طرز تهیه مربای هویج

احتمالاً شما هم با ما هم نظر هستید که مربای هویج یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین مرباها است که به دلیل طعم خوب و جا افتاده خود به نسبت دیگر مرباها، بسیار پراستفاده تر است.

بنابراین ما در این مطلب ابتدا مواد لازم برای تهیه 1 شیشه مربای هویج و طرز پخت آن را به شما توضیح می دهیم و درباره تهیه مربای هویج با مواد دیگری مثل عسل صحبت می کنیم. در نهایت هم نکاتی که باید برای درست کردن مربای هویج رعایت کنید، در اختیارتان قرار می دهیم. پس با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

  • مواد لازم برای 1 شیشه مربا
  • طرز تهیه
  • تهیه مربا هویج با مواد دیگر
  • نکات مهم و کلیدی در درست کردن مربای هویج
  • خلاصه ای از آنچه گفته شد
  • پرسش و پاسخ های متداول

مواد لازم برای 1 شیشه مربا

اصولاً برای تهیه مربای هویج از هویج رنده شده استفاده می شود، اما اگر بخواهید آن را به صورت مجلسی تر درست کنید، می توانید هویج را به شکل خلالی خرد کنید و یا به سلیقه خودتان از کاترهای کوچک برای خرد کردن هویج کمک بگیرید.

مواد لازم برای تهیه 1 شیشه مربای هویج
هویج 500 گرم
شکر 500 گرم
گلاب 2 قاشق غذاخوری
آب لیموترش 1 قاشق غذاخوری
آب 2 لیوان
زعفران دم کرده 1 قاشق چایخوری
پودر هل یک پنس
خلال پسته و بادام برای تزئین 1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه

  • مرحله اول

برای تهیه مربای هویج خانگی باید ابتدا سر و ته هویج را با چاقو ببرید و بعد به وسیله پوست کن یا چاقو، پوست هویج ها را بگیرید. سپس هویج ها را درون آبکش گذاشته و کاملاً می شوییم و در نهایت هم آن ها را کنار می گذاریم تا آب اضافی شان خارج شود.

  • مرحله دوم

حالا باید هویج ها را با توجه به سلیقه خود با رنده ریز یا درشت رنده کنید و سپس داخل قابلمه ای ترجیحاً مسی قرار دهید. در ادامه شعله گاز را روشن کرده و آن ها را کمی بر روی حرارت ملایم تفت می دهیم تا هم رنگشان عوض شود و هم کمی نرم شوند. معمولاً گفته می شود که حدود 20 دقیقه برای تفت دادن هویج کفایت می کند.

هویج رنده شده برای تهیه مربا هویج
  • مرحله سوم

در این مرحله باید ابتدا 2 لیوان آب را درون ظرف بریزید و سپس شکر را کم کم به هویج ها اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملاً در آب حل شود.

مرحله چهارم

حال درب قابلمه را گذاشته و شعله پخش را بر روی شعله قرار می دهیم و قابلمه را هم روی آن می گذاریم. باید اجازه دهیم که کاملاً مربا بپزد و قوام بیاید. فراموش نکنید که لازم است هر از گاهی به مربا سر بزنید تا در زمانی مناسب، آن را از روی حرارت بردارید. معمولاً زمان مطلوب برای پخت مربای هویج خانگی بین 2 الی 3 ساعت است.

  • مرحله پنجم

در مرحله پنجم برای این که مطمئن شویم که مربا به غلظت مورد نظر ما رسیده است، باید کمی از شهد آن را برداریم و داخل یک لیوان آب سرد بریزیم. چنانچه شهد مربا به صورت کاملاً سالم ته نشین شد و متلاشی نشد، به این معنی است که مربا هویج حاضر شده است.

  • مرحله ششم

اگر مشاهده کردید که شهد متلاشی شده است، یعنی هنوز باید اجازه دهید که مربا بپزد و به غلظت مناسب برسد. وقتی مربای هویج خانگی به قوام مناسبی رسید، باید زعفرانی که از قبل دم کرده اید را به همراه هل، آبلیمو و گلاب به آن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند.

  • مرحله هفتم

پس از 2 الی 3 دقیقه، مربا را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا سرد شود. توجه داشته باشید که دو عامل سبب کپک زدن مربای هویج می شود. یکی این که مربا را پیش از این که به غلظت مناسب رسیده باشد از روی حرارت بردارید و دیگر این که میزان شکر مربا کافی نباشد، چون شکر باید متناسب با هویج مصرف شده، استفاده شود. حالا بعد از سرد شدن مربا باید آن را در شیشه مورد نظر بریزید و درب آن را ببندید و در یخچال نگه دارید تا بتوانید برای صبحانه یا میان وعده از این مربای خوشمزه میل نمایید. شما می توانید در زمان سرو مربا، آن را با خلال پسته و بادام هم تزئین نمایید.

تزئین مربای هویج با خلال پسته

 

تهیه مربا هویج با مواد دیگر

  • طرز تهیه مربای هویج با عسل

روش طبخ مربای هویج با عسل تفاوتی با تهیه مربای هویج ساده ندارد. تنها کاری شما باید انجام دهید این است که شکر را از مواد مورد نیاز خود حذف کنید و به جای آن از مقدار کافی عسل استفاده کنید. توجه داشته باشید که وقتی عسل را به آب اضافه می کنید، باید صبر کنید تا کاملاً حل شود و بعد مابقی مواد را اضافه نمایید.

مربای هویج برند طراوت
  • شکرک زدن مربای هویج

یکی از مشکلات عمده ای که بانوان در تهیه مربا هویج با آن رو به رو می شوند، این است که مربا بعد از پخت، به سرعت و در مدت زمان کوتاهی شکرک می زند. یکی از دلایلی که باعث وقوع چنین مساله ای می شود این است که ممکن است مربا با حرارت بالا پخته شده باشد.

اگر مربا با حرارت زیاد طبخ شود، شهد یا شربت آن خیلی زود غلیظ می شود و این در حالی است که هنوز هویج ها به طور کامل پخته نشدند و همین امر سبب شکرک زدن مربا در کوتاه مدت می شود. پس سعی کنید که همیشه مربا را با حرارت ملایم بپزید تا پس از آماده شدن، شکرک نزند.

اما اگر شکرک زد و شما خواستید آن را برطرف نمایید، کافیست مربا را دوباره بر روی حرارت قرار دهید و به مدت 5 دقیقه با 100 میلی گرم آب معمولی بجوشانید و بعد از روی حرارت بردارید. حال وقتی مربا خنک شد، می توانید آن را در ظرف بریزید و کنار بگذارید.

  • مارمالاد هویج

مارمالاد هویج تا حد زیادی شبیه به همان مربای هویج است، با این تفاوت که مارمالاد، غلیظ تر و کش دارتر بوده و معمولاً در تهیه آن از ژلاتین یا ژله استفاده می شود. برای تهیه مارمالاد هویج می توانید طبق روش زیر عمل کنید.

مارمالاد هویج

طرز تهیه مارمالاد هویج

برای پخت مارمالاد هویج که یکی از انواع مارمالادهای خوشمزه بین المللی است و برای تهیه انواع شیرینی به کار برده می شود به مواد زیر نیاز دارید:

مواد لازم برای تهیه مارمالاد هویج
هویج 250 گرم
شکر 200 گرم
هل 1 عدد
گلاب یک چهارم لیوان
آب 1.5 پیمانه
پودر ژلاتین 1 قاشق مرباخوری
آب لیمو ترش نصف قاشق چایخوری

 

* مرحله اول

برای تهیه این مارمالاد باید ابتدا هویج ها را پوست بگیرید و به صورت ریز خرد کنید. سپس 1.5 لیوان آب را درون قابلمه ریخته و برای حرارت ملایم بگذارید تا هویج ها به طور کامل بپزند.

* مرحله دوم

بعد از این که آب هویج کشیده شد و آب کمی داخل قابلمه باقی ماند، لازم است که هویج را با گوشت کوب برقی یا دستی بکوبید تا کاملاً به صورت پوره له شود. در ادامه هم شکر را به پوره هویج اضافه کرده و کمی هم می زنیم تا آب هویج به جوش بیاید.

* مرحله سوم

پس از به جوش آمدن آب هویج، کف های روی آن را برداشته و دور می ریزیم. این کار موجب شفاف تر و خوش رنگ تر شدن مارمالاد در پایان پخت آن می شود. بعد از حل شدن شکر هم باید آب لیمو ترش را اضافه نمایید.

* مرحله چهارم

حال حرارت زیر قابلمه را کم کرده و اجازه می دهیم که مارمالاد هویج به غلظت مناسب برسد. در همین حین هم باید گلاب را درون یک کاسه فلزی بریزید و روی بخار آب سماور یا کتری بگذارید و در ادامه پودر ژلاتین را به آن اضافه نمایید.

* مرحله پنجم

در این مرحله باید پودر ژلاتین را به روش بن ماری در گلاب حل کنید و سپس مخلوط گلاب و پودر ژلاتین را به محتویات قابلمه اضافه نمایید و اجازه دهید که مارمالاد به طور کامل کشدار و غلیظ شود. زمانی که مارمالاد حاضر شد، لازم است که قابلمه را از روی حرارت بردارید.

* مرحله ششم

در نهایت باید مارمالاد هویج را درون ظرف مورد نظر خود بریزید و در یخچال نگهداری نمایید تا خنک شود. به خاطر داشته باشید که اگر بخواهید مارمالاد را برای مدت زمان بیشتری نگهداری کنید، بهتر است به جای 1 قاشق مرباخوری، 1 قاشق چایخوری ژلاتین به آن اضافه نمایید.

  • طرز تهیه مربای هویج با پوست پرتقال

برای این که طعم متفاوتی به مربا ببخشید، می توانید کمی پوست پرتقال به آن اضافه کنید. برای افزودن پوست پرتقال به مربا باید نصف پیمانه از پوست پرتقال خشک شده را به آن اضافه کنید. اما فراموش نکنید که پیش از افزودن پوست پرتقال باید حتماً مربا را به صورت جداگانه بجوشانید و چند ساعت در آب سرد نگهدارید. البته بهتر است که این آب را چندین بار تعویض نمایید.

  • طرز تهیه مربای هویج با وانیل
مواد لازم برای تهیه مربای هویج با وانیل
هویج 1 کیلو
شکر 1 کیلو
گلاب نصف پیمانه
وانیل یک چهارم پیمانه
آب لیمو ترش 2 قاشق غذاخوری
آب 1 پیمانه
دانه های هل 1 عدد
خلال پسته 1 قاشق غذاخوری
خلال بادام 1 قاشق غذاخوری
دانه به 1 عدد

 

برای شروع باید هویج ها را کاملاً تمیز شسته و خیلی نازک پوست بگیرید و رنده یا خلالی کنید. سپس شکر را به آن اضافه کنید و با هویج ها مخلوط نمایید. لازم به ذکر است که باید اجازه دهید این مخلوط، 24 ساعت در یخچال باقی بماند. بعد از گذشت این مدت زمان، ظرف را بیرون آورده و آب را به آن اضافه نمایید و بر روی شعله قرار دهید. لازم است که ابتدا مخلوط شما با حرات زیاد و سپس با حرارت کم بجوشد.

از آنجایی که مربای هویج، لعاب ندارد شما می توانید از دانه های به استفاده کنید. برای این کار باید ابتدا دانه های به را بشویید و سپس آن ها را همراه با دانه های هل در مربای در حال جوش بیاندازید. در ادامه لازم است که شعله گاز را کم کنید و درب ظرف را ببندید تا هویج ها نرم و پخته شوند.

در صورتی که بعد از نرم شدن هویج، آب مربا زیاد بود باید درب ظرف را بردارید و اجازه دهید که 30 دقیقه دیگر حرارت ببیند تا آب آن کاملاً بخار و مربا لعاب دار شود.

چون شهد مربا هویج به علت وجود دانه های به غلیظ است، پس بعد از این مرحله حتماً دانه های به را از ظرف بیرون بیاورید. حدود 10 دقیقه قبل از این که ظرف مربا را از روی شعله بردارید، باید آبلیمو را به آن اضافه کنید و مربا را خوب هم بزنید. در صورت تمایل می توانید خلال پسته و بادام را هم در همین مرحله به آن اضافه کنید.

در پایان بهتر است که گلاب و وانیل را به آن بیافزایید و اجازه دهید که مربا به مدت 2 تا 3 دقیقه دیگر بپزد. بعد از این مدت مربای شما آماده است و می توانید آن را درون ظرف های مخصوص بریزید. لازم است بدانید که گلاب و وانیل جز اجزای اصلی مربا نیستند و تاثیری در مزه آن ندارند و تنها برای بهتر شدن عطر مربا استفاده می شوند.

  • طرز تهیه مربای هویج با شیره انگور
مواد لازم برای تهیه مربای هویج با شیره انگور
هویج 500 گرم
شیره انگور 1.5 پیمانه
آب 1.5 پیمانه
پودر هل 1 قاشق غذاخوری
گلاب 4 قاشق غذاخوری
گردو به مقدار لازم

 

برای طبخ مربا هویج با شیره انگور باید ابتدا هویج ها رنده کنید و اجازه دهید که با آب بپزند. سپس درب ظرف را بردارید تا آب آن بخار شود. در همین حین پودر هل را هم اضافه می کنید و وقتی که آب آن کامل کشیده شد، شیره انگور را اضافه می کنید.

پس از گذشت 30 دقیقه، چند بار مربا را هم می زنیم تا شیره به طور کامل جذب هویج ها شود و اثری از آن باقی نماند. سپس گلاب را اضافه کرده و شعله را کم می کنیم و بعد از چند دقیقه خاموش می نماییم. در آخر هم آن را درون ظرف مخصوص ریخته و با گردو تزئین می کنیم و اجازه می دهیم تا کاملاً سرد شود.

در ضمن چون این مربا شل و آبکی نیست و کاملا سفت است، می توان پس از سرد شدن، درون آن گردو قرار داد و آن را به صورت توپک هویج در آورد و به عنوان میان وعده در کنار چایی سرو کرد. حتی اگر تمایل داشته باشید می توانید توپک را در پور نارگیل بغلتانید تا طعم لذیذتری پیدا کند.

  • مربای هویج با شکر قهوه ای

این مربا هم دقیقاً مشابه روش های دیگر درست می شود، با این تفاوت که به جای شکر سفید از شکر قهوه ای استفاده می شود. از آنجایی هم شیرینی شکر قهوه ای از شکر سفید کمتر است، پس باید از میزان شکری بیشتری استفاده کرد.

 

نکات مهم و کلیدی در درست کردن مربای هویج

1- بهتر است که مربای هویج را در ظرف لعابی یا تفلون بپزید و برای طبخ آن از قاشق چوبی استفاده کنید تا مربا خوش رنگ تر شود.

2- توصیه می شود مربا را بعد از پخت، 24 ساعت در قابلمه نگه دارید تا چنانچه شکرک زد، بتوانید آن را دوباره را با کمی آب یا گلاب بجوشانید.

3- بسته به ذائقه تان می توانید از میزان شکر کمتری استفاده نمایید. البته فراموش نکنید که اگر بیش از اندازه شکر را کم کنید، مربا کپک می زند.

4- در زمان پخت مربا برای این که از غلظت آن مطمئن شوید، می توانید پس از پخت، کمی از آن را درون ظرف بریزید و بعد از این که کاملاً سرد و غلیظ شد، مربای شما آماده است.

5- برای افزودن آبلیمو باید 10 دقیقه پیش از برداشتن مربا از روی حرارت اقدام کنید و آن را به مربای هویج اضافه نمایید.

6- به هیچ عنوان مربا را با قاشقی که به خوبی تمیز نشده است هم نزنید چون این کار باعث می شود که مربای شما زودتر کپک بزند.

7- دلیل کپک زدن مربا به بیش از اندازه کم بودن میزان شکر، درست قوام نیامدن و کاملاً پخته نشدن آن ارتباط دارد.

8- برای تهیه مربای هویج سعی کنید که از هویج های خوش رنگ و سالم استفاده کنید، چرا که این ها هم آبدارتر و هم خوشمزه تر هستند.

9- در صورتی که مربا در یخچال نگهداری شود، غلیظ تر می شود.

10- برای تهیه مربای هویج کارخانه ای باید هویج ها را به صورت ریز شده رنده یا چرخ کنید.

 

جمع بندی

در این مطلب سعی کردیم روش تهیه مربای هویج را مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم تا بتوانید این خوراکی خوشمزه را به راحتی در منزل درست کنید و از خوردن آن در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

با این وجود ما خوب می دانیم که بسیاری از خانم ها به دلیل مشغله های کاری، ممکن است فرصت این را نداشته باشند که خودشان انواع مربا از جمله مربای هویج را در خانه درست کنند و به همین دلیل ترجیح می دهند که از مرباهای آماده موجود در بازار خریداری نمایند.

اما قطعاً بسیاری از شما نگران این هستید که از کدام مرباها خریداری نمایید که کیفیت مناسبی داشته باشند و سلامتی شما را به خطر نیندازند.

بنابراین اگر می خواهید مربای هویج خود را با خیالی راحت تهیه نمایید، می توانید خرید خود را از فروشگاه اینترنتی معتبر شادیکار انجام دهید. لازم به ذکر است که کلیه محصولات این فروشگاه آنلاین توسط دستان پر توان زنان سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) تهیه می شود و شما با خرید از این سایت ضمن بهره مندی از محصولی مرغوب، از هنر این بانوان هم حمایت خواهید کرد.

پس همین حالا به صفحه مواد غذایی سایت شادیکار سر بزنید و سفارش خرید مربا را ثبت نمایید تا در اسرع وقت در شهر تهران درب منزل خود تحویل بگیرید.

 

خلاصه ای از آنچه گفته شد

  • عموماً برای طبخ مربای هویج از هویج رنده شده استفاده می شود، اما شما می توانید بر اساس سلیقه خود از هویج خلالی یا هویجی که با کاتر خرد شده هم استفاده نمایید.
  • برای تهیه مربای هویج با عسل کافیست به جای شکر از عسل استفاده کنید.
  • در صورتی که مربا با حرارت بالایی پخته شود، شکرک می زند.
  • در تهیه مارمالاد هویج از ژلاتین یا ژله استفاده می شود.
  • چون شیرینی شکر قهوه ای از شکر سفید کمتر است، در صورتی که قصد دارید مربای هویج خود را با شکر قهوه ای بپزید، باید از میزان شکر بیشتری استفاده نمایید.

 

پرسش و پاسخ های متداول

1- آیا اگر مربای هویج کپک بزند، باید همه آن را دور ریخت؟

اگر میزان کپک کم باشد و طعم قسمت های سالم مربا عوض نشده باشد، می توان قسمت کپک زده را جدا کرد و مربا را دوباره جوشاند تا کمی غلیظ شود و در آخر یک قاشق آبلیمو به آن اضافه کرد.

 

منابع:

چیشی

نمناک

تانما

زرین بانو

بیتوته

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.