طرز تهیه کوکو سبزی

کوکو سبزی با سیب زمینی

کوکو سبزی یکی از غذاهای خوش طعم، مقوی و محبوب ایرانی است که دستور پختی راحت و ساده دارد و برای تهیه آن از سبزی های معطر استفاده می شود.

بنابراین ما در این متن ابتدا مواد لازم و طرز تهیه کوکو سبزی را به شما یاد خواهیم داد و سپس درباره روش پخت کوکو سبزی با سیب زمینی، کوکو سبزی با فر، کوکو سبزی با مرغ و ساندویچ کوکو سبزی صحبت می کنیم و در نهایت هم نکاتی که باید برای طرز پخت کوکو سبزی رعایت شود را به شما آموزش می دهیم. پس با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

  • مواد لازم برای 4 نفر
  • طرز تهیه کوکو سبزی
  • طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی
  • طرز تهیه کوکو سبزی با فر
  • طرز تهیه کوکو سبزی با مرغ
  • طرز تهیه ساندویچ کوکو سبزی
  • نکات کلیدی برای طرز پخت کوکو سبزی
  • خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم
  • پرسش و پاسخ های متداول

 

مواد لازم برای 4 نفر

مواد لازم برای پخت کوکو سبزی برای 4 نفر
سبزی کوکو 500 گرم
تخم مرغ 2 تا 3 عدد
سیر 1 حبه
گردو (اختیاری) دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و پاریکا به مقدار کافی

 

طرز تهیه کوکو سبزی

کوکوسبزی که با دستورهای متنوعی پخته می شود، از جمله غذاهایی است که هم به عنوان یک غذای کامل و هم به عنوان پیش غذا سرو می گردد. ضمناً این غذا در حالت عادی از ترکیب سبزی کوکویی و تخم مرغ تهیه می شود، اما اگر بخواهیم آن را به صورت مجلسی درست کنیم باید از موادی همچون زرشک و مغز گردو هم استفاده کنیم.

  • مراحل پخت کوکو سبزی ساده
  • مرحله اول

برای طبخ کوکو سبزی ساده خانگی باید ابتدا سبزی کوکو را پاک کرده و بشویید و سپس آن ها را درون یک آبکش قرار دهید. وقتی آب اضافی سبزی ها خارج شد، باید آن ها را به شکل ساطوری و ریز خرد کنید. توجه داشته باشید که سبزی کوکو را یا می توان به شکل خام استفاده کرد و یا این که آن را کمی سرخ کرد و بعد از خنک شدن به مواد کوکو اضافه نمود.

  • مرحله دوم

بعد از این که سبزی ها را خرد کردید، باید آن ها را درون یک کاسه بزرگ بریزید. سپس به سراغ تخم مرغ ها بروید و آن ها را در یک کاسه جداگانه بشکنید و مقداری نمک، فلفل سیاه و پاپریکا به آن ها اضافه کنید. در ادامه هم باید سیر را رنده کرده و در ظرف تخم مرغ ها بریزید.

  • مرحله سوم

حالا ظرف حاوی تخم مرغ، نمک، فلفل سیاه، پاپریکا و سیر را به خوبی هم بزنید تا ترکیبی یکدست ایجاد شود و تخم مرغ ها از حالت لختگی خارج شوند. سپس این مخلوط را به کاسه حاوی سبزی کوکویی اضافه کنید.

  • مرحله چهارم

در این مرحله باید مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید تا کاملاً یکدست شوند. بعد درون یک تابه مناسب کمی روغن بریزید و سپس مایه کوکو را در کف تابه ریخته و به صورت یکدست پخش کنید.

  • مرحله پنجم

اکنون باید حرارت زیر تابه را کم کنید و درب آن را بگذارید تا کوکو به خوبی سرخ شود. وقتی هم که سمت زیرین کوکو سرخ شد و رنگ گرفت، باید آن را برگردانید تا سمت دیگر کوکو هم سرخ شود. البته برای این که کار برگرداندن کوکو راحت تر باشد، می توانید آن را برش دهید و بعد برگردانید.

  • مرحله ششم

اگر می خواهید فینگرفود کوکوسبزی داشته باشید، می توانید از قالب های فلزی برای سرخ کردن آن استفاده کنید. بدین منظور کافی است که قالب را چرب کرده و درون تابه بگذارید تا داغ شود. سپس مایه کوکو را با قاشق درون قالب بریزید و وقتی یک طرف آن سرخ شد، آن را از قالب خارج کرده و برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود. شما با استفاده از این روش می توانید کوکوهایی یک شکل و یک اندازه داشته باشید.

  • مرحله هفتم

در هر حال زمانی که هر دو طرف کوکو سرخ شد، باید به آرامی آن را از تابه دربیاورید و در ظرف مورد نظر خود قرار دهید. در نهایت هم آن را همراه با نان یا برنج و دیگر مخلفات دلخواه میل نمایید.

سبزی پلویی خرد شده برند نعنا
اگر تمایل دارید کوکو سبزی را با برنج میل کنید، می توانید از سبزی پلویی برند نعنا استفاده کنید.
  • مراحل پخت کوکو سبزی مجلسی
مواد لازم برای پخت کوکو سبزی مجلسی برای 4 نفر
سبزی کوکویی 400 گرم
تخم مرغ 3 عدد
زرشک (اختیاری) 1 قاشق غذاخوری
گردو (اختیاری) 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
روغن و زردچوبه به اندازه کافی

 

* روش اول

  • مرحله اول

برای پخت کوکو سبزی مجلسی به روش رستورانی باید ابتدا سبزی کوکو را بشورید و بعد آن را به صورت ساطوری ریز خرد کرده و همراه با کمی روغن مایع در تابه تفت دهید تا سبزی کمی سرخ شود.

  • مرحله دوم

در این مرحله باید دقت کنید که نباید سبزی را بیش از اندازه تفت دهید، چون هم خواص غذایی سبزی از بین می رود و هم رنگ آن تیره شده و سیاه می شود. البته بعضی هم دوست دارند که کوکو تیره رنگ شود، بنابراین این دسته از افراد باید سبزی را به خوبی تفت دهند تا رنگ آن تیره شود.

  • مرحله سوم

وقتی تفت دادن سبزی کوکویی تمام شد، باید آن را از تابه بیرون بیاورید تا خنک شود.

  • مرحله چهارم

حالا تخم مرغ ها را در کاسه ای مناسب بشکنید و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید. سپس تخم مرغ ها را با چنگال هم بزنید تا کاملاً یکدست شده و بافت آن از بین برود.

  • مرحله پنجم

بهتر است که زرشک را از قبل کمی در آب بخیسانید تا مقداری نرم شوند. همچنین در ادامه این مرحله باید مغز گردوها را خرد کنید و به همراه زرشک به کاسه حاوی تخم مرغ اضافه نمایید و بعد هم این مواد را هم بزنید تا خوب مخلوط و یکدست شوند.

  • مرحله ششم

زمانی که سبزی کوکو خنک شد و به دمای محیط رسید، باید آن را هم به کاسه تخم مرغ ها اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط یکدستی حاصل شود. به خاطر داشته باشید که اگر سبزی داغ باشد باعث می شود که تخم مرغ ها در زمان مخلوط کردن سفت شوند.

  • مرحله هفتم

پس از حاضر شدن مایه کوکو سبزی باید تابه ای مناسب را بر روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع در آن بریزید.

  • مرحله هشتم

بعد از این که روغن داغ شد، می توانید کوکوها را با توجه به سلیقه خود به چند روش سرخ کنید. رایج ترین روش این است که همه مایه کوکو را به صورت یک جا درون تابه بریزید و بعد کوکو را به شکل یک تکه درست کنید.

  • مرحله نهم

حال پس از ریختن مایه کوکو درون تابه، باید روی آن را با کمک یک قاشق صاف کنید. دقت داشته باشید که کوکو را باید طوری صاف کنید که ضخامت یا قطر آن در همه بخش های تابه یکسان باشد.

  • مرحله دهم

در مرحله دهم از پخت کوکو سبزی مجلسی، باید وقتی سمت زیرین کوکو سرخ شد، آن را به چند قسمت تقسیم کرده و به آرامی برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.

علاوه بر روشی که گفته شد، برای سرخ کردن کوکو می توان از قالب های فلزی کمک گرفت و یا مایه آن را مانند شامی کباب به صورت تکه تکه در دست حالت داد و در روغن سرخ نمود.

  • مرحله یازدهم

هنگامی که سرخ کردن کوکو به اتمام رسید، می توان آن را همراه با خیارشور، گوجه فرنگی و نان تافتون سرو نمود.

* روش دوم

مواد لازم
تخم مرغ 5 عدد
گردو 2 قاشق غذاخوری
سیر 3 حبه
آرد 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع به میزان لازم
سبزی کوکویی 500 گرم
زرشک 1 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار کافی

 

  • مرحله اول: آماده کردن سبزی کوکو

در مرحله اول باید سبزی های کوکو را داخل لگن بریزید، بشویید و آبکشی کنید و سپس اجازه دهید که آب اضافی آن ها خارج شود. در ادامه هم سبزی ها را به صورت ساطوری ریز خرد کنید. در ضمن اگر در فصلی هستید که سیر تازه وجود دارد، می توانید از آن استفاده کنید.

  • مرحله دوم: مخلوط کردن مواد

حالا سبزی های خرد شده را درون کاسه بریزید و سیرها را پوره کرده و به آن ها اضافه کنید و هم بزنید تا سیر به خورد سبزی ها برود. سپس آرد و تخم مرغ ها را هم درون کاسه بریزید و با چنگال بزنید تا لخته نشوند. در صورتی که تمایل داشتید که کوکو شما پف کند و سبک باشد، باید 4/1 پیمانه ماست به تخم مرغ ها اضافه کنید. در ادامه هم کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به تخم مرغ ها بزنید و آن ها را خوب مخلوط کنید تا تخم مرغ ها و ادویه ها با هم یکدست شوند.

  • مرحله سوم: اضافه کردن زرشک و گردو

همان طور که می دانید کوکو در حالت عادی زرشک و گردو ندارد، اما اگر بخواهید آن را به صورت مجلسی درست کنید، بهتر است که حتماً از گردو و زرشک استفاده کنید. بدین منظور باید مغز گردوها را خرد کرده و همراه با زرشک به تخم مرغ ها اضافه نمایید.

  • مرحله چهارم: طبخ کوکو سبزی

پس از یکدست شدن مواد، باید مایه کوکو سبزی را در تابه ای با روغن کم سرخ کنید. در واقع بعد از داغ شدن روغن باید مایه کوکو را درون تابه بریزید و اجازه دهید که سرخ شود. وقتی قسمت زیرین کوکو سرخ شد، آن را به 4 قست مساوی تقسیم کنید و آرام برگردانید تا سمت دیگر کوکوها هم سرخ شود. زمانی که کوکوها حاضر شدند، می توانید آن ها را در ظرف مناسب بچینید و همراه با خیارشور، گوجه فرنگی خرد شده و نان سرو کنید.

کوکو سبزی مجلسی
وجود چاشنی هایی مثل زرشک و گردو می تواند طعم کوکو سبزی را بهتر کند.

 

طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی

همان طور که می دانید دستور پخت های مختلفی برای تهیه کوکو سبزی که غذایی مقوی و سالم است، وجود دارد. به همین منظور ما در این قسمت قصد داریم که طرز تهیه کوکو سبزی با سیب زمینی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم
تخم مرغ 3 عدد
سبزیجات معطر 500 گرم
آرد 1 قاشق غذاخوری
روغن مایع سرخ کردنی به میزان لازم
سیب زمینی متوسط 1 عدد
ماست 2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
  • مرحله اول

ابتدا سیب زمینی ها را شسته و پوست آن ها جدا کنید. سپس آن ها را با استفاده از ریزترین بخش رنده، رنده نمایید. البته برای این که کارتان راحت تر شود، شما می توانید سیب زمینی ها را آبپز و بعد رنده کنید.

