طرز تهیه 4 نوع ترشی لیته

ترشی لیته از جمله چاشنی های خوشمزه و خوش طعمی است که به خصوص در فصل پاییز و زمستان در سفره های سنتی ایرانی دیده می شود.

از این رو ما در این مطلب، ابتدا درباره مواد لازم، مراحل تهیه و انواع ترشی لیته صحبت می کنیم و بعد طرز تهیه ترشی لیته شمالی، جنوبی، مخلوط، بندری، بادمجان، کلم قرمز و لیته ریز را در اختیارتان قرار می دهیم و در نهایت شما را با نکاتی که باید در تهیه ترشی لیته رعایت نمایید، آشنا می کنیم. پس با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه خواهید خواند:

  • مواد لازم
  • مراحل تهیه ترشی لیته
  • انواع ترشی لیته
  • دستور تهیه ترشی لیته شمالی
  • دستور تهیه ترشی لیته جنوبی
  • دستور تهیه لیته مخلوط
  • دستور تهیه ترشی لیته بندری
  • طرز تهیه ترشی لیته بادمجان
  • دستور درست کردن ترشی لیته کلم قرمز
  • طرز تهیه ترشی لیته گوجه
  • روش درست کردن ترشی لیته ریز
  • نکاتی که باید در تهیه ترشی لیته رعایت نمود
  • خلاصه ای از آنچه گفته شد
  • پرسش و پاسخ های متداول

 

مواد لازم

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته به عنوان یکی از پرطرفدارترین ترشی های ایرانی، بر اساس نوع آن و سلیقه و ذائقه افراد می تواند تفاوت هایی با یکدیگر داشته باشد. اما در کل عمده موادی که برای تهیه آن به کار می رود، شامل موارد زیر است:

مواد لازم برای 1 شیشه ترشی لیته خانگی
سیر 3 حبه
هویج 2 عدد
سرکه به اندازه لازم
بادمجان 500 گرم
سبزی ترشی 300 گرم
فلفل دلمه ای رنگی 2 عدد
کلم سفید یک چهارم کلم متوسط
نمک و زردچوبه به میزان کافی

 

 

مراحل تهیه ترشی لیته

برای تهیه لیته که یکی از پر مصرف ترین ترشی ها است، باید طبق مراحل زیر پیش بروید:

  • مرحله اول

برای شروع باید بادمجان ها را با دقت شسته و داخل آبکش بگذارید تا آب اضافی آن ها خارج شود. سپس قسمت کلاهک بالای بادمجان را با چاقو جدا کنید و اگر هنوز خیس بود، کاملاً آن را با کمک دستمال خشک نمایید.

  • مرحله دوم

در مرحله دوم باید بادمجان ها را بر روی آتش یا شعله گاز، کباب کنید و بعد از پوست گرفتن، کنار بگذارید. در صورتی که طعم بادمجان کبابی را دوست ندارید، می توانید آن ها را در فر کباب کنید، زیرا در این حالت طعم دودی نمی گیرند.

  • مرحله سوم

حال پوست سیرها را بگیرید، آن ها را بشویید و با دستمال خشک نمایید. سپس بادمجان های کبابی و سیرها را درون غذاساز بریزید تا به پوره تبدیل شوند و بعد آن ها را کنار بگذارید.

  • مرحله چهارم

در این مرحله لازم است که سبزی های ترشی که شامل پونه، مرزه، ترخون، گشنیز و جعفری هستند را پاک کنید. توجه داشته باشید که باید حتماً میزان سبزی های معطر استفاده شده با هم یکسان باشند.

  • مرحله پنجم

حالا باید سبزی های پاک شده را درون یک کاسه مناسب قرار دهید و به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح سبزیجات، بر روی آن ها آب بریزید تا به مدت 10 دقیقه خیس بخورند. بعد گذشت این مدت زمان، باید سبزی ها را بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافی آن ها خارج شود.

  • مرحله ششم

در ادامه باید یک پارچه تمیز را روی میز کار پهن کنید و سبزی ها را به صورت پخش شده بر روی آن بریزید تا کاملاً خشک شوند. سپس هویج ها را شسته و پوست اضافی آن ها را با چاقو یا پوست کن جدا کنید.

  • مرحله هفتم

در مرحله هفتم لازم است که بار دیگر هویج ها را آبکش کنید و سپس به شکل نگینی ریز خرد نمایید. در ادامه هم باید فلفل دلمه ای ها را بشویید و کلاهک و هسته های داخل فلفل را جدا نمایید و و سپس آن را همانند هویج به صورت نگینی ریز خرد کنید.

  • مرحله هشتم

اکنون نوبت شستن کلم سفید است. پس از شستن، آن را با کمک خردکن، خرد کرده و سپس همراه با هویج و فلفل دلمه ای های ریز شده، درون کاسه ای بریزید و ترکیب بادمجان و سیر پوره شده را نیز به آن اضافه نمایید.

  • مرحله نهم

در صورت تمایل می توانید هویج و فلفل دلمه ای را هم میکس کنید تا کاملاً له شوند. حال باید سبزی ها را هم با کمک خردکن، خرد کرده و سپس به مواد دیگر اضافه نمایید. در ادامه هم لازم است که مقدار کمی زردچوبه و نمک بر روی مواد ترشی بریزید.

  • مرحله دهم

در این مرحله باید مواد لیته ترشی را درون ظرف شیشه ای مناسب و کاملاً خشک بریزید، اما فراموش نکنید که بایستی به اندازه یک بند انگشت روی شیشه را خالی بگذارید.

  • مرحله یازدهم

در مرحله آخر هم باید سرکه را به اندازه ای به ترشی اضافه کنید که کاملاً یک بند انگشت بالاتر از سطح مواد ترشی را بپوشاند. در نهایت هم درب شیشه را محکم ببندید و آن را به مدت یک هفته داخل یخچال قرار دهید. بعد از یک هفته، ترشی لیته خیلی خوشمزه شما آماده شده و می توانید آن را نوش جان کنید.

ترشی لیته برند طراوت

 

انواع ترشی لیته

در میان انواع مختلف ترشی ها، ترشی لیته یکی از متداول ترین و محبوب ترین ترشی ها است که خود آن انواع گوناگونی دارد و در هر محل با کمک مواد مخصوص و شیوه متفاوتی تهیه می شود.

از انواع ترشی لیته می توان به ترشی لیته شمالی، ترشی لیته جنوبی، ترشی لیته مخلوط، ترشی لیته بندری، ترشی لیته بادمجان، ترشی لیته مخصوص، ترشی لیته کلم قرمز و ترشی لیته گوجه اشاره کرد. بنابراین با ما همراه باشید تا طرز تهیه هر یک از این لیته ها را با شما به اشتراک بگذاریم.

 

دستور تهیه ترشی لیته شمالی

ترشی لیته شمالی که به نازخاتون هم معروف است، یکی از معروف ترین ترشی های شمال است. بنابراین در این قسمت، شما را با طرز تهیه ترشی لیته شمالی آشنا می کنیم.

مواد لازم
گوجه فرنگی درشت 5 عدد
بادمجان قلمی 10 عدد
آب انار 2 لیوان
آبغوره نصف لیوان
پیاز رنده شده 2 قاشق غذاخوری
نعنای خشک و گلپر 1 قاشق سوپخوری

 

  • طرز تهیه

مرحله اول

برای درست کردن ترشی لیته بادمجان شمالی باید ابتدا بادمجان ها را کباب کرده و سپس پوست آن ها را بکنید. در ادامه هم باید بادمجان ها را ساطوری نمایید و اجازه دهید که کمی با آبغوره و آب انار بجوشند تا طعم ترشی به خورد بادمجان ها برود.

