چاشنی خورشت کرفس چیست؟

چاشنی خورشت کرفس چیست؟

 

 

 

اگر شما تمایل دارید که بدانید چاشنی خورشت کرفس چیست؟، از شما دعوت می­کنیم که تا پایان این متن با ما همراه باشید.

 

 

 

 

 

آنچه در ادامه خواهید خواند:

 

  • طرز تهیه خورشت کرفس
  • چاشنی خورشت کرفس
  • بهترین چاشنی خورشت کرفس

 

 

 

 

 

 

 

یکی از راز­های موفقیت سرآشپز­ های مشهور جهان استفاده از چاشنی­های خوشمزه برای طعم دهی به غذا­های گوناگون می­باشد.

 

امروزه در سراسر دنیا با توجه به ذائقه­ های گوناگون برای خشنودی چشایی مردمان از چاشنی­های متنوعی از جمله: انواع سس­ها، رب­ها، ادویه­جات و… استفاده می­گردد.

 

 

پس شناخت این که از چه نوع چاشنی­هایی برای چه غذا­هایی می­توان استفاده کرد، از اهمیت به سزایی برخوردار است.

 

 

حال از آن­جا که خورشت کرفس یکی از خوشمزه ­ترین غذا­­های اصیل ایرانی است که طرفداران زیادی در بین اقوام مختلف ایرانی دارد.

 

 

ما در ادامه قصد داریم طرز تهیۀ این غذای خوش طعم را به شما آموزش داده و در نهایت بیشتر در خصوص چاشنی خورشت کرفس با هم صحبت کنیم.

 

 

 

 

 

 

 

طرز تهیۀ خورشت کرفس

 

 

 

 

همان طور که گفته شد، خورشت کرفس غذایی اصیل و پرطرفدار است. در بسیاری از مناطق جهت پخت این خورشت از گوشت گوسفند یا گاو استفاده می­شود. البته دیده شده گاهی از گوشت مرغ نیز برای طبخ این غذا استفاده می­شود.

 

 

این غذا از دستۀ غذاهایی است که طبخ آن مدت زمان نسبتاً طولانی را به خود اختصاص  می­دهد و حدودا از 2 الی 3 ساعت قبل جهت آماده­سازی مواد باید آشپزی را شروع کنید.

 

 

 

 

 

 

مواد لازم جهت تهیۀ خورشت کرفس برای 2 تا 4 نفر:

 

150 گرمبرگ کرفس
150 گرمساقۀ کرفس
1 عددپیاز
120 گرمگوشت(ترجیحا گوسفندی)
50 گرمنعناع تازه
2 پیمانهآب
50 گرمجعفری
1 قاشق غذا­خوریروغن مایع
2 عددلیمو ­عمانی
هر کدام نصف قاشق چای­خورینمک، زردچوبه و فلفل سیاه
نصف قاشق غذاخوریآب لیموی طبیعی یا آبغورۀ طبیعی

 

 

 

 

 

 

کرفس سبزی غالب این غذا می­باشد و در کنار آن سبزی­جات دیگری از قبیل نعنا و جعفری نیز به عنوان دیگر سبزی­های این خورشت مطرح می­گردند.

فراموش نکن

 

 

ید که نباید در استفاده از نعنا زیاده روی کنید، چرا که باعث تلخی خورشت می­شود.

 

 

در مرحلۀ اول باید برگ­ها و ساقه ­های کرفس را از هم جدا کنیم، سپس ساقۀ آن را از وسط شکسته و نخ­های وسط آن را جدا کرده تا هنگام میل کردن غذا در دهان احساس نشود.

 

 

 

 

 

سپس نوبت به خرد کردن نگینی پیاز­