم

پس از تفت دادن گوشت با پیاز، سه لیوان آب جوش بر روی مواد بریزید و درب قابلمه را ببندید. سپس شعله را کم کرده و اجازه دهید که گوشت با حرارت ملایم بپزد. در حین نیم پز شدن گوشت نیز سبزی ها را بشویید و به صورت ساطوری خرد کنید و بعد در قابلمه ای به صورت یکنواخت سرخ نمایید. هر چقدر سبزی را بیشتر سرخ کنید، رنگ قورمه سبزی شما تیره تر خواهد شد. در ضمن فراموش نکنید که اگر از سبزی قرمه فریز شده استفاده می کنید، باید سبزی را بدون این که یخ آن باز شود درون روغن قرار دهید. این کار باعث می شود که سبزی بعد از سرخ شدن به حالت لاستیکی درنیاید.

سبزی قورمه خرد شده برند نعنا

مرحله ششم

پس از نیم پز شدن گوشت باید آب لوبیا را بگیرید و آن را همراه با سبزی به خورشت قرمه سبزی اضافه کنید. در ادامه هم لیمو عمانی های سوراخ شده را به این محتویات اضافه نمایید و 2 تا 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید.

مرحله هفتم

پس از گذشت 2 ساعت، تقریباً خورشت قورمه سبزی شما جا افتاده و باید چاشنی های خورشت را به آن اضافه کنید. برای این کار کافی است که به آن نمک و آبغوره بزنید و اجازه دهید که یک ساعت دیگر با شعله ملایم بپزد تا مزه ها به خورد هم بروند. در نهایت بعد از این که خورشت شما به خوبی روغن انداخت، آن را در ظرف خورشت خوری بکشید و همراه با برنج سرو و نوش جان کنید.

 

طرز تهیه قورمه سبزی مجلسی به شیوه ای دیگر

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت 250 گرم
لوبیا چیتی 100 گرم
سبزی قورمه آماده 500 گرم
پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی 4 عدد
روغن به میزان لازم
شنبلیله خشک 1 قاشق غذاخوری
رب انار ترش 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم

 

  • مرحله اول

ابتدا باید لوبیا چیتی را از چند ساعت قبل بخیسانید و چند بار آب آن را عوض نمایید. سپس آن ها را درون ظرفی بریزید و پس از افزودن مقداری آب، بر روی حرارت قرار دهید تا بپزند. وقتی لوبیاها پختند، شعله را خاموش کرده و آن ها را کنار بگذارید. در ادامه با کمک چنگال، چند سوراخ بر روی لیمو عمانی ها ایجاد کنید و آن ها را درون ظرف آب جوش بریزید و حدود 1 ساعت کنار بگذارید تا تلخی آن ها خارج شود. بعد از گذشت این مدت زمان، آب آن ها را خالی کرده و کنار بگذارید تا در نیم ساعت آخر پخت خورشت به آن اضافه کنید.

  • مرحله دوم

حال پیاز داغ را به همراه گوشت درون قابلمه بریزید و با کمی روغن تفت دهید. سپس فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کنید و دوباره چند دقیقه تفت دهید.

  • مرحله سوم

زمانی که رنگ گوشت عوض شد، باید سبزی قورمه سرخ شده را اضافه کنید و تفت دهید. بعد مقداری آب جوش را به آن اضافه کرده و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید. وقتی شروع به جوشیدن کرد، شعله را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید.

سبزی قورمه سرخ شده برند نعنا
  • مرحله چهارم

در یک ساعت آخر بعد از پخت گوشت باید لوبیای پخته شده، مقداری شنبلیله خشک تفت داده شده، رب انار و لیمو عمانی را به خورشت قرمه سبزی اضافه کنید. در پایان هم به اندازه کافی نمک را درون خورشت بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا خورشت بجوشد و غلیظ شود. حالا خورشت قرمه سبزی شما آماده است و می توانید آن را در کنار عزیزانتان میل کنید.

 

نکات مهم برای پختن یک قورمه سبزی خوشمزه

1- هر چه قدر سبزی قورمه را ریزتر خرد کنید، خورشت بهتر جا می افتد.

2- توصیه می شود که از سبزی تازه برای پخت قورمه سبزی استفاده کنید. اما چنانچه قصد دارید سبزی را در فریزر نگهداری کنید، بهتر است که آن را به شکل سرخ نشده در فریزر نگه دارید و بعد در زمان پخت سرخ کنید، چرا که با این کار می توانید خورشتی سالم تر و خوش رنگ تر داشته باشید.

3- توجه کنید که در هنگام سرخ کردن سبزی، باید روغن را پیش از تبخیر شدن آب آن اضافه کنید تا سبزی خوش رنگ تر شود.

4- سبزی را بیش از اندازه سرخ نکنید، چون این کار موجب تیره شدن و از دست رفتن خواص غذایی آن می شود.

5- هر چقدر خورشت قرمه سبزی شما آب کمتری داشته باشد، جا افتاده تر و خوش طعم تر می شود.

6- از آنجایی که یکی از رازهای خوشمزه تر شدن خورشت سبزی، روغن انداختن آن است، پس شما در انتهای پخت و هنگام خاموش کردن شعله گاز می توانید چند قطعه یخ به خورشت اضافه کنید تا روغن به سطح قابلمه بیاید.

7- با استفاده از آب قلم می توانید خورشت خود را خوشمزه تر کنید.

8- نمک را در پایان پخت خورشت اضافه کنید تا مانع پختن گوشت نشود.

9- به جای لیمو عمانی می توانید از پرک لیمو عمانی و یا گرد لیمو استفاده کنید.

10- به خاطر داشته باشید که به هیچ عنوان نباید در حین پخت خورشت، درون آن آب سرد بریزید.

11- برای این که خورشتتان خوشمزه تر شود، از همان ابتدا آب را به اندازه کافی به آن اضافه کنید تا به افزودن آب در حین پخت نیاز پیدا نکنید، اما اگر هم مجبور شدید که آب بریزید، حتماً از آب جوش استفاده کنید.

12- برای این که قورمه سبزی تلخ نشود، نباید به میزان زیاد از سبزی شنبلیله استفاده کنید. ضمناً لیمو عمانی هم می تواند باعث تلخی خورشت شما شود، پس یا هسته های آن را دربیاورید و یا لیمو را کمی در آب قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود.

13- بهتر است که برای پخت خورشت قرمه سبزی از زودپز استفاده نکنید و آن را در قابلمه ای معمولی و با حرارتی ملایم بپزید تا به خوبی جا بیفتد و خوش طعم شود.

بنا به ذائقه و منطقه محل زندگی خود می توانید از لوبیا چیتی، لوبیا قرمز یا لوبیا سفید برای طبخ قرمه سبزی استفاده کنید.

 

گوشت مناسب قورمه سبزی

حتماً می دانید که قطعه بندی و شناخت ویژگی هر قطعه از گوشت کاری تخصصی است، چرا که هر بخش از آن کاربرد خاصی دارد و برای هر غذایی مناسب نیست. برای پخت خورشت قرمه سبزی، بیشتر از گوشت گوسفندی که گوشتی لذیذ است، استفاده می شود. در واقع چربی این گوشت سبب طعم بهتر غذا می شود.

اما بعضی به جای گوشت گوسفند از گوشت گوساله استفاده می کنند که چربی کمتری دارد، سفت است و طبخ آن مدت زمان بیشتری طول می کشد. البته می توان دنبه گوسفندی هم به آن اضافه کرد تا طعم خورشت لذیذتر شود.

یکی از بهترین قسمت های گوشت قرمز برای تهیه خورشت قرمه سبزی، خورشت بادمجان و خورشت قیمه، گوشت ران گوسفندی و گوساله است که سفت، بی چربی و نسبتاً خشک است. لازم به ذکر است که چون گوشت ران گوسفندی آب نمی شود، پس انتخاب مناسبی برای خورشت است، اما گوشتی مثل گوشت ران بره که خیلی زود آب می شود، برای استفاده در خورشت قرمه سبزی مناسب نیست. در کل استفاده از گوشت گوسفندی و استخوان دار طعم بهتری به قرمه سبزی شما می بخشد.