مرحله دوم

در این مرحله باید پوست گوجه را جدا کرده و آن را ساطوری کنید و سپس به مخلوط بادمجان اضافه نمایید. سپس سبزی ها و پیاز را هم به این ترکیب اضافه کنید و بعد از گذشت یک دقیقه، قابلمه را از روی شعله گاز بردارید.

لازم به ذکر است که ترشی لیته شمالی یا همان نازخاتون در عرض 80 دقیقه حاضر شده و پس از سرد شدن، می توان آن را با گردو تزئین کرد. البته دقت کنید که اگر دوست دارید این ترشی به طور کامل جا بیفتد، بهتر است آن را 2 روز در شیشه درب بسته نگهداری کنید و سپس سرو نمایید. به خاطر داشته باشید که ترشی لیته شمالی به دلیل وجود آبغوره تا حدود 2 هفته قابل استفاده است.

ترشی لیته شمالی یا نازخاتون

 

دستور تهیه ترشی لیته جنوبی

ترشی لیته جنوبی، یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین ترشی های جنوب است که در تهیه آن از مواد زیر استفاده می شود:

مواد لازم
بادمجان 1 کیلوگرم
هویج 1 کیلوگرم
سیر 4 حبه
سبزی معطر (مرزه، نعناع، ترخون، گشنیز، جعفری و شوید) 300 گرم
کلم سفید 600 گرم
فلفل سبز 1 عدد
سیاه دانه به مقدار لازم
ادویه ترشی به مقدار لازم
زردچوبه و نمک به مقدار لازم
سرکه به میزان لازم

 

  • روش تهیه

مرحله اول

برای تهیه این نوع لیته، بایستی ابتدا بادمجان ها را خوب بشویید و سر آن ها را جدا نمایید. سپس آن ها را درون مخلوطی از آب و سرکه بپزید و بعد از پختن و خنک شدن، آب آن ها را به خوبی بگیرید. البته شما می توانید بادمجان ها را بر روی فر یا گاز به صورت کبابی هم درست کنید.

مرحله دوم

در این مرحله لازم است که پوست هویج و سیر را بگیرید و آن ها را به همراه بادمجان ها داخل غذاساز بریزید و خرد کنید.

مرحله سوم

در مرحله سوم باید سبزی های خرد شده، گل کلم و فلفل سبز را به مخلوط ترشی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً این مواد با یکدیگر ترکیب شوند. حالا باید سیاه دانه، زردچوبه، ادویه ترشی، سرکه و نمک را هم به مواد ترشی اضافه کنید و مجدداً هم بزنید تا به خوبی با همدیگر مخلوط شوند.

مرحله چهارم

لازم به ذکر است که سرکه ترشی باید به اندازه ای ریخته شود که ترشی لیته جنوبی، بیش از اندازه شل یا سفت نشود. همچنین مقدار نمک هم باید به نسبت زیادتر باشد. در نهایت باید ترشی را درون ظرف مناسبی بریزید و درب آن را خوب ببندید تا پس از گذشت یک هفته قرارگیری در دمای محیط، آماده مصرف شود. در ضمن حتماً پس از هر بار استفاده از این ترشی، آن را درون یخچال نگهداری کنید تا کپک نزند و سالم و تازه باقی بماند.

ترشی لیته جنوبی

 

دستور تهیه لیته مخلوط

ترشی لیته مخلوط، یکی از چاشنی های پرطرفدار است که معمولاً با غذاهای گوشتی و انواع برنج های مخلوط، ماکارونی و … سرو می شود.