  • مرحله دوم

در این مرحله باید سبزی ها را بشویید و بعد آن ها را ریز خرد کنید.

  • مرحله سوم

حالا تخم مرغ ها را در ظرف دیگری بشکنید و خوب هم بزنید و سپس نمک، فلفل، زردچوبه، ماست و آرد را به آن اضافه کنید. چنانچه تمایل داشتید ظاهری مجلسی به کوکو سبزی خود بدهید، می توانید از کمی زرشک و گردوی خرد شده هم در آن استفاده نمایید.

  • مرحله چهارم

در مرحله چهارم باید هم سیب زمینی های رنده شده و هم سبزیجات خرد شده را به ظرف تخم مرغ اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا مایه کوکو یکدست شود. فراموش نکنید که باید مدتی به این مایه فرصت دهید تا مواد طعم همدیگر را بگیرند.

  • مرحله پنجم

اکنون برای سرخ کردن کوکو سبزی با سیب زمینی باید تابه را بر روی حرارت بگذارید و کمی روغن سرخ کردنی به آن اضافه کنید تا داغ شود. توجه داشته باشید که اگر مایه کوکو را قبل از داغ شدن روغن، درون تابه قرار دهید، باعث می شود که کوکو به خوبی سرخ نشود و هنگام برگرداندن، تکه تکه شود.

  • مرحله ششم

پس از داغ شدن روغن، باید مایه کوکو را درون تابه بریزید و سطح رویی آن را با قاشق صاف کنید تا ضخامت کوکو و سیب زمینی یکدست شود. البته شما می توانید مقداری از مایه کوکو را با دست به شکل گرد یا بیضی درآورید و بعد درون تابه بگذارید.

در ادامه باید درب تابه را گذاشته و درجه حرارت گاز را زیاد کنید تا مواد همدیگر را بگیرند و بعد شعله را به آرامی کم کنید. وقتی که یک طرف کوکو سرخ شد باید آن را برش داده و برگردانید تا طرف دیگر آن نیز پخته شود. ضمناً در صورت لزوم می توانید کمی روغن هم به آن اضافه کنید. در نهایت بعد از پخت کامل کوکو سبزی با سیب زمینی، باید آن را بر روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس می توانید کوکو را در ظرفی مناسب قرار داده و با خیارشور، گوجه فرنگی، فلفل و سس تزئین کرده و میل نمایید.

کوکو سبزی با سیب زمینی
برای این که کوکو سبزی با سیب زمینی شما کم روغن تر و کم کالری تر باشد، می توانید آن را در فر درست کنید.

 

طرز تهیه کوکو سبزی با فر

چنانچه تمایل دارید کوکو سبزی شما رژیمی و کم کالری باشد و برای تهیه آن از روغن کمتری استفاده شود، می توانید آن را به جای سرخ کردن، درون فر قرار دهید. برای این کار لازم است که فر را از 15 دقیقه قبل با حرارت 180 درجه سانتی گراد روشن نمایید تا گرم شود و سپس کمی روغن بر روی کف و دیواره های قالبی که برای پخت کوکو سبزی در نظر گرفته اید، بمالید. بعد باید مایه کوکو را درون قالب بریزید و آن را صاف کنید و به مدت 30 الی 45 دقیقه درون فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا بپزد. زمانی که کوکو پخت و خنک شد، می توانید آن را برش بزنید و در ظرف دلخواه خود سرو کنید.

راهکار دیگری که برای پخت کوکو سبزی وجود دارد، این است که بعد از گرم کردن فر و ریختن مایه کوکو درون قالب، روی قالب را با فویل بپوشانید و آن را به مدت 30 تا 35 دقیقه درون فر با دمای 180 درجه قرار دهید تا بپزد. سپس فویل را از روی قالب بردارید و با استفاده از گریل قسمت بالایی دستگاه، روی کوکو سبزی را سرخ نمایید.

همچین شما می توانید 15 دقیقه بعد از قرار دادن این قالب در فر، آن را از فر خارج کرده و یک تخم مرغ را بزنید و آن را به صورت یکدست بر روی مایه کوکو پخش کنید. شما با انجام این کار، مانع از دو لایه شدن کوکوسبزی خواهید شد. در ادامه می توانید کمی کنجد بر روی کوکو بپاشید و چند عدد بادام یا گردو بر روی آن قرار دهید و مجدداً قالب را درون فر بگذارید تا کوکو پخته شود و پف کند. توجه داشته باشید که اگر این کار را سریع انجام ندهید، تخم مرغ اضافه شده، بسته می شود و کوکو سبزی شما خراب می شود.

این نکته را هم فراموش نکنید که زمان دقیق پخته شدن کوکو سبزی در فر به نوع دستگاه شما بستگی دارد، از این رو بهتر است که هر از چند گاهی کوکو را با استفاده از یک چنگال چک کنید تا نسوزد.

 

طرز تهیه کوکو سبزی با مرغ

کوکو سبزی با مرغ را می توان یکی از خوشمزه ترین و پر طرفدارترین غذاهای ایرانی دانست که با مواد متنوعی پخته می شود.

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر
سینه مرغ 1 تکه
تخم مرغ 5 عدد
سبزی کوکویی 1 کیلوگرم
مغز گردو 2 قاشق غذاخوری
زرشک 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
پاپریکا و پودر سیر به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی

 

  • مرحله اول

برای تهیه کوکو سبزی با مرغ باید ابتدا سینه مرغ را به شکل رشته های باریک برش دهید و درون یک کاسه بریزید. سپس زعفران دم کرده، پاپریکا، پودر سیر، نمک و فلفل سیاه را به آن اضافه کنید.

  • مرحله دوم

در این مرحله باید پیاز را به صورت خلالی درشت خرد کرده و به کاسه اضافه کنید. سپس مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید و درب کاسه را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید تا مرغتان طعم دار شود.

  • مرحله سوم

حالا سبزی کوکویی را ریز خرد کنید و آن را با کمی روغن در تابه تفت دهید تا سبزی کمی سرخ شود.

  • مرحله چهارم

بعد از سرخ شدن سبزی کوکویی، باید آن را درون یک کاسه مناسب بریزید و اجازه دهید که کاملاً خنک شود. در ادامه هم باید تخم مرغ ها را داخل کاسه ای جداگانه بشکنید و نطفه های آن را جدا کرده و دور بریزید.

  • مرحله پنجم

اکنون باید کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به همراه تخم مرغ ها به کاسه اضافه کنید و بعد مواد را با کمک قاشق با یکدیگر ترکیب نمایید تا کاملاً یکدست شوند. سپس کاسه حاوی گوشت مرغ را از یخچال بیرون بیاورید.

  • مرحله ششم

در مرحله ششم باید تابه را بر روی شعله پخش کن قرار دهید و کمی روغن در آن بریزید. پس از داغ شدن روغن لازم است که نصف سبزی کوکو را به صورت یکدست در کف تابه پخش کنید و بعد زرشک و مغز گردو را روی سبزی کوکویی بریزید.

  • مرحله هفتم

حال باید مابقی سبزی کوکویی را روی زرشک و گردو بریزید و آن را با پشت قاشق صاف کنید. سپس تکه های گوشت مرغ را به هر شکلی که دوست دارید بر روی سبزی کوکو قرار داده و کمی فشار دهید تا درون کوکو فرو بروند.

  • مرحله هشتم

در مرحله آخر باید اجازه دهید که کاملاً کوکو سرخ شود و خودش را بگیرد. سپس به آرامی آن را برگردانید و صبر کنید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود. در انتها هم کوکو را برش دهید و آن را داخل ظرف دلخواهتان بکشید و همراه با نان و گوجه فرنگی سرو کنید.

 

طرز تهیه ساندویچ کوکو سبزی

ساندویچ کوکو سبزی یا کوکو سبزی لقمه ای که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است را می توان به دو صورت گرم و سرد سرو کرد. بنابراین با ما همراه باشید تا شما را با طرز پخت آن آشنا کنیم.

مواد لازم برای تهیه ساندویچ کوکو سبزی
سبزی کوکویی خرد شده 100 گرم
پیاز کوچک 1 عدد
تخم مرغ 3 عدد
آرد سیب زمینی 2 قاشق سر صاف
نان باگت به میزان دلخواه
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی به مقدار کافی

 

  • مرحله اول

ابتدا پیاز را پوست کنده، بشویید و به صورت ریز رنده کنید. سپس آن را داخل یک کاسه بریزید و سبزی خرد شده را به آن اضافه کنید.

  • مرحله دوم

در مرحله دوم باید آرد سیب زمینی را به مواد بیافزایید و خوب مخلوط کنید تا آب اضافی پیاز گرفته شود. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را هم اضافه نمایید و مخلوط را به خوبی هم بزنید.

  • مرحله سوم

حالا تخم مرغ ها در ظرف دیگری بشکنید و آن را به مایه کوکو موجود در کاسه اضافه کنید و بعد مایه کوکو را به سرعت با چنگال هم بزنید تا خوب کف کند.

  • مرحله چهارم

در این مرحله نان باگت را با کمک چاقوی دندانه دار به صورت حلقه های دو سانتی متری برش بزنید و سپس مقداری از خمیر وسط هر حلقه را با چاقو درآورید تا جا برای ریختن مایه کوکو باز شود.

  • مرحله پنجم

اکنون مقداری روغن درون تابه بریزید و اجازه دهید که بر روی حرارت داغ شود. پس از داغ شدن روغن باید حلقه های نان را درون آن قرار دهید.

  • مرحله ششم

بعد از قرار دادن حلقه های نان در تابه، باید در هر حلقه، یک قاشق مایه کوکوسبزی بریزید. در این جا بهتر است که شعله گاز را کم کنید تا کوکوها به خوبی مغز پخت شوند.

  • مرحله هفتم

پس از این که یک طرف کوکوها پخته شد و مایه آن بسته شد، باید نان را برگردانید تا طرف دیگر آن هم در روغن سرخ شود.

  • مرحله هشتم

در نهایت پس از پختن کوکوها و طلایی شدن نان ها، باید آن ها را درآورده و بر روی یک دستمال حوله ای قرار دهید تا روغن اضافی آن ها خارج شود. سپس می توانید آن ها را سرو و میل کنید.

ساندویچ کوکو سبزی
برای این که برای تهیه ساندویچ کوکو سبزی، روغن کمتری مصرف شود، بهتر است که برای سرخ کردن آن از تابه رژیمی استفاده کنید.
  • نکات مربوط به تهیه ساندویچ کوکو سبزی

1- همین که قسمت پایین نان ها در روغن باشد، کافی است و نیازی نیست که ساندویچ ها در روغن غوطه ور باشند.

2- زمانی که می خواهید کوکوها را برگردانید، نگران جدا شدن نان از کوکو نباشید، چرا که کوکو در همان زمان سرخ شدن اولیه به نان می چسبد.

3- در صورتی که در زمان آماده سازی مواد کوکو احساس کردید که هنوز مایه آن شل است، می توانید دوباره کمی آرد به آن اضافه کنید.

4- اگر به آرد سیب زمینی دسترسی ندارید، می توانید از سیب زمینی پخته استفاده کنید. البته به خاطر داشته باشید که اگر میزان سیب زمینی پخته و رنده شده زیاد باشد، کوکو سبزی به کوکو سیب زمینی تبدیل می شود. بنابراین دقت کنید که این میزان باید تنها برای انسجام بیشتر کوکو به کار برود.

5- زمانی که مایه کوکو را درون حلقه های نان موجود در روغن ریختید، باید روی آن ها را با قاشق صاف کنید تا سطح مواد به طور کامل با سطح نان برابر شود، چرا که در غیر این صورت فقط نان سرخ می شود و سطح کوکو سرخ نشده باقی می ماند.

6- در صورت تمایل می توانید به مواد کوکو، کمی زرشک یا گردو اضافه کنید. البته بهتر است که گردوها را خیلی ریز نکنید و اجازه دهید که در سطح کوکوها دیده شوند.

7- شما می توانید مواد داخل نان باگت را به جای دور ریختن، خشک کنید و آن را به عنوان آرد سوخاری برای طبخ ماهی و مرغ استفاده نمایید.

 

نکات کلیدی برای طرز پخت کوکو سبزی

1- اضافه کردن آرد سبب انسجام بیشتر مواد کوکو می شود.

2- بهتر است برای پخت کوکوسبزی بر روی گاز از شعله پخش کن استفاده کنید. این کار باعث می شود همه قسمت ها کوکو سبزی به صورت یکسان حرارت ببینند.

3- برای تهیه کوکو سبزی می توان از قالب های مختلفی استفاده کرد.

4- کوکو سبزی با ماست به نسبت کوکو سبزی معمولی تردتر می شود.

5- برای بیشتر پف کردن کوکو سبزی می توانید از کمی بیکینگ پودر استفاده کنید، به این صورت که کمی بیکینگ پودر را درون ماست بریزید و سپس به تخم مرغ اضافه کنید و در نهایت با مابقی مواد مخلوط نمایید.

6- به منظور خوش طعم تر شدن کوکو سبزی، بهتر است که سبزی آن را کمی تفت دهید تا آب اضافه آن تبخیر شود. همچنین با انجام این کار، مواد داخل کوکو هم به خوبی پخته می شوند و خام باقی نمی مانند.

7- در دستور پخت کوکوسبزی می توان از انواع سبزی محلی و کوهی مثل تره کوهی، نعناع، گشنیز و جعفری استفاده کرد.

8- اگر دوست داشتید که در کوکوی خود از اسفناج استفاده کنید، اما فصل آن نبود، می توانید پیازچه یا برگ چغندر را جایگزین آن کنید.

9- استفاده از کمی ترخون و ریحان به سبزی کوکویی سبب معطر شدن کوکو می شود.

10- شما می توانید سبزی کوکو را با کره تفت دهید تا طعم و عطر متفاوتی پیدا کند.

11- چنانچه بیش از حد از گشنیز استفاده کنید، کوکو سبزی شما تلخ می شود.

12- بهتر است که سبزی کوکو را خیلی ریز خرد نکنید، چون در طعم آن تاثیر منفی می گذارد.

13- اگر برای طبخ کوکو سبزی از سبزی تازه استفاده کنید، بهتر است.

14- برای پخت کوکو سبزی با سبزی فریزری باید آرد بیشتری استفاده کنید.

15- برای درست کردن کوکو سبزی با سبزی خشک نیز از همان ترکیبات سبزی تازه کوکو مثل شوید، تره و گشنیز استفاده می شود. بنابراین اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید، می توانید از سبزی خشک برای تهیه کوکوسبزی استفاده کنید.

شوید خشک برند نعنا
از شوید خشک برند نعنا می توانید به عنوان یکی از سبزیجات مورد نیاز برای تهیه کوکو سبزی با سبزی خشک استفاده نمایید.

16- ترکیب کوکو سبزی با زرشک و گردو باعث خوشمزه تر شدن کوکو می شود. برای این کار کافی است که گردوها را کمی خرد کنید و زرشک ها را از قبل بشویید تا آبی نداشته باشند.

17- زمانی که می خواهید مایه کوکوسبزی را درون تابه بریزید، باید روغن آن کاملاً داغ باشد، چرا که در غیر این صورت در هنگام پشت و رو کردن، کوکو خرد می شود.

18- افزودن مقداری بیکینگ پودر سبب یکدست تر شدن بافت کوکو سبزی می شود.

19- برای این که در پخت کوکو با زرشک، زرشک آن نسوزد، بهتر است که ابتدا یک لایه از مایه کوکو را در کف ظرف بریزید و بعد مقداری زرشک به بقیه مایه کوکو اضافه کنید و سپس آن را درون ظرف پخت بریزید.

20- از کوکو سبزی می توان در تمام وعده های غذایی یا به عنوان پیش غذا استفاده کرد.

21- از آنجایی که درست کردن کوکوسبزی در فر روغن کمتری مصرف می کند، شما می توانید از آن برای وعده های سحری و افطار در ماه رمضان استفاده کنید.

22- برای خوش طعم کردن و لطیف تر شدن بافت کوکو می توان یک قاشق ماست چکیده به مواد آن اضافه کرد.

23- استفاده از سیر در این غذا الزامی نیست، اما به کار بردن آن می تواند طعم خوبی به کوکو بدهد.

 

جمع بندی

ما در این مطلب تلاش کردیم که هر آنچه باید درباره طرز تهیه کوکو سبزی بدانید را در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید این غذای سالم و مفید را با طعم های مختلف تست کنید.

اما ما علاوه بر آموزش پخت کوکو سبزی قصد داریم که فروشگاه آنلاین و معتبر شادیکار را به شما معرفی کنیم تا شما شهروندان تهرانی بتوانید با خیال راحت سبزی مورد نیاز خود برای تهیه این غذا یا دیگر غذاهای مشابه را از آن خریداری نمایید. لازم به ذکر است که تمام محصولات غذایی این فروشگاه با رعایت کلیه دستورالعمل های بهداشتی و توسط زنان توانمند سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) تولید می شوند. بنابراین شما با خرید از این سایت، هم بانی خیر خواهید شد و هم محصولی با کیفیت دریافت می کنید.

پس همین حالا بر روی لینک خرید سبزی از این سایت بزنید و انواع سبزی از جمله شوید خشک و سبزی پلویی را از آن خریداری نمایید تا سفارش خود را بی دردسر و در سریع ترین زمان ممکن درب منزل تحویل بگیرید.

 

خلاصه ای از آنچه در این مطلب گفتیم

  • کوکو سبزی ساده از ترکیب سبزی کوکویی و تخم مرغ درست می شود ولی اگر قصد دارید این کوکو را به شکل مجلسی درست کنید، بهتر است که از موادی مانند زرشک و مغز گردو در آن استفاده کنید.
  • برای تهیه و سرخ کردن فینگرفود کوکو سبزی می توانید از قالب های فلزی کمک بگیرید.
  • اگر مایه کوکو را قبل از این که روغن داغ شود، درون تابه بریزید، کوکو به درستی سرخ نشده و در زمان برگرداندن، تکه تکه می شود.
  • بهتر است که پس از پخت کوکوها، آن ها را بر روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافه آن ها خارج شود.
  • بهترین زمان برای پخت کوکوسبزی در فر، 30 الی 45 دقیقه در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد است. ولی با این حال برای اطمینان از پخت کامل کوکو بهتر است که آن را هر چند دقیقه یک بار با چنگال چک کنید.
  • اگر در تهیه ساندویچ کوکو سبزی، سطح مایه کوکو با سطح نان برابر نباشد، تنها نان سرخ می شود و سطح مواد کوکو سرخ نمی شود.
  • استفاده از شعله پخش کن برای پخت کوکو سبزی باعث می شود که همه قسمت های آن به صورت یکسان حرارت ببینند.
  • پیشنهاد می شود که برای طبخ کوکو سبزی از سبزی تازه استفاده کنید، ولی با این حال اگر به سبزی تازه دسترسی نداشتید، می توانید سبزی خشک را جایگزین آن نمایید.

 

 پرسش و پاسخ های متداول

1- چه سبزی برای کوکو مناسب است؟

کامل ترین نوع سبزی کوکویی شامل گشنیز، ریحان، ترخون، سیر، تره، جعفری و شوید است.

 

منابع:

چیشی

پارسی دی

اُکالا

لیموتاپ

تصویر زندگی

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.