توجه کنید که گوشت قرمه سبزی باید به صورت لقمه ای باشد و بنابراین نباید در آن از گوشت چرخ کرده استفاده نمایید. ضمناً چنانچه قصد دارید که قرمه سبزی مجلسی درست کنید، بهتر است که گوشت را در اندازه های بزرگ تری برش دهید.

در ضمن اگر بیماری چربی و فشار خون ندارید، می توانید از گوشت سردست به همراه دنبالچه گوسفندی، دنده و قلم استفاده کنید تا غذایتان خوشمزه تر شود. البته فراموش نکنید که در این حالت باید مقدار روغن غذا را کمتر کنید.

جالب است بدانید که بعضی افراد برای تهیه قرمه سبزی از گوشت مرغ استفاده می کنند.

 

خلاصه ای از آنچه گفته شد

  • برای این که نفخ لوبیا کمتر شود و در زمان کوتاه تری بپزد، باید آن را از شب قبل بخیسانید.
  • اگر برای پخت خورشت قرمه سبزی، سبزی فریز شده به کار می برید، باید سبزی را به همان شکل یخ زده درون روغن قرار دهید تا سبزی قرمه پس از سرخ شدن، لاستیکی نشود.
  • در حین پخت خورشت سبزی نباید بر روی آن آب سرد بریزید.
  • درآوردن هسته ها یا خیساندن لیمو عمانی ها سبب از بین رفتن تلخی آن ها می شود.
  • بهتر است که در پخت قرمه سبزی از گوشت چرخ شده استفاده نکنید و به جای آن گوشت لقمه ای به کار ببرید.

 

جمع بندی

ما در این نوشته سعی کردیم که شما را با طرز تهیه ی قورمه سبزی آشنا کنیم و نکاتی که باید برای لذیذتر شدن آن رعایت نمایید را در اختیارتان قرار دهیم.

اما همان طور که می دانید ماده اصلی خورشت قرمه سبزی، سبزی آن است که باید تازه و با کیفیت باشد تا خورشت شما طعم بی نظیری پیدا کند. پس اگر شما هم گرفتاری های روزمره زیادی دارید و فرصت نمی کنید که برای تهیه این غذای محبوب، سبزی تازه بخرید، خرد و سرخ کنید، اصلاً نگران نباشید. ما در فروشگاه اینترنتی شادیکار در کنار شما هستیم تا نیازتان را به بهترین شکل ممکن برطرف نماییم.

لازم است بدانید که کلیه محصولات این فروشگاه با نظارت های کامل بهداشتی و توسط دستان توانمند زنان سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) تولید و عرضه می شوند. بنابراین شما شهروندان تهرانی با خرید سبزی قورمه آماده از این سایت، هم از این بانوان چیره دست حمایت خواهید کرد و هم به آشپزیتان سرعت می بخشید و طعم غذای خود را لذیذتر می کنید.

پس چنانچه ساکن شهر تهران هستید، همین حالا به صفحه مواد غذایی شادیکار مراجعه کنید و بر اساس نیاز خود سبزی قرمه خرد شده نیم کیلویی و سبزی قرمه خرد شده نیم کیلویی را خریداری کنید تا سفارشتان را در سریع ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.

 

پرسش و پاسخ های متداول

1- سبزی قورمه سبزی شامل چیست؟

سبزی های قورمه سبزی در شهرهای مختلف، تفاوت هایی با یکدیگر دارند، اما به طور کلی سبزی قورمه شامل گشنیز، تره، جعفری، شنبلیله و اسفناج است.

2- چه ادویه هایی در خورشت قرمه سبزی استفاده می شود؟

زردچوبه، فلفل سیاه، زیره، دارچین، تخم گشنیز جز ادویه هایی هستند که می توان در قورمه سبزی استفاده کرد، اما مهم ترین آن ها همان زردچوبه و فلفل سیاه است.

 

منابع:

کاله

نمناک

چی شی

بیرنج

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.