مواد لازم
بادمجان دلمه ای یا قلمی 3 عدد
هویج 3 عدد
شلغم 3 عدد
چغندر 2 عدد
لوبیا سبز 150 گرم
به 2 عدد
کرفس 150 گرم
دانه انار 1 کیلوگرم
سرکه 1 لیتر
سیر 10 حبه
نمک به میزان لازم
زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
سبزیجات معطر (ترخون، نعناع، مرزه، ریحان و برگ کرفس) 250 گرم

 

  • طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه ترشی لیته مخلوط باید ابتدا هویج، کرفس، لوبیا سبز، به و چغندر را به صورت ریز، خرد نمایید و سپس آن ها را به همراه دو لیوان سرکه درون قابلمه ای مناسب بریزید و به مدت نیم ساعت بر روی حرارت قرار دهید تا این مواد به طور کامل بپزند.

مرحله دوم

حالا بادمجان ها را همراه با پوست درون ظرفی جداگانه خرد کنید و سپس شلغم ها را ریز خرد کرده و مخلوط شلغم و بادمجان را به همراه یک لیوان سرکه، به مدت 20 دقیقه بر روی شعله ملایم گاز بپزید.

مرحله سوم

در مرحله سوم لازم است که مخلوط مواد ترشی را درون مخلوط کن بریزید و پوره نمایید. بعد از آن سبزی های معطر و سیرها را با ساطور خرد کرده و دانه های انار را درون مخلوط کن بریزید. وقتی دانه های انار به شکل پوره درآمدند، باید آن ها را به همراه مخلوط سبزیجات و سیر به مواد ترشی اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت 10 دقیقه بر روی شعله گاز، حرارت ببینند. پس از گذشت این مدت زمان، قابلمه را از روی گاز بردارید و اجازه دهید که مواد سرد شوند. سپس ادویه ها را به آن اضافه کنید و ترشی لیته مخلوط را درون شیشه ای تمیز و خشک نگهداری نمایید.

این نکته را به خاطر داشته باشید که این چاشنی خوشمزه باید به مدت سه روز در دمای 10 تا 15 درجه سانتی گراد نگهداری شود تا کاملاً جا بیفتد. ضمناً شما در صورت تمایل می توانید برای تهیه این ترشی از سبزیجاتی مثل فلفل دلمه ای قرمز، فلفل دلمه ای سبز و کلم پیچ استفاده کنید.

ترشی لیته مخلوط

 

دستور تهیه ترشی لیته بندری

مواد لازم
گوجه فرنگی 2 کیلوگرم
گل کلم 1 بوته متوسط
ساقه کرفس 2 تا 3 عدد به همراه برگ های آن
هویج 2 تا 3 عدد
سیر 1 بوته کامل
موسیر 150 گرم
به یا سیب 4 عدد
بادمجان قلمی 2 تا 3 عدد
خیار 2 تا 3 عدد
سیب زمینی ترشی 2 تا 3 عدد
فلفل سبز تند 5 تا 6 عدد
تمبر هندی نصف بسته
رب انار نصف لیوان
سبزیجات معطر تازه یا خشک به میزان لازم
نمک، تخم گشنیز، گل پر و سیاه دانه به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 2 تا 3 قاشق غذاخوری
سرکه به میزان لازم

 

  • شیوه تهیه

مرحله اول

طرز تهیه ترشی لیته بندری هم تقریباً شبیه به سایر ترشی های لیته است. برای شروع باید ابتدا تمام سبزیجات را خرد نمایید. البته برای این کار می توانید از غذاساز هم کمک بگیرید. ضمناً فراموش نکنید که چند ساعت پیش از شروع مراحل آماده سازی ترشی باید تمر هندی را در مقداری سرکه بخیسانید و سپس آن را از صافی رد کنید تا هسته های آن جدا شوند.

مرحله دوم

در این مرحله باید گوجه فرنگی ها را شسته و خشک کنید و سپس آن ها را درون مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره دربیایند. همچنین شما باید بادمجان ها را به صورت جداگانه و همراه با آب و سرکه بپزید تا له شوند.

مرحله سوم

در مرحله آخر هم باید پوره گوجه فرنگی را درون قابلمه بریزید و مقداری نمک به آن اضافه کنید و اجازه دهید بجوشد تا به غلظت مناسب برسد. در ادامه هم لازم است که همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و رب انار، تمر و سایر ادویه ها را به آن اضافه نمایید و مجدداً با همدیگر ترکیب کنید. در نهایت ترشی لیته بندری را در یخچال بگذارید و بعد از یک هفته میل نمایید.

ترشی لیته بندری تند
  • نکاتی درباره تهیه ترشی لیته بندری

1- شما می توانید به جای گوجه فرنگی از رب آن استفاده کنید.

2- مهم ترین طعم دهنده این ترشی، رب انار و تمر هندی است.

3- تفاوت اساسی ترشی لیته بندری با سایر لیته ها در طعم بسیار تند آن است.

4- برای درست کردن ترشی لیته بندری، بادمجان را کباب نمی کنند، بلکه آن را درون آب و سرکه و با شعله ملایم گاز می پزند.

 

طرز تهیه ترشی لیته بادمجان

  • مرحله اول

برای تهیه لیته بادمجان، اول از همه باید بادمجان ها را پوست بگیرید و آن ها را با یک لیوان سرکه بخارپز کنید. البته اگر طعم دودی بادمجان را می پسندید و قصد دارید ترشی لیته بادمجان کبابی درست کنید، می توانید آن ها را کباب کنید تا مغز پخت شوند. سپس پوست آن ها را بگیرید، تمیز بشویید، آن ها را چرخ کنید و در نهایت در سرکه بریزید.

  • مرحله دوم

حالا باید هویج ها را با بادمجان بخارپز کرده و سپس سیر، بادمجان، هویج و فلفل تند را درون چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید. پس از چرخ کردن، این ترکیب را درون ظرفی بریزید و آن ها را به خوبی با هم مخلوط کنید و نعناع خشک و سیاه دانه را اضافه نمایید.

  • مرحله سوم

در این مرحله سرکه را با نمک مخلوط کرده و روی لیته بریزید. سپس درب آن را ببندید و در جای خنک نگهداری کنید. لازم به ذکر است که شما می توانید به جای نعناع خشک از سبزی ترشی جعفری، گشنیز و شوید خرد شده استفاده کنید تا ترشی بادمجان لیته، عطر و طعم بهتری پیدا کند.

ترشی لیته بادمجان
  • نکات تکمیلی در مورد ترشی لیته بادمجان

1- برای این که ترشی ظاهر زیباتری داشته باشد، بهتر است که از بادمجان های گوشتی و بدون تخم استفاده نمایید.

2- استفاده از نعناع خشک، بهتر از نعناع تازه است.

3- حتماً ترشی خود را درون یخچال نگهداری کنید.

 

دستور درست کردن ترشی لیته کلم قرمز

  • مرحله اول

ابتدا برگ های کلم را جدا کرده و بعد از شستن، آن ها را در آبکش بریزید و با کمک یک دستمال تمیز، کلم ها را خشک کنید. سپس آن ها را به شکل نواری ببرید و در قابلمه بریزید. حالا باید روی آن ها نمک بپاشید و با هم مخلوط کنید تا نمک به خوبی به خورد آن ها برود.

  • مرحله دوم

در مرحله دوم باید آن ها را 30 دقیقه کنار بگذارید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید. بعد کلم ها را در یک شیشه مناسب بریزید و سرکه را طوری که یک بند انگشت روی کلم ها را بپوشاند به آن اضافه کنید.

  • مرحله سوم

در مرحله آخر باید یک کیسه فریزر روی ظرف شیشه ای قرار دهید و درب آن را محکم ببندید تا هوایی وارد ظرف نشود. در نهایت این لیته را به مدت یک هفته در جای خشک و خنک و دور از نور خورشید نگهداری کنید تا ترشی شما آماده مصرف شود.

 

طرز تهیه ترشی لیته گوجه

مواد لازم
بادمجان 600 گرم
گوجه فرنگی 750 گرم
سرکه سفید 1 پیمانه
سرکه قرمز 1 پیمانه
هویج نگینی خرد شده 1 پیمانه
فلفل دلمه ای سبز نگینی خرد شده 1 عدد
فلفل تند ریز خرد شده 3 عدد
سیر خرد شده 3 حبه
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
سیاه دانه 1 قاشق سوپخوری
نمک سه و یک دوم قاشق سوپخوری
آب 1 پیمانه

 

  • طرز تهیه

مرحله اول

برای تهیه ترشی لیته گوجه باید ابتدا پوست بادمجان ها بگیرید و بشویید. سپس قابلمه را تا نیمه آن با آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. بعد از این که به جوش آمد، بادمجان ها را به همراه یک لیوان سرکه درون قابلمه قرار دهید و اجازه دهید 5 دقیقه باقی بماند و سپس بادمجان ها را آبکش کنید.

مرحله دوم

اکنون باید فلفل دلمه ای ها و هویج ها را بشویید و برگ های کلم را جدا نمایید و پس از شستشو درون آبکش بریزید تا کاملاً خشک شوند. در ادامه هم پوست سیر را بگیرید و آن را خوب بشویید. بعد از این کار هم لازم است که بادمجان ها، سیر و مابقی مواد را درون چرخ گوشت بریزید تا به طور کامل ریز شوند.

مرحله سوم

در مرحله سوم باید گوجه فرنگی ها را بشویید، پوست بگیرید و رنده کنید. سپس آن را به نحوی که تنها آب و پوره آن باقی بماند از صافی رد کنید.

مرحله چهارم

در آخرین مرحله هم مواد چرخ شده را در کاسه ای بریزید و آب گوجه، ادویه ترشی و نمک را به آن اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط نمایید. سپس کلیه مواد را درون ظرفی که برای ترشی آماده کرده اید، بریزید. در ضمن فلفل سبز تند را نیز شسته و ریز کنید و به آن ترکیب اضافه نمایید.

در پایان باید سرکه را طوری که سطح مواد را بپوشاند، به آن اضافه کنید و پس از هواگیری شیشه، درب آن را محکم ببندید. ضمناً برای این که ترشی جا بیفتد، آن را به مدت 2 تا 3 هفته در جای خشک و خنک و به دور از نور خورشید نگهداری نمایید.

ترشی لیته گوجه فرنگی

 

روش درست کردن ترشی لیته ریز

مواد لازم برای 15 نفر
هویج نیم کیلو
گل کلم نیم کیلو
بادمجان نیم کیلو
فلفل سبز 250 گرم
خیار نیم کیلو
سبزیجات معطر (ترخون، مرزه، نعناع، جعفری و گشنیز) 1 کیلو
ادویه (زردچوبه، نمک و ادویه کاری 2 قاشق سوپخوری
سرکه به مقدار لازم

 

  • مرحله اول

برای تهیه ترشی لیته ریز باید ابتدا مواد را شسته و پاک کنید و سپس از غذاساز، سبزی خردکن یا چرخ گوشت با دندانه درشت برای خرد کردن آن ها کمک بگیرید. البته توجه کنید که مواد نباید له شوند و زمانی که به اندازه ای خرد شدند که دانه های آن ها کمی مشخص بود، باید آن ها را در ظرف مخصوص بریزید.

  • مرحله دوم

در این مرحله باید ادویه های ذکر شده را با نمک و میزان سرکه ای که می دانید روی ظرف را می پوشاند، مخلوط کنید و کاملاً هم بزنید. حالا باید این ترکیب را روی ظرف ترشی بریزید و درب ظرف را محکم ببندید و سپس آن را در جای خنک قرار دهید تا کاملاً جا بیفتد.

 

نکاتی که باید در تهیه ترشی لیته رعایت نمود

1- از آنجایی که یکی از دلایل کپک زدن ترشی لیته، رطوبت سبزیجات تشکیل دهنده آن است، باید حتماً پیش از خرد کردن مواد، آن ها را با یک دستمال تمیز خشک نمایید تا هیچ گونه رطوبتی نداشته باشند.

2- توجه داشته باشید که اگر نمک را کمتر از حد معمول به ترشی اضافه کنید، ترشی شما کپک می زند.

3- برای بهتر و خوشمزه تر شدن لیته خود از سبزیجات و صیفی جات تازه استفاده نمایید.

4- حتماً ترشی را در ظرف شیشه ای استریل و خشک قرار دهید.

5- در تهیه ترشی لیته می توان از سرکه انگور، سرکه سیب، سرکه خرما یا سرکه سفید استفاده کرد.

6- سرکه ای که برای تهیه ترشی لیته به کار می رود، باید کاملاً خالص باشد و آب نداشته باشد.

7- برای کشیدن و سرو ترشی از قاشق تمیز و خشک استفاده نمایید تا ترشی کپک نزند و خراب نشود.

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خرید انواع ترشی بر روی لینک مربوطه بزنید.

 

جمع بندی

در این مطلب تمام سعی خود را کردیم تا اطلاعات کاملی درباره ترشی لیته و طرز تهیه انواع مختلف آن در اختیار شما قرار دهیم.

قطعاً بهتر از ما می دانید که انواع ترشی ها از جمله ترشی لیته، جز مهم ترین چاشنی هایی هستند که در سفره هر ایرانی پیدا می شوند. شاید در روزگاران قدیم که مشغله ها کمتر بود، افراد بسیاری خودشان ترشی های مورد نیاز خود را تهیه می کردند، اما در دنیای امروز، کمتر کسی فرصت می کند که زمان خود را به تهیه ترشی اختصاص دهد.

از این رو ما به شما فروشگاه اینترنتی شادیکار را پیشنهاد می کنیم که با کمک زنان سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) انواع ترشی ها را با رعایت کلیه نکات بهداشتی تهیه و عرضه می کند. شما با خرید از این فروشگاه، ضمن حمایت از این بانوان هنرمند، کار خود را آسوده می کنید و ترشی مورد علاقه تان را بدون دردسر درب منزل تحویل می گیرید.

پس اگر ساکن شهر تهران هستید و قصد خرید ترشی لیته را دارید، همین حالا به صفحه مواد غذایی شادیکار سر بزنید و خرید خود را نهایی کنید.

 

خلاصه ای از آنچه گفته شد

  • ترشی لیته شمالی، ترشی لیته جنوبی، ترشی لیته مخلوط، ترشی لیته بندری و ترشی لیته بادمجان جز معروف ترین انواع ترشی لیته هستند.
  • ترشی لیته شمالی را با نام ترشی نازخاتون هم می شناسند.
  • ترشی لیته مخلوط، بیشتر با غذاهای گوشتی، انواع برنج مخلوط و ماکارونی خورده می شود.
  • مهم ترین طعم دهنده هایی که در ترشی لیته بندری به کار می روند، رب انار و تمر هندی هستند.
  • برای تهیه ترشی لیته ریز باید مواد را با غذاساز، سبزی خرد کن یا چرخ گوشت با دندانه درشت، به طور کامل خرد و ریز نمایید.

 

پرسش و پاسخ های متداول

1- ادویه ترشی لیته شامل چیست؟

گلپر، پودر تخم گشنیز،دارچین، پودر زیره سبز، جوز هندی، فلفل سیاه، فلفل قرمز، رازیانه، سبزی، سیاه دانه و سیر خلال شده، موادی هستند که در تهیه ادویه انواع ترشی از جمله لیته به کار می روند.

 

منابع:

چی شی

پارسی دی

اسنپ مارکت

مجله آرگا

پاتوق

آکاایران

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.