چاشنی خورشت کرفس چیست؟
اگر شما تمایل دارید که بدانید چاشنی خورشت کرفس چیست؟، از شما دعوت میکنیم که تا پایان این متن با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه خواهید خواند:
- طرز تهیه خورشت کرفس
- چاشنی خورشت کرفس
- بهترین چاشنی خورشت کرفس
یکی از رازهای موفقیت سرآشپز های مشهور جهان استفاده از چاشنیهای خوشمزه برای طعم دهی به غذاهای گوناگون میباشد.
امروزه در سراسر دنیا با توجه به ذائقههای گوناگون برای خشنودی چشایی مردمان از چاشنیهای متنوعی از جمله: انواع سسها، ربها، ادویهجات و… استفاده میگردد.
پس شناخت این که از چه نوع چاشنیهایی برای چه غذاهایی میتوان استفاده کرد، از اهمیت به سزایی برخوردار است.
حال از آنجا که خورشت کرفس یکی از خوشمزهترین غذاهای اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی در بین اقوام مختلف ایرانی دارد.
ما در ادامه قصد داریم طرز تهیۀ این غذای خوش طعم را به شما آموزش داده و در نهایت بیشتر در خصوص چاشنی خورشت کرفس با هم صحبت کنیم.
طرز تهیۀ خورشت کرفس
همان طور که گفته شد، خورشت کرفس غذایی اصیل و پرطرفدار است. در بسیاری از مناطق جهت پخت این خورشت از گوشت گوسفند یا گاو استفاده میشود. البته دیده شده گاهی از گوشت مرغ نیز برای طبخ این غذا استفاده میشود.
این غذا از دستۀ غذاهایی است که طبخ آن مدت زمان نسبتاً طولانی را به خود اختصاص میدهد و حدودا از 2 الی 3 ساعت قبل جهت آمادهسازی مواد باید آشپزی را شروع کنید.
مواد لازم جهت تهیۀ خورشت کرفس برای 2 تا 4 نفر:
150 گرم | برگ کرفس |
150 گرم | ساقۀ کرفس |
1 عدد | پیاز |
120 گرم | گوشت(ترجیحا گوسفندی) |
50 گرم | نعناع تازه |
2 پیمانه | آب |
50 گرم | جعفری |
1 قاشق غذاخوری | روغن مایع |
2 عدد | لیمو عمانی |
هر کدام نصف قاشق چایخوری | نمک، زردچوبه و فلفل سیاه |
نصف قاشق غذاخوری | آب لیموی طبیعی یا آبغورۀ طبیعی |
کرفس سبزی غالب این غذا میباشد و در کنار آن سبزیجات دیگری از قبیل نعنا و جعفری نیز به عنوان دیگر سبزیهای این خورشت مطرح میگردند.
فراموش نکنید که نباید در استفاده از نعنا زیاده روی کنید، چرا که باعث تلخی خورشت میشود.
در مرحلۀ اول باید برگها و ساقههای کرفس را از هم جدا کنیم، سپس ساقۀ آن را از وسط شکسته و نخهای وسط آن را جدا کرده تا هنگام میل کردن غذا در دهان احساس نشود.
سپس نوبت به خرد کردن نگینی پیازها میرسد. به جهت سادهتر شدن و سرعت بخشیدن فرایند آشپزی شما پیاز داغ نگینی 400 گرمی میتواند بهترین انتخاب باشد.
پس از طلایی شدن پیازها و تبخیر آب آنها زمان اضافه کردن گوشتهای خورشتی میباشد.
وقتی گوشتها کمی سرخ شدند، ادویهجات از جمله: فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه میکنیم و 2 تا 3 دقیقه جهت خروج عطر ادویه آن را تفت میدهیم.
سپس آب را به میزان ذکر شده در جدول اضافه کرده و درب ظرف را میبندیم و تا نیمپز شدن گوشتها با حرارت ملایم منتظر میمانیم.
در فاصلة نیمپز شدن گوشت، جهت تسریع در طبخ غذا باید سبزی خورشت را نیز سرخ کنیم.
وقتی گوشت نیم پز شد، سبزی سرخ شده را به همراه ساقههای کرفس به ظرف گوشت اضافه می کنیم و اجازه میدهیم حدود 1 الی 1.5 ساعت خورشت با شعلۀ کم جا بیفتد.
همچنین این نکتۀ کاربردی را در نظر داشته باشید که اگر میخواهید این غذای به ظاهر ساده لعابدار باشد و سبزی و خورشت آن از هم جدا نباشد، باید پیازها را تا مرحلۀ طلایی رنگ شدن خوب تفت دهید.
چاشنی مناسب برای خورشت کرفس
دربارۀ چاشنیها باید این نکتۀ کاربردی را در نظر داشته باشید، که اگر آنها را حین جوشیدن خورشت به غذا اضافه کنید، باعث میشود روغن غذا محو شود و شما غذای سالمتری را میل نمایید.
بنابراین بهترین زمان افزودن چاشنی به خورشت کرفس، پس از جا افتادن آن است.
به این منظور زیر غذا را خاموش نموده و صبر میکنیم تا از قل خوردن بیفتد، سپس چاشنی و نمک را به آن اضافه میکنیم.
همچنین پس افزودن چاشنی جهت ترکیب مزۀ آن با خورشت، لازم است 15 دقیقۀ دیگر غذا را بر روی حرارت قرار دهیم.
بهترین چاشنی برای خورشت کرفس
همانطور که گفته شد نقش چاشنیها را در لذیذتر کردن غذاها نباید نادیده گرفت؛ بنابراین اگر برای پخت خورشت کرفس به دنبال بهترین چاشنیها هستید، از شما دعوت میکنم که این مطلب را تا پایان مطالعه فرمایید.
- آبلیمو و آبغوره
دو نمونه از برترین چاشنیهایی که برای خورشت کرفس استفاده میشود، آبلیمو و آبغوره است که در بیشتر مواقع از همان آبلیمو استفاده میشود.
آبلیمو و آبغوره علاوه بر طعم لذیذی که به غذا میبخشند، واجد خواص درمانی ویژهای نیز هستند که در اینجا برخی از این خواص را با هم بررسی می کنیم.
آبلیمو واجد ویتامین سی فراوانی است و از این جهت در درمان سرماخوردگی میتواند بسیار موثر باشد.
همچنین آبلیمو موجب هضم بهتر غذا و تقویت سیستم عصبی بدن شده و از پیری زودرس جلوگیری میکند.
آبغوره نیز واجد خواص درمانی بسیاری میباشد که از جملۀ آنها میتوان به درمان سیاتیک و رماتیسم اشاره کرد.
ضمناً اگر به دنبال کاهش وزن هستید آبلیمو و آبغوره میتوانند، انتخابهای مناسبی برای شما باشند.
- لیمو عمانی:
لیمو عمانی یکی دیگر از چاشنیهایی است که میتوان برای این غذا استفاده نمود.
از جمله خواص لیمو عمانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
– لیمو عمانی میوه ای اشتهاآور، ضدنفخ، التیام دهندۀ سرفه و سرماخوردگی و ضد سرطان میباشد.
– همچنین اگر از میوۀ خشک لیمو عمانی در دمنوشهایی مثل گل گاوزبان استفاده نمایید، میتواند سبب کاهش فشار خون شود.
اما برای استفاده از لیمو عمانی به عنوان چاشنی در غذا باید یکسری نکات را رعایت نمود.
برای جلوگیری از انتقال طعم تلخ آن به غذا، نباید آن را درسته و به همراه تخمهایش استفاده کرد.
علاوه بر این برای استفاده از لیمو عمانی باید برش کوچکی بر روی آن ایجاد نمایید و آن را در قابلمۀ خورشت قرار دهید تا با غذا قل بخورد.
بعد از مدتی قل خوردن غذا با لیمو عمانی، آن را از غذا خارج نمایید، تا غذای شما طعم تلخی به خود نگیرد.
در نهایت اگر وقت محدودی برای پخت این غذا در اختیار دارید و به دنبال سرعت بخشیدن و راحتتر شدن کار خود در پخت این غذای خوشمزه هستید، ما برای شما پیشنهاد ویژهای در وب سایت شادیکار داریم:
شما میتوانید از کرفس سرخ شدة نیم کیلویی که توسط دستان هنرمند بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) تهیه شده و از لحاظ کیفی مورد تایید ناظران مجموعه میباشد، استفاده نمایید.
شما میتوانید بستۀ کرفس سرخ شدۀ نیم کیلویی را در سراسر استان تهران سفارش دهید، تا ما آن را در اسرع وقت به دست شما برسانیم.
منابع: