طرز تهیه شوید پلو

شوید خشک 100 گرمی برند نعنا

شوید پلو که غذایی سنتی و محبوب است را می توان بسته به ذائقه افراد با انواع فرآورده های گوشتی از مرغ، ماهی، تن ماهی و … تهیه و سرو کرد.

بنابراین ما در این مطلب ابتدا مواد مورد نیاز این غذا را بیان می کنیم و بعد طرز تهیه شوید پلو با مرغ، شوید پلو با مرغ مجلسی، شوید پلو با ماهی، تن ماهی، ماهیچه و لوبیا چشم بلبلی را به شما آموزش می دهیم. در ادامه هم نکات مربوط به تهیه شوید پلو را به شما متذکر می شویم. پس تا انتهای این مطلب کاربردی با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

  • مواد لازم برای 4 نفر
  • طرز تهیه شوید پلو با مرغ
  • طرز تهیه شوید پلو با مرغ مجلسی
  • طرز تهیه شوید پلو با ماهی
  • طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی
  • طرز تهیه شوید پلو با ماهیچه
  • طرز تهیه شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی
  • نکات تهیه شوید پلو
  • خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم
  • پرسش و پاسخ های متداول

 

مواد لازم برای 4 نفر

شما برای طبخ شوید پلو ساده برای 4 نفر که معمولاً هم با مرغ، ماهی و ماهیچه سرو می شود به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

مواد لازم برای تهیه شوید پلو برای 4 نفر
برنج 3 پیمانه
شوید 5/1 پیمانه
کره 30 گرم
روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم

 

  • طرز تهیه شوید پلو
  • مرحله اول

در آغاز کار باید برنجتان را به خوبی بشویید و بعد آن را درون آب و نمک قرار دهید تا خیس بخورد. سپس یک قابلمه را تا بیشتر از نصف آن از آب پر کنید و بر روی گاز بگذارید تا به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن آب، 2 قاشق نمک هم داخل آن بریزید.

  • مرحله دوم

حالا آبی که برنج را درون آن خیسانده اید را خالی کنید و برنج را درون قابلمه حاوی آب جوشیده شده بریزید. وقتی برنج چند دقیقه قل خورد، باید شویدها را درون آن بریزید و هم بزنید تا خوب با هم مخلوط شوند. سپس درب قابلمه را بگذارید تا برنج به حالت نیم پز دربیاید.

  • مرحله سوم

لازم است بدانید که زمانی برنج نیم پز شده است که وقتی دانه آن را با انگشت فشار می دهید، نه خیلی سفت باشد و نه به راحتی له شود. عمدتاً زمان نیم پز شدن برنج، بین 8 الی 10 دقیقه است.

  • مرحله چهارم

اکنون باید برنج نیم پز را آبکش کنید، اما دقت کنید که آن را خیلی هم نزنید، چون در غیر این صورت دانه های برنج می شکنند و خرد می شوند. در ضمن شما می توانید به جای این که شویدها را در مرحله دوم اضافه کنید، آن ها را بعد از آبکش کردن برنج به آن بیافزایید.

  • مرحله پنجم

در این مرحله بایستی برنج را حدود 2 تا 3 دقیقه درون آبکش بگذارید تا آب آن به طور کامل خارج شود. سپس کمی روغن در ته قابلمه بریزید و نان یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ بر روی آن بچینید و بعد روی ته دیگ را با برنج پر کنید.

  • مرحله ششم

حال باید نصف لیوان آب و نصف لیوان روغن را بر روی سطح برنج بریزید، درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا برنج بر روی حرارت ملایم گاز دم بکشد.

  • مرحله هفتم

پس از گذشت حدود 45 الی 60 دقیقه، برنجتان حاضر است و می توانید آن را همراه با مواد خوراکی مثل مرغ، ماهی و ماهیچه سرو کنید.

شوید خشک 100 گرمی برند نعنا
شما برای تهیه شوید پلو می توانید از شوید خشک 100 گرمی برند نعنا استفاده کنید.

 

طرز تهیه شوید پلو با مرغ

مواد لازم
برنج 3 پیمانه
ران مرغ 400 گرم
شوید تازه 5/1 پیمانه
شوید خشک (در صورت تمایل) 1 پیمانه
نمک و روغن به میزان دلخواه

 

* مرحله اول

ابتدا باید برنج را بشویید و با آب و نمک بخیسانید. سپس قابلمه را تا نصف آن با آب پر کنید و بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.

* مرحله دوم

پس از به جوش آمدن آب باید 1 قاشق غذاخوری نمک درون آب آن بریزید و برنجی که خیسانده اید را داخل قابلمه خالی کنید و هم بزنید.

* مرحله سوم

اگر قصد دارید از شوید تازه استفاده کنید، باید شوید را حدود 4 دقیقه بعد به برنج اضافه نمایید. سپس پس از گذشت 7 الی 8 دقیقه برنج را تست کنید. چنانچه برنج نیم پز شده بود، باید آن را درون آبکش بریزید و حدود 2 الی 3 دقیقه صبر کنید تا آب آن به طور کامل خارج شود.

* مرحله چهارم

حالا کمی روغن در ته قابلمه بریزید و نان یا سیب زمینی را در کف آن قرار دهید و سپس برنج را روی نان یا سیب زمینیتان بریزید. در ادامه هم باید درب قابلمه را ببندید و صبر کنید تا پلو دم بکشد.

* مرحله پنجم

برای مرغ این غذا می توانید هم از ران مرغ و هم از سینه آن استفاده کنید. برای این کار باید مرغ را تکه تکه کرده و کمی با پیاز تفت دهید و ادویه جات دلخواه را به آن اضافه نمایید. سپس کمی آبلیموی تازه به آن بزنید و اجازه دهید که به مدت 30 دقیقه با کمی آب بپزد.

* مرحله ششم

بعد از گذشت حدود 30 دقیقه و پخت برنج و مرغ، اگر مایل بودید که مرغ به صورت جدا سرو شود، می توانید برنج و مرغ را داخل ظرف های جداگانه بریزید، اما چنانچه تمایل داشتید که پلو شوید و مرغ را با هم مخلوط کنید باید 20 دقیقه بعد از دم کشیدن برنج، مرغ ها را روی آن قرار دهید و پس از گذشت 10 دقیقه، غذا را سرو کنید.

شوید پلو با مرغ
خوردن شوید پلو و مرغ با سالاد شیرازی و ماست، طعم این غذا را لذیذتر می کند.

 

طرز تهیه شوید پلو با مرغ مجلسی

همان طور که گفته شد به دلیل محبوبیت این غذا، آن را در انواع مجالس و مهمانی ها هم سرو می کنند. بنابراین ما در این قسمت نحوه پخت شوید پلو با مرغ مجلسی را با شما به اشتراک می گذاریم.

  • روش اول
مواد لازم برای تهیه شوید پلو با مرغ مجلسی برای 4 نفر
برنج 4 پیمانه
سینه مرغ 2 عدد کامل
هویج 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 تا 2 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
شوید خشک 3 تا 4 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط 2 عدد
فلفل دلمه ای 2 عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
ادویه کاری و دارچین به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

 

  • مرحله اول

برای شروع باید پیازها را به شکل خلالی خرد کنید و با کمی روغن درون قابلمه تفت دهید تا پیازها سبک شوند. سپس مقداری دارچین، ادویه کاری، زردچوبه و فلفل سیاه هم به قابلمه اضافه نمایید.

  • مرحله دوم

حالا پیاز و ادویه جات را به مدت چند دقیقه با یکدیگر تفت دهید تا کاملاً یکدست شوند و بعد رب گوجه فرنگی را به آن ها اضافه کرده و مجدداً کمی تفت دهید تا رب، خوش رنگ شده و طعم خامی آن از بین برود.

  • مرحله سوم

در این مرحله باید گوشت مرغ را درون تابه قرار داده و کمی تفت دهید تا به خوبی سرخ شود. سپس فلفل دلمه ای و هویج را در اندازه های دلخواه خرد کنید و درون تابه تفت دهید تا با دیگر مواد یکدست شوند.

  • مرحله چهارم

در مرحله سوم باید 2 لیوان آب جوش به مرغ ها اضافه کنید تا کاملاً پخته شوند.

  • مرحله پنجم

اکنون بایستی مقدمات تهیه شوید پلو را آماده کنید. بنابراین لازم است که قابلمه ای را تا نیمه از آب پر کنید و بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. سپس 1 قاشق غذاخوری روغن مایع و یک قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه کنید و در ادامه برنجی که از حدود سه ساعت قبل با آب ولرم و نمک خیسانده اید را درون این قابلمه بریزید.

  • مرحله ششم

بعد از گذشت 7 الی 10 دقیقه و پخت اولیه برنج، باید برنج را آبکشی کرده و کنار بگذارید. سپس کمی روغن درون قابلمه ای مناسب بریزید و بر روی حرارت قرار دهید. شما برای تهیه ته دیگ این غذا می توانید از سیب زمینی یا نان لواش استفاده کنید.

  • مرحله هفتم

حال باید روی ته دیگ را با برنج بپوشانید و مقداری شوید خشک بر روی برنجتان بپاشید. در ادامه هم باید ریختن برنج و شوید را به صورت لایه ای ادامه دهید و در نهایت بعد از ریختن برنج در لایه آخر، درب قابلمه را ببندید.

  • مرحله هشتم

در مرحله هفتم باید اجازه دهید که پلو به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت با حرارت ملایم دم بکشد. از طرف دیگر وقتی 1 ساعت از پخت مرغ ها گذشت، باید تکه های آن را از قابلمه خارج کنید و استخوان ها و قسمت های اضافه مرغ را جدا نمایید.

  • مرحله نهم

در این مرحله باید گوشت مرغ را به صورت دلخواه خرد کنید و دوباره درون قابلمه حاوی سس قرار دهید تا کاملاً غلیظ شود. توجه کنید که باید در 30 دقیقه آخر پخت مرغ، زعفران دم کرده را به آن اضافه نمایید و صبر کنید تا مرغ به خوبی جا بیفتد.

  • مرحله دهم

در آخر کار و پس از دم کشیدن پلو، باید آن را درون ظرف مناسبی بکشید و مرغ را بر روی آن قرار دهید. البته شما می توانید مرغ را به صورت لایه ای هم در وسط شوید پلو قرار دهید و بعد سرو کنید.

  • روش دوم

برای تهیه شوید پلو با مرغ مجلسی که با شوید تازه پخته می شود، باید طبق روش زیر عمل کنید.

مواد لازم
برنج 2 پیمانه
مرغ 300 گرم
شوید ساطوری شده 6 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
زعفران دم کرده به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

 

  • مرحله اول

در مرحله اول باید مرغ را به همراه نمک، فلفل و کمی زعفران مزه دار کنید.

  • مرحله دوم

حالا باید پیاز را رنده کرده و با کمی روغن درون تابه حرارت دهید تا رنگ پیاز به رنگ طلایی دربیاید. سپس مرغ، نمک و فلفل را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید و تا طلایی شود. در ادامه هم درب تابه را ببندید تا مرغ با حرارتی ملایم مغز پخت شود.

  • مرحله سوم

در این مرحله باید درون یک قابلمه را از آب پر کنید و سپس بر روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید.

  • مرحله چهارم

اکنون باید برنجی که از قبل خیسانده اید را درون آب جوشیده بریزید و صبر کنید تا برنج به سطح آب بیاید. در این حالت می توانید برنج را آبکش کرده و مقداری آب ولرم بر روی آن بریزید.

  • مرحله پنجم

در مرحله پنجم باید ابتدا کمی روغن در کف قابلمه بریزید و بعد آن را با نان یا سیب زمینی بپوشانید. سپس برنج، شوید و زعفران دم کرده را به صورت لایه لایه به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. در ادامه هم حدود 45 دقیقه صبر کنید تا برنج دم بکشد.

  • مرحله ششم

در مرحله آخر هم می توانید این غذا را در ظرف زیبایی سرو کنید و آن را با مرغ و ته دیگ تزئین نمایید و با سبزی خوردن تازه میل کنید.

 

طرز تهیه شوید پلو با ماهی

شوید پلو با ماهی غذایی خوشمزه و دلپذیر است که در بسیاری از مهمانی ها و مجالس هم سرو می شود. ضمناً این غذا که هم با شوید تازه و هم با شوید خشک طبخ می شود، به راحتی می تواند با سبزی پلو با ماهی رقابت کند. از این رو در این قسمت، مراحل تهیه این غذای لذیذ را در اختیار شما قرار می دهیم.

مواد لازم
برنج ایرانی 4 پیمانه
ماهی 4 تکه
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
پودر زنجبیل 1 قاشق چایخوری
آبلیمو 1 قاشق
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
نمک به مقدار لازم
فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم

* مرحله اول

در ابتدا باید برنج را شسته و پاک کنید و بعد اجازه دهید که به مدت چند ساعت در آب نمک بخیسد. این کار باعث می شود که برنج بهتر پخته شود و قد بکشد.

* مرحله دوم

در این مرحله باید ماهی دلخواهتان را که می تواند ماهی سفید، قزل آلا و … باشد را به خوبی تمیز کرده و مزه دار کنید. ماهی را می توان به روش های مختلفی طعم دار کرد، اما پیشنهاد ما این است که کمی پودر زنجبیل و آب لیمو بر روی آن بریزید و سپس مواد را به خوبی بر روی بدن ماهی مالش دهید تا کاملاً به آن آغشته شود. بعد هم یک پیاز را رنده کنید و آب آن را بر روی ماهی بریزید.

شوید پلو با ماهی
بهتر است ماهی که برای پخت شوید پلو با ماهی انتخاب می کنید، تیغ کمتری داشته باشد تا کودکان هم راحت تر آن را میل کنند.

* مرحله سوم

در مرحله سوم باید زعفران دم کرده و روغن زیتون را هم بر روی بدن ماهی بمالید تا کاملاً مزه دار شود. فراموش نکنید که حتماً هر دو طرف ماهی را به این مواد آغشته کنید. در ضمن بهتر است که در همین مرحله نمک و فلفل را هم به ماهی اضافه نمایید.

* مرحله چهارم

اکنون باید ماهی را برای 4 ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً طعم دار شود. با این کار، هم مزه ماهی بهتر می شود و هم بوی نامطبوع آن از بین می رود.

* مرحله پنجم

حالا باید برنج را درون قابلمه ریخته و آن را بر روی حرارت قرار دهید. بعد از به جوش آمدن آب برنج و نرم شدن آن، باید برنج را آبکش کنید. سپس ته قابلمه را چرب کرده و ته دیگ مورد نظرتان که شامل نان لواش یا سیب زمینی است را بچینید. البته شما می توانید ته دیگ برنج زعفرانی را هم برای شوید پلو در نظر بگیرید.

* مرحله ششم

پس از مغز پخت شدن برنج، باید آن را آبکش کرده و درون قابلمه بریزید و بعد شوید خشک یا تر را در لا به لای برنج بپاشید. در ادامه هم باید برنج را برای دم کشیدن بر روی حرارت بگذارید. ضمناً در صورت تمایل می توانید کمی زعفران دم کرده هم بر روی برنج بریزید. اگر هم تمایل دارید که برنجتان زرد و خوش رنگ شود، می توانید در هنگام پخت برنج، کمی زردچوبه به آب آن اضافه کنید.

* مرحله هفتم

دقت داشته باشید که باید ماهی را یا در روغن داغ و فراوان سرخ کنید و یا آن را در فر طبخ نمایید.

* مرحله هشتم

پس از داغ شدن روغن باید ماهی ها را درون آن بریزید و اجازه دهید که بر روی شعله ملایم گاز سرخ و کاملاً مغز پخت شوند. در صورت تمایل می توانید در این مرحله چند حبه سیر خرد شده نیز به ماهی ها اضافه کنید. در نهایت بعد از پخت ماهی ها و برنج، غذای شما حاضر است و می توانید آن را میل کنید.

 

طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی

معمولاً هنگامی که فرصت کافی برای آشپزی ندارید، شوید پلو با تن ماهی می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد.

مواد لازم برای 2 نفر
تن ماهی 1 قوطی
برنج 2 پیمانه
شوید خشک یا تازه 2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمک و روغن به مقدار کافی

 

* مرحله اول

در مرحله ابتدایی درست کردن شوید پلو با تن ماهی باید پیمانه های برنج را درون کاسه ای ریخته و خوب بشویید و سپس کاسه را تا نیمه آن با آب پر کنید. همچنین لازم است که 1 قاشق چایخوری نمک هم به برنج اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.

* مرحله دوم

در این مرحله باید اجازه دهید که برنج به مدت 15 الی 20 دقیقه داخل آب بماند و بخیسد. سپس تا نصف یک قابلمه را از آب پر کنید و کنسرو تن ماهی را درون آن بگذارید.

* مرحله سوم

حالا باید قابلمه را بر روی شعله زیاد گاز قرار دهید و اجازه دهید که کنسرو تن ماهی به مدت 30 دقیقه درون آب جوش باقی بماند. در ادامه هم باید پوست پیاز را جدا کنید و بعد آن را بشویید.

* مرحله چهارم

اکنون باید پیاز را به شکل نگینی ریز خرد کنید و درون تابه ای مناسب همراه با کمی روغن مایع تفت دهید تا پیازها سبک و شیشه ای شوند. در ادامه نیز تن ماهی را داخل تابه بریزید.

* مرحله پنجم

در مرحله پنجم لازم است که تن ماهی را تفت دهید تا سرخ شود و شوید تازه را بر روی تخته گوشت به صورت ساطوری ریز خرد کنید.

* مرحله ششم

حال اگر از شوید استفاده می کنید، باید آن را درون یک کاسه ریخته و بر روی آن آب بریزید تا خیس بخورد. بعد باید آن را از صافی رد کنید تا آب اضافه آن نیز دفع شود.

* مرحله هفتم

در مرحله هفتم از پخت این غذا باید قابلمه ای را تا نیمه از آب پر کرده و بر روی حرارت زیاد بگذارید تا آب به نقطه جوش برسد. در ادامه هم برنج خیس خورده را درون آبکش بریزید تا آب اضافه آن تخلیه شود و بعد آن را همراه با کمی نمک داخل آب جوش خالی کنید.

* مرحله هشتم

حدود 8 الی 12 دقیقه طول می کشد تا برنج شما نیم پز شود. در ادامه باید در 1 دقیقه آخر آبکشی، شوید خشک یا تازه را اضافه نمایید و بعد آن را مخلوط کنید و درون آبکش قرار دهید.

* مرحله نهم

حالا داخل قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید. سپس سیب زمینی را پوست گرفته و به شکل حلقه ای برش بزنید و به عنوان ته دیگ در ته قابلمه بچینید.

* مرحله دهم

در ادامه باید ابتدا مقداری نمک بر روی سیب زمینی ها بپاشید و سپس کمی برنج بر روی ته دیگ بریزید. بعد از آن هم مخلوط تن ماهی را به صورت پخش شده روی برنج ریخته و به همین شکل پیش بروید تا موادتان به اتمام برسند.

* مرحله یازدهم

در این مرحله لازم است که به کمک یک دم کنی، روی درب قابلمه را بپوشانید و آن را ببندید. سپس قابلمه را بر روی شعله پخش کن بگذارید و حرارت زیر آن را زیاد کنید. به خاطر داشته باشید که هنگامی که برنج دم داد، باید زیر گاز را کم کنید.

* مرحله دوازدهم

در پایان هم کافی است اجازه دهید که برنج به مدت 45 بر روی شعله ملایم گاز دم بکشد و بعد حرارت را خاموش کنید. حالا شوید پلو با تن ماهی شما آماده است و می توانید آن را همراه با لیمو ترش نوش جان کنید.

شوید پلو با تن ماهی
شما می توانید برای عطر و طعم بهتر شوید پلو با تن ماهی از کمی زعفران هم استفاده کنید.

 

طرز تهیه شوید پلو با ماهیچه

شوید پلو با ماهیچه را می توان یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی دانست که هم در مجالس مهم و رسمی و هم در دورهمی های خانوادگی سرو می شود. پس برای یادگیری این غذای بی نظیر با ما همراه باشید.

مواد لازم
برنج 4 پیمانه
ماهیچه گوسفندی 600 گرم
شوید خشک 4 قاشق غذاخوری
سیر 5 حبه
کره 2 قاشق غذاخوری
پیاز 4 عدد
زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
چوب دارچین 1 عدد
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی

 

* مرحله اول

در مرحله اول از پخت شوید پلو با ماهیچه باید ابتدا پوست پیاز را جدا کنید و بعد از شستن، آن را به صورت خلالی خرد کنید. سپس کمی روغن و کره را درون قابلمه ای مناسب حرارت دهید.

* مرحله دوم

در مرحله دوم باید پیازها را کمی درون قابلمه تفت دهید تا حالت نرم و شیشه ای پیدا کنند. سپس ماهیچه را درون قابلمه بگذارید و وقتی یک طرف آن بر اثر حرارت تغییر رنگ داد، آن را برگردانید.

* مرحله سوم

اکنون باید پوست سیر را هم جدا کنید و آن را همراه با فلفل سیاه، زردچوبه به ماهیچه اضافه و مخلوط نمایید. در ادامه نیز چوب دارچین را هم درون قابلمه بیندازید و درون قابلمه تا جایی که روی ماهیچه پوشانده شود، آب بریزید.

* مرحله چهارم

در این مرحله باید اجازه دهید که ماهیچه به مدت 3 ساعت بپزد. همچنین در ادامه بعد از گذشت 2 ساعت باید درون قابلمه دیگری تا نیمه آب بریزید و با افزودن کمی نمک، آن را بر روی شعله زیاد گاز قرار دهید.

* مرحله پنجم

بعد از به جوش آمدن آب باید برنج را درون قابلمه بریزید و 8 الی 12 دقیقه صبر کنید تا پخت اولیه برنج درون آب جوش انجام شود.

* مرحله ششم

وقتی اطراف برنج نرم شد و مغز آن هنوز کمی سفت بود، باید قابلمه را از روی حرارت بردارید و برنج را آبکشی نمایید. سپس برای درست کردن ته دیگ، کمی روغن در یک قابلمه مناسب بریزید و نان را در کف آن قرار دهید.

* مرحله هفتم

حالا باید برنج و شوید خشک را به صورت یک لایه برنج و یک لایه شوید درون قابلمه بریزید و درب قابلمه را با دم کنی ببندید.

* مرحله هشتم

در مرحله هشتم باید قابلمه بر روی شعله پخش کن قرار دهید تا برنج به مدت 45 دقیقه دم بکشد. توجه داشته باشید که باید در 15 دقیقه آخر پخت، ماهیچه، نمک و زعفران دم کرده را به آن اضافه نمایید.

* مرحله نهم

در مرحله آخر هم شوید پلو را درون ظرف مخصوص بریزید و ماهیچه را به همراه پیاز کاراملی در کنار شوید پلو قرار دهید. شما می توانید این شوید پلو خوشمزه را با لیمو ترش تازه و سبزی خوردن میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.

  • روش دوم

شوید پلو با ماهیچه را می توان با رب انار و رب نارنج هم طبخ کرد که در این حالت غذا طعمی ترش و متفاوت پیدا می کند. عموماً این روش پخت در بین شمالی ها رایج است.

مواد لازم
برنج 4 پیمانه
ماهیچه 4 تکه
رب انار 1 قاشق غذاخوری
رب نارنج 1 قاشق غذاخوری
آلو بخارا 6 عدد
شوید تازه 1 پیمانه
شوید خشک (در صورت تمایل) نصف پیمانه

 

* مرحله اول

در مرحله اول باید گوشت را بشویید و کنار بگذارید تا آب آن خارج شود. سپس بایستی کمی روغن را درون قابلمه ای بزرگ حرارت دهید تا داغ شود.

* مرحله دوم

در مرحله دوم باید پیاز را شسته و پوست بکنید و بعد آن را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود. در ادامه هم نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کرده و بعد از سرخ شدن ادویه جات، ماهیچه را به آن ها اضافه می کنیم و تفت می دهیم.

* مرحله سوم

پس از سرخ شدن ماهیچه ها باید آن ها را از قابلمه درآورده و کنار بگذارید. سپس باید رب انار، رب نارنج و کمی بعد آلو بخارا را درون همان قابلمه ای که پیازها را سرخ کردید، بریزید و آن ها را با هم تفت دهید. در ادامه هم باید دوباره ماهیچه های سرخ شده درون قابلمه بریزید و چوب دارچین و مقداری آب را به قابلمه اضافه نمایید.

* مرحله چهارم

در این مرحله باید ابتدا شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید و بعد حرارت را کاهش دهید تا غذا به آرامی پخته شود. بعد از این کار باید قابلمه ای بزرگ را بردارید و حدود 4 برابر برنجتان، درون آن آب بریزید.

* مرحله پنجم

حالا باید آن را بر روی شعله گاز بگذارید تا آب به جوش بیاید. در همین حین هم باید برنجی که از قبل خیسانده اید را همراه با کمی نمک درون آب در حال جوش بریزید تا برنج بجوشد و نیم پز شود. سپس 5 دقیقه پیش از آبکش کردن برنج، شویدها را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید که به مدت 5 دقیقه بجوشد.

* مرحله ششم

در ادامه برنج را آبکش کرده و آن را درون قابلمه ای با ته دیگ دلخواه که معمولاً سیب زمینی یا نان لواش است، دم کنید. بعد هم زمانی که ماهیچه پخته شد، باید نمک و زعفران دم کرده را درون آن بریزید و صبر کنید که با حرارت ملایم جا بیفتد.

* مرحله هفتم

هر زمان که آب ماهیچه ها کافی بود، باید زیر گاز را خاموش کنید و شوید پلو با گوشت ماهیچه را در ظروف مناسبی سرو کنید. این را هم به خاطر داشته باشید که اگر بوی ماهیچه اذیتتان می کند، می توانید در هنگام پخت، دو عدد برگ بو استفاده کنید و بعد در زمان سرو، آن را از خورشت دربیاورید.

شوید پلو با ماهیچه شمالی
شوید پلو با ماهیچه به روش سنتی شمالی

اگر تمایل دارید با طرز تهیه خوراک ماهیچه آشنا شوید، کافیست بر روی لینک این مقاله بزنید و آن را مطالعه کنید.

 

طرز تهیه شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی

جالب است بدانید که شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی به پلو شوشتری مشهور است و غذایی ساده و لذیذ است که می توان آن را با گوشت قلقلی، گوشت مرغ، گوشت لقمه، میگو، ماهی، قارچ و یا حتی بدون گوشت و به صورت چلوکش یا دمی هم درست کرد.

مواد لازم برای تهیه شوید پلو با گوشت چرخ کرده
برنج 3 پیمانه
گوشت چرخ کرده 200 گرم
شوید خرد شده 100 گرم
پیاز متوسط 3 عدد
لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه
نمک، فلفل و ادویه دلخواه به میزان دلخواه
زعفران دم کرده به میزان دلخواه

 

* مرحله اول

ابتدا باید پیاز را رنده کنید و نیمی از آن را درون گوشت چرخ کرده بریزید.

* مرحله دوم

حالا باید با این گوشت چرخ کرده، قلقلی های کوچک درست کنید و بعد آن ها را درون تابه سرخ نمایید.

* مرحله سوم

در مرحله سوم باید لوبیاها را با مقداری آب و نمک بپزید. معمولاً پخت این لوبیا حدود 1 ساعت طول می کشد.

* مرحله چهارم

در این مرحله باید گوشت های قلقلی سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و مابقی پیاز را تفت دهید.

* مرحله پنجم

اکنون نوبت آن است که قلقلی های سرخ شده، لوبیای پخته شده، نمک، فلفل و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید.

* مرحله ششم

در آخرین مرحله هم لازم است که برنج را آبکش نمایید و ته دیگ دلخواهتان را در کف قابلمه بچینید. سپس لایه لایه برنج را با مواد آماده شده، مخلوط کرده و دم کنید. در نهایت هم پس از آماده شدن شوید پلو شوشتری می توانید آن را در کنار عزیزانتان میل کنید.

شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی
از آنجایی که لوبیا چشم بلبلی خواص زیادی از جمله کمک به رفع کم خونی و استحکام پوست دارد، پس خوردن این غذا می تواند به سلامت شما کمک زیادی کند.

 

نکات تهیه شوید پلو

1- اگر برای تهیه شوید پلو با مرغ خود تمایل دارید که مرغ زعفرانی داشته باشید، می توانید به اندازه نصف قاشق غذاخوری، کمتر از رب استفاده کنید و به جای آن زعفران بیشتری اضافه نمایید.

2- در طرز تهیه شوید پلو با شوید خشک باید شویدها را در مقداری آب جوش بریزید و بعد به برنج بیافزایید.

3- شوید را می توان هم پیش از آبکش کردن برنج و هم بعد از آن و لا به لای برنج اضافه کرد.

4- اگر تمایل ندارید از کره یا روغن مایع برای برنج خود استفاده می کنید، می توانید کمی روغن جامد را با آب حرارت دهید و بعد بر روی برنج بریزید.

5- استفاده از زعفران باعث می شود که شوید پلوی شما رنگ و طعم فوق العاده ای پیدا کند. همچنین شما می توانید از زردچوبه هم برای خوش رنگ تر کردن برنجتان استفاده نمایید.

6- برای تهیه شوید پلو با مرغ می توانید بر اساس سلیقه خود از ران، سینه یا فیله مرغ استفاده کنید.

7- چنانچه به شوید تازه دسترسی دارید، بهتر است که شوید پلو با شوید تازه درست کنید تا عطر و طعم غذایتان هم بهتر شود.

8- جهت طبخ شوید پلو مانند هر غذای برنجی دیگری، بهتر است که از برنج ایرانی استفاده نمایید.

9- افزودن کمی کره یا روغن حیوانی آب شده بر روی شوید پلو، در مرحله آخر دم کشیدن آن باعث می شود که پلوی شما خوش عطر و طعم تر شود.

10- معمولاً شوید پلو را با ته دیگ نان، سیب زمینی یا ته دیگ سیب زمینی درست می کنند. اما بعضی ها هم دوست دارند که از کاهو برای ته دیگ این غذا استفاده کنند.

11- جهت درست کردن ته دیگ زعفرانی برای این غذا، بهتر است که زعفران و ماست را با هم مخلوط کنید.

12- برای این که در تهیه شوید پلو با گوشت ماهیچه، رنگ خورشت تیره نشود، بهتر است که به جای خود دارچین، چوب آن را در غذا بندازید.

13- در طرز تهیه شوید پلو با مرغ ریش ریش می توانید مرغ ها را کمی پخته و بعد از ریش ریش کردن، آن ها را به صورت لایه لایه در میان برنج قرار دهید و بعد اجازه دهید که کاملاً همراه با برنج پخته شوند.

 

جمع بندی

در این مطلب تلاش کردیم تا هر آنچه شما باید درباره طرز تهیه شوید پلو با مرغ، ماهی و ماهیچه بدانید را به طور کامل در اختیارتان قرار دهیم.

اما از آنجایی که دغدغه ما تسهیل کار شما در فرآیند آشپزی است، تصمیم داریم فروشگاهی معتبر و آنلاین را به شما معرفی کنیم تا دیگر به دلیل ذیغ وقت مجبور نشوید که خودتان و اعضای خانواده تان را از خوردن این غذای خوش طعم محروم کنید.

در همین راستا ما به شما فروشگاه اینترنتی شادیکار را معرفی می کنیم که تمام محصولات غذایی آن با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی و توسط زنان سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) تهیه و بسته بندی شده اند. شما با خرید از این سایت، هم از این بانوان توانمند حمایت می کنید و هم دیگر نگرانی بابت سلامت و کیفیت مواد غذایی نخواهید داشت.

بنابراین اگر شما هم ساکن شهر تهران هستید و به کیفیت محصولات اهمیت می دهید، همین الان از طریق لینک صفحه خرید سبزی از سایت شادیکار، خرید سبزی پلو و شوید خشک خود را انجام دهید تا در اسرع وقت سفارش خود را درب منزل تحویل بگیرید.

 

خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفته شد

  • شوید پلو را می توان با موادی مثل مرغ، ماهی و ماهیچه سرو کرد.
  • برای طبخ شوید پلو می توان هم از شوید تازه و هم از شوید خشک استفاده کرد.
  • برای پخت شوید پلو با مرغ می توان از ران، سینه و یا فیله مرغ استفاده کرد.
  • معمولاً برای پخت شوید پلو با ماهی از ماهی قزل آلا یا ماهی سفید استفاده می شود، اما شما بر حسب سلیقه خود می توانید از انواع دیگر ماهی ها هم استفاده کنید.
  • اگر فرصت کمی برای آشپزی دارید، می توانید شوید پلو را با تن ماهی درست کنید.
  • عموماً شمالی ها برای پخت شوید پلو با ماهیچه از رب انار و رب نارنج استفاده می کنند.
  • شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی با نام پلو شوشتری هم شناخته می شود.
  • عمدتاً برای ته دیگ شوید پلو از سیب زمینی ورقه ای یا نان لواش استفاده می شود. اما شما در صورت تمایل می توانید از کاهو هم برای ته دیگ این غذا استفاده کنید.

 

پرسش و پاسخ های متداول

1- ادویه های شوید پلو چیست؟

عموماً ادویه مخصوص شوید پلو شامل پودر دارچین، پودر هل و پودر زیره است.

2- شوید پلو را با چی بخوریم؟

شوید پلو را می توان با موادی مثل مرغ، ماهی، تن ماهی، ماهیچه و میگو میل کرد. همچنین برخی دوست دارند شوید پلو را با لوبیا چشم بلبلی و یا باقالی ترکیب و میل کنند.

 

منابع:

نمناک

چی شی

سلام دنیا

پانا مگ

نکته چی

کاله

پارسی دی

تصویر زندگی

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.