طرز تهیه خورش کرفس مجلسی

خورشت کرفس خوشمزه

خورشت کرفس از جمله غذاهای اصیل، سالم و خوشمزه ایرانی است که اگر به خوبی جا بیفتد، می تواند طعم لذیذ و بی نظیری داشته باشد.

بنابراین ما ابتدا درباره مواد لازم و طرز تهیه خورشت کرفس ساده، مجلسی و طرز تهیه خورشت کرفس با مرغ صحبت کنیم و سپس نکات مربوط به پخت این خورشت را به شما گوشزد می کنیم. در نهایت هم راجع به طعم دهنده ها و ادویه های خورشت کرفس و نکات مربوط به خورش کرفس با رب توضیحاتی بیان می کنیم. پس با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

  • مواد لازم برای 4 نفر
  • طرز تهیه خورشت کرفس
  • شیوه پخت خورشت کرفس مجلسی
  • طرز تهیه خورش کرفس با مرغ
  • نکات طرز تهیه خورشت کرفس
  • طعم دهنده ها و ادویه ها خورشت کرفس
  • خورش کرفس با رب
  • خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم
  • پرسش و پاسخ های متداول

 

مواد لازم برای 4 نفر

مواد لازم
گوشت خورشتی 400 گرم
ساقه کرفس 500 گرم
برگ کرفس 50 گرم
نعناع 20 گرم
جعفری 80 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
روغن و زردچوبه به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
آبلیمو یا آبغوره به مقدار دلخواه

 

طرز تهیه خورشت کرفس

همان طور که می دانید معروف ترین غذایی که می توان با استفاده از کرفس پخت، همین خورشت کرفس است که شباهت زیادی هم به قرمه سبزی دارد و اگر به خوبی جا بیفتد، به راحتی می تواند با قرمه سبزی رقابت کند. از این رو ما در این بخش روش طبخ این خورشت را به شما آموزش خواهیم داد.

  • مرحله اول

برای درست کردن خورشت کرفس، باید ابتدا پیاز را به شکل نگینی ریز خرد کنیم و بعد آن را درون قابلمه ای بدون روغن تفت دهیم تا آب آن کشیده شود.

  • مرحله دوم

بعد از این که آب اضافی پیاز کشیده شد، باید کمی روغن به آن اضافه کنیم و دوباره پیاز را تفت دهیم تا حالت سبک و شیشه ای پیدا کند. سپس باید مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنیم و ترکیب پیاز، فلفل سیاه و زردچوبه را دو دقیقه دیگر تفت دهیم.

  • مرحله سوم

حالا باید گوشت خورشتی را بشوییم و بعد به شکل قورمه ای خرد کنیم. به خاطر داشته باشید که اگر برای تهیه خورشت کرفس، از گوشت گوسفندی استفاده می کنید، باید قطعات آن را درشت تر خرد کنید، چرا که این گوشت پس از پخت جمع می شود.

  • مرحله چهارم

در مرحله چهارم باید گوشت های خرد شده را به قابلمه اضافه کنیم و چند دقیقه تفت دهیم تا گوشتمان کمی سرخ شود و رنگ آن عوض شود. فراموش نکنید که نباید گوشت را بیش از حد تفت دهید، چون سفت و دیرپز می شود.

  • مرحله پنجم

معمولاً رنگ اصلی خورشت کرفس شبیه به همان قرمه سبزی است و برای پخت این خورشت از رب گوجه فرنگی استفاده نمی شود، اما با این حال اگر دوست داشتید که استفاده کنید، می توانید 1 قاشق رب گوجه فرنگی هم به خورشتتان اضافه نمایید. ولی توجه کنید باید رب را به خوبی تفت دهید تا کاملاً سرخ و خوش رنگ شود، چون اگر خوب تفت داده نشود، طعم و عطر غذا خراب می شود.

  • مرحله ششم

در این مرحله بایستی 2 لیوان آب جوش اضافه کرده و اجازه دهیم که آب شروع به جوشیدن کند. سپس باید کف های روی سطح آن را با قاشق جمع کنیم و دور بریزیم. این کار را به خصوص باید در زمانی انجام دهید که برای پخت خورشت کرفس از گوشت گوسفندی استفاده می کنید.

  • مرحله هفتم

اکنون باید درب قابلمه را بگذاریم و صبر کنیم تا گوشت بپزد. در همین حین هم لازم است که برگ کرفس، نعناع و جعفری را به صورت ریز خرد کنیم و در تابه ای مناسب و همراه با کمی روغن مایع تفت دهیم تا سرخ شوند. مقدار سرخ کردن سبزی به شما بستگی دارد، چرا که اگر بخواهید خورشت تیره تر باشد، باید سبزی ها را بیشتر سرخ کنید.

کرفس خرد شده برند نعنا
برای سرعت بخشیدن به آشپزی خود می توانید از کرفس خرد شده برند نعنا استفاده کنید.
  • مرحله هشتم

بعد از سرخ کردن سبزی ها، باید آن ها از تابه بیرون بیاوریم و دوباره کمی روغن درون تابه بریزیم. سپس بایستی بند وسط ساقه کرفس را جدا کنیم و بعد این ساقه را در اندازه های یک تا دو سانتی متری خرد نماییم.

  • مرحله نهم

حال باید ساقه های کرفس را درون تابه تفت دهیم تا سرخ شوند و سپس آن ها را از تابه خارج کرده و کنار بگذاریم. وقتی 1 ساعت از پخت گوشت گذشت، باید برگ کرفس، نعناع و جعفری را به قابلمه اضافه کنیم و 30 دقیقه صبر کنیم تا خورشت کرفس بپزد.

  • مرحله دهم

بعد از گذشت 30 دقیقه لازم است که ساقه های کرفس را به آن اضافه کنیم و اجازه دهیم که غذا به مدت 30 الی 45 دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا روغن انداخته و کاملاً جا بیفتد.

  • مرحله یازدهم

در 10 دقیقه آخر پخت خورشت کرفس باید کمی نمک را به همراه طعم دهنده هایی مثل آب لیمو ترش یا آبغوره و یا حتی تمر هندی صاف شده به خورشت اضافه کنیم و هنگامی که آب خورشت کم شد، آن را در ظرف مناسبی کشیده و به همراه برنج یا کته قالبی سرو کنیم.

خورشت کرفس خوشمزه
خورشت کرفس را می توان با برنج زعفرانی، سالاد شیرازی و ترشی میل کرد.

شیوه پخت خورشت کرفس مجلسی

همان طور که گفته شد خورشت کرفس تا حد زیادی مشابه خورشت قرمه سبزی است و حتی در بعضی از دستورهای طبخ آن از لوبیا چیتی و لوبیا قرمز هم استفاده می شود. از آنجایی که معمولاً از این دستور برای طبخ خورشت کرفس در رستوران ها هم استفاده می شود، پس این غذا می تواند انتخاب مناسبی برای مجالس و مهمانی های شما باشد. بنابراین با ما همراه باشید تا در این بخش شما را با طرز تهیه خورشت کرفس رستورانی یا مجلسی آشنا کنیم.

مواد لازم برای 4 نفر
پیاز متوسط 2 عدد
لیمو عمانی 2 عدد
برگ کرفس 200 گرم
روغن مایع به مقدار لازم
ساقه کرفس تازه 400 گرم
گوشت خورشتی 400 گرم
نعناع تازه 50 گرم
جعفری تازه 150 گرم
رب گوجه فرنگی(به دلخواه) 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی

 

  • مرحله اول: آماده کردن سبزی

برای درست کردن خورشت کرفس به روش مجلسی یا رستورانی، بایستی ابتدا ساقه های کرفس را شسته و خشک کرده و سپس به یک اندازه خرد کرد و کنار گذاشت. خرد کردن یکدست و یک اندازه ساقه های کرفس باعث می شود ظاهر خورشت زیباتر به نظر برسد. در ادامه برگ های کرفس، نعناع و جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد کنید و در تابه ای همراه با روغن حرارت و تفت دهید تا کمی سرخ شوند.

  • مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گوشت

پس از سرخ کردن و خارج کردن سبزیجات از تابه، باید پیازها را به صورت ریز خرد کرده و در قابلمه ای با کمی روغن بریزید. بعد از آن هم مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دادن را تا جایی که زردچوبه و پیاز یکدست شوند، ادامه دهید. سپس گوشت خورشتی را شسته و یکدست خرد کنید و به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه نمایید و آن قدر تفت دهید تا گوشت سرخ شود.

  • مرحله سوم: اضافه کردن رب

زمانی که گوشت به طور کامل سرخ شد، باید رب گوجه را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا رب هم سرخ شود و خامی آن گرفته شود. در ادامه کار هم باید ساقه های خرد شده کرفس را اضافه کرده و آن را تفت دهید و سپس چند لیوان آب جوش به آن بیفزایید و با کم کردن شعله زیر قابلمه اجازه دهید که گوشت به آرامی بپزد.

  • مرحله چهارم: افزودن لیمو عمانی

در این مرحله باید یا لیمو عمانی ها را از قبل با چنگال سوراخ کنید و به مدت 1 ساعت درون لیوان آب بگذارید و یا آن ها را از وسط نصف کرده و هسته آن ها را در بیاورید و در آب بگذارید تا تلخیشان گرفته شود. سپس زمانی که گوشتتان نیم پز شد، لیموها را به خورشت اضافه کنید.

  • مرحله پنجم: تهیه خورشت کرفس

در مرحله آخر و بعد از پخت کامل گوشت، نمک و فلفل خورشت را اندازه کرده و سبزی های سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید. سپس درب قابلمه را نیمه باز بگذارید و حدود 45 دقیقه اجازه دهید که خورشت بر روی حرارت ملایم جا بیفتد. در اواخر پخت هم طعم خورش کرفس را بچشید و اگر احساس کردید که ترشی آن کم است، مقداری آبغوره به آن اضافه کنید. در نهایت نیز خورشت کرفس مجلسی شما حاضر است و می توانید آن را همراه با برنج در کنار عزیزانتون میل کنید.

 

طرز تهیه خورش کرفس با مرغ

اگر قصد دارید که در خورشت کرفس خود به جای گوشت قرمز از گوشت مرغ استفاده کنید، بهتر است که گوشت مرغ را نسبت به گوشت قرمز، بیشتر در نظر بگیرید. برای مثال اگر برای 4 نفر از 400 گرم گوشت گوسفند یا گوساله استفاده می کنید، این جا باید از 800 گرم گوشت مرغ استفاده نمایید. همچنین از آنجایی که گوشت ران مرغ، نرم تر و چرب تر است، برای خوشمزه تر شدن خورشت می توانید از این قسمت مرغ استفاده نمایید.

با وجود این که طرز پخت خورشت کرفس با مرغ، تقریباً مشابه طرز پخت آن با گوشت قرمز است، اما برای راحت تر کردن کار شما، در این قسمت نحوه پخت آن را بیان می کنیم.

مواد لازم برای تهیه خورشت کرفس با مرغ
پیاز بزرگ خرد شده 1 عدد
برگ کرفس 200 گرم
ساقه کرفس 400 گرم
نعناع تازه ساطوری شده 1 قاشق غذاخوری
جعفری تازه ساطوری شده 2 قاشق غذاخوری
مرغ درسته یا خرد شده 600 تا 800 گرم
لیمو عمانی 2 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

 

  • مرحله اول

در ابتدا باید لیمو عمانی ها را با کمک چنگال سوراخ کنید و آن ها را درون یک کاسه آب بیندازید تا تلخیشان از بین برود.

  • مرحله دوم

در این مرحله ساقه های کرفس را در اندازه های کوچک و مساوی خرد کرده و سپس نعناع، جعفری و برگ های کرفس را به شکل ساطوری ریز خرد نمایید.

  • مرحله سوم

حالا کمی روغن درون قابلمه ای کوچک بریزید و برگ های کرفس و سبزیجات خرد شده را درون آن تفت دهید. فراموش نکنید که هر چه سبزی ها بیشتر تفت داده شوند، تیره تر می شوند و درون خورشت جا می افتند، اما باید به این نکته هم توجه داشته باشید که زیاد تفت دادن سبزی موجب از بین رفتن خواص غذایی آن ها می شود.

  • مرحله چهارم

در مرحله چهارم پیازها را با کمی روغن در قابلمه ای متوسط تفت دهید تا نرم شوند و بعد زردچوبه را به آن ها اضافه کنید و دوباره تفت دهید. در ادامه هم مرغ را به این مخلوط اضافه کرده و صبر کنید تا کاملاً سرخ شود.

  • مرحله پنجم

اکنون می توانید رب را به آن ها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ و طعم خوبی به موادتان ببخشید. سپس ابتدا ساقه های کرفس و بعد از گذشت 1 الی 2 دقیقه، دو لیوان آب جوش به آن ها اضافه نمایید. البته میزان آب جوش به سایز و جنس قابلمه بستگی دارد. در ضمن چنانچه در حین طبخ غذا احساس کردید که آب خورشت کم است، می توانید مقداری آب جوش درون آن بریزید.

  • مرحله ششم

پس از پخت مرغ، باید لیمو عمانی، سبزی، نمک و فلفل را اضافه کنید. به علاوه در این مرحله باید اجازه دهید که خورشتتان به مدت 20 الی 30 دقیقه بر روی گاز بماند تا جا بیفتد.

  • مرحله هفتم

در انتها بایستی خورشت کرفس با مرغ خود را بچشید و در صورت تمایل کمی آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه کنید. در ادامه هم می توانید آن را در ظرف دلخواه سرو و همراه با برنج نوش جان کنید.

خورش کرفس با مرغ
خورش کرفس با مرغ به دلیل پخت سریع تر مرغ، زودتر آماده می شود.

 

نکات طرز تهیه خورشت کرفس

1- معمولاً برای تهیه خورشت کرفس از گوشت گوسفند یا گوساله استفاده می شود. برخی از آشپزهای سنتی معتقد هستند که چون گوشت گوسفند چرب تر است، می تواند خورشت کرفس را خوشمزه تر کند. گفته می شود که مناسب ترین قسمت گوشت گوسفند برای پخت این غذا، گوشت سردست آن است. اما اگر می خواهید از گوشت گوساله برای طبخ خورشت کرفس استفاده می کنید، بهتر است که گوشت مغز ران یا راسته گوساله را به کار ببرید.

2- به جای گوشت قرمز می توان از گوشت مرغ و بوقلمون هم برای پخت این غذا استفاده کرد. گیاهخوران هم می توانند به جای گوشت از قارچ یا حبوباتی مانند لوبیا استفاده نمایند.

3- توصیه می شود که برای پخت خورش کرفس از کرفس تازه استفاده کنید و به سراغ برگ های نرم تر و جوان تر کرفس بروید. رنگ کرفس های جوان و ترد، سبز کم رنگ بوده و ساقه های آن ها نازک تر هستند.

4- پس از شستن برگ های کرفس، باید حتماً آن ها را درون آبکش قرار دهید تا کمی خشک شوند و سپس آن ها را به یک اندازه خرد کنید، زیرا در غیر این صورت خورشت شما آب می اندازد.

5- در صورتی که ساقه کرفس درشت باشد و یا خیلی تازه و جوان نباشد، باید کاملاً آوندهای ضخیم آن را با یک چاقوی تیز بگیرید تا در هنگام غذا خوردن در لای دندان گیر نکنند.

6- برای سبزی خورشت کرفس، بهتر است که علاوه بر کرفس از ترکیب نعناع تازه و نعناع خشک هم استفاده کنید تا خورشتتان غلیظ تر و خوش رنگ تر شود.

نعناع خشک آشپزخانه نعنا
نعناع خشک برند نعنا

7- شما می توانید برای سبزی خورش کرفس از جعفری هم استفاده کنید، اما از آنجایی که سرخ شدن زیاد این سبزی باعث خراب شدن عطر و طعم آن می شود، می توانید آن را در اواخر پخت خورشت اضافه کنید.

8- بهتر است که در سبزی خورشت کرفس به اندازه نصف جعفری یا کمتر از نعناع استفاده کنید. ضمناً دقت داشته باشید که نباید ساقه های نعناع را در سبزی خرد کنید.

9- برای جا افتادن بهتر خورشت کرفس بهتر است که آن را حداقل به مدت 5/2 الی 3 ساعت بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد و روغن بیاندازد.

10- شما می توانید خورشت کرفس را در زودپز بپزید، اما باید مراقب باشید که آب آن ته نکشد.

11- دقت داشته باشید که نباید کرفس ها را بیش از حد بپزید، چون در این حالت به طور کامل له می شوند و طعم و ظاهر غذا را خراب می کنند.

12- از آنجایی که کرفس و ساقه آن آب زیادی دارند و وقتی روی حرارت قرار می گیرند، آب می اندازند، پس نباید در طرز تهیه خورش کرفس، از آب به میزان زیاد استفاده کنیم.

13- شما می توانید به جای هم زدن خورشت، کمی قابلمه را تکان دهید. این کار موجب روغن انداختن خورشت می شود.

14- برای این که خورش روغن بیاندازد، می توانید تکه ای یخ به آن اضافه کنید. در واقع با این کار به خورشتی که در حال جوشیدن است، شوک وارد می شود و روغن می اندازد.

15- به منظور خوشمزه تر شدن خورشت کرفس می توان به جای آب از استاک یا عصاره گوشت حل شده در آب یا آب گوشت استفاده کرد. البته چون نمک استاک گوشت زیاد است، باید مواظب باشید که خورشتتان شور نشود.

16- برای ترش کردن این خورشت می توان از آبلیمو، آبغوره یا آب نارنج تازه استفاده کرد. همچنین می توانید از لیمو عمانی هم استفاده کنید، البته با این شرط که آن را از قبل در آب بخیسانید و بعد با چنگال سوراخ کنید و در نیم ساعت پایانی پخت درون خورشت بیاندازید تا غذا تلخ نشود.

17- در صورت تمایل می توانید از لوبیا چیتی یا لوبیا قرمز هم در خورشت کرفس استفاده کنید که برای این کار باید حدود 150 گرم لوبیا قرمز یا چیتی را به مواد مورد نیازتان اضافه کنید. به همین منظور ابتدا لوبیاها را از چند ساعت قبل در آب بخیسانید تا نفخ آن ها برطرف شود. سپس آن ها را به مدت 15 دقیقه بجوشانید و بعد از جوشیدن، آب آن ها را دور بریزید. در ادامه هم بعد از تفت دادن گوشت، لوبیاها را آبکشی کرده و به قابلمه اضافه کنید و 1 تا 2 دقیقه تفت دهید و مابقی مراحل را طبق دستور پخت خورش کرفس انجام دهید.

18- اگر برگ های کرفس را با کره تفت دهید، خورشت شما عطر و طعم بی نظیری پیدا می کند.

19- زعفران و زردچوبه را می توان جز اصلی ترین و مهم ترین ادویه جات خورش کرفس دانست.

20- برای خوشمزه تر کردن خورشت کرفس می توان از کنگر و ریواس هم استفاده کرد. بدین منظور کافی است که کنگر را هم همانند کرفس به اندازه یک بند انگشت خرد کرده و کمی تفت دهید و سپس با بقیه مواد مخلوط کنید.

 

طعم دهنده ها و ادویه ها خورشت کرفس

از مهم ترین و اصلی ترین چاشنی های خورشت کرفس می توان به آبغوره یا آبلیمو اشاره کرد. این دو علاوه بر طعم خوبی که به غذا می دهند، دارای خواص درمانی ویژه ای نیز هستند. آبلیمو در درمان سرماخوردگی، هضم موثر غذا، تقویت سیستم عصبی بدن موثر بوده و آبغوره هم درمان سیاتیک و رماتیسم موثر است. همچنین اگر به دنبال کاهش وزن هستید، آبلیمو و آبغوره می توانند انتخاب مناسبی برای شما باشند.

 بعضی هم تمایل دارند که در این غذا از لیمو عمانی استفاده کنند. در این حالت شما می توانید به ازای هر نفر، یک لیمو عمانی درون خورشتتان بیندازید. اما آنچه درباره اضافه کردن لیمو عمانی اهمیت دارد این است که باید حتماً تخم های داخل آن را خارج کنید و آن را در نیم ساعت پایانی پخت خورشت به غذا اضافه نمایید. لازم به ذکر است که چنانچه لیمو عمانی را در همان ابتدای پخت در غذا بیندازید، خورشت شما تلخ می شود، مگر این که پس از چند دقیقه آن را دربیاورید.

لیمو عمانی چاشنی خورش کرفس
لیمو عمانی میوه ای اشتها آور، ضد نفخ، التیام دهنده سرفه و سرماخوردگی و ضد سرطان است.

همچنین ادویه خورشت کرفس شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران است که حتی توصیه می شود برای خوشمزه تر شدن این خورشت، در انتهای پخت آن مقداری زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید تا طعم فوق العاده ای به خورشت کرفس شما بدهد. ضمناً اگر تمایل دارید که خورشتتان طعم جنوبی و تند داشته باشد، می توانید از فلفل قرمز و مقدار کمی زنجبیل تازه در آن استفاده کنید و خورشتی با طعمی لذیذ میل کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره چاشنی خورشت کرفس کافی است که بر روی لینک آن بزنید.

 

خورش کرفس با رب

خورشت کرفس از دسته غذاهایی است که در دستور اصلی آن از رب گوجه فرنگی استفاده نمی شود، اما اضافه کردن آن می تواند طعم و رنگ بهتری به خورشت شما ببخشد. عمدتاً در خورشت کرفس تبریزی از رب گوجه فرنگی استفاده می شود.

برای استفاده از رب باید یک قاشق یا بیشتر از آن را با مقدار کمی روغن تفت دهید تا کاملاً سرخ شود و سپس آن را در میانه پخت خورشت به قابلمه اضافه نمایید. ضمناً لازم است بدانید که بعضی از افراد علاوه بر رب گوجه فرنگی از رب انار هم در این غذا استفاده می کنند.

خورش کرفس با رب
رب گوجه فرنگی را می توان یکی از متداول ترین طعم دهنده های خورش کرفس دانست که باعث می شود رنگ آن کمی به قرمز متمایل شود.

 

جمع بندی

ما سعی کردیم که با نوشتن این مطلب، روش تهیه خورش کرفس با دستورهای مختلف را در اختیار شما قرار دهیم.

اما اگر فردی پر مشغله هستید و زمان کافی برای رفتن به بازار و خرید مواد مورد نیاز خورشت کرفس را ندارید، اصلاً نگران نباشید، چرا که ما برای شما عزیزان ساکن شهر تهران پیشنهاد ویژه ای داریم. شما می توانید با مراجعه به سایت شادیکار، به انواع مواد غذایی که همه آن ها با رعایت کلیه دستورهای العمل بهداشتی و توسط زنان سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) تهیه شده اند، دسترسی پیدا کنید.

پس همین حالا به لینک خرید سبزی از سایت شادیکار سر بزنید و انواع سبزی مورد نیاز خود از جمله کرفس خرد شده، شوید خشک، سبزی پلویی و … را از این فروشگاه اینترنتی معتبر، در بسته بندی های زیبا و بهداشتی خریداری کنید تا در اسرع وقت آن را به دستتان برسانیم.

 

خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم

  • اگر ساقه های کرفس را به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید، ظاهر خورشتتان زیباتر به نظر می رسد.
  • از آنجایی که گوشت گوسفندی بعد از پخت جمع می شود، باید قطعات آن را در اندازه های درشت تری خرد کنید.
  • اگر می خواهید خورشت کرفس را با مرغ درست کنید، بهتر است که از قسمت ران آن که نرم تر و چرب تر است، استفاده نمایید.
  • بهتر است که برای طبخ خورشت کرفس، از کرفس تازه که رنگ آن سبز کم رنگ است و ساقه های نازک تری دارد، استفاده کنید.
  • شما می توانید تکه ای یخ درون خورشت در حال جوشیدن بیندازید تا به آن شوک وارد شود و روغن بیاندازد.
  • آبغوره و آبلیمو جز مهم ترین و اصلی ترین طعم دهنده های خورشت کرفس هستند. همچنین نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و زعفران جز ادویه های اصلی این غذا به شمار می روند.

 

 پرسش و پاسخ های متداول

1- آیا افزودن رب گوجه فرنگی به خورشت کرفس الزامی است؟

خیر، این موضوع کاملاً سلیقه ای است و اگر شما تمایل دارید که رنگ خورشتتان به طور کامل سبز باشد، نباید از رب استفاده کنید، چون رب گوجه باعث می شود که رنگ خورشت سبز و قرمز شود.

2- خورشت کرفس چه خواصی دارد؟

گیاه کرفس در تقویت سیستم ایمنی، تقویت دستگاه گوارش و درمان یبوست، کاهش فشار خون، ایجاد آرامش خاطر، افزایش اشتها، از بین بردن بوی بد دهان و … موثر است.

3- برای غلیظ شدن خورشت کرفس چه باید کرد؟

بدین منظور باید بعد از افزودن سبزی کرفس به گوشت قرمز یا سفید، شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید که غذا با حرارت ملایم بپزد.

4- علت تلخ شدن خورش کرفس چیست؟

استفاده از نعناع زیاد در سبزی خورشت کرفس و همچنین مصرف لیمو عمانی به صورت درسته و همراه با تخم های آن جز عواملی هستند که سبب تلخی خورشت کرفس می شوند.

5- سبزی خورشت کرفس چیست؟

سبزی خورش کرفس شامل کرفس، نعناع و جعفری است.

6- آیا خورشت کرفس غذایی نفاخ است؟

خیر، از آنجایی که گیاه کرفس ضد نفخ است، پس خوردن آن می تواند باعث برطرف کردن نفخ معده شود.

 

منابع:

پانا مگ

چی شی

نمناک

ادویه جات حاج محمد جلالی

اویس

کاله

پارسی دی

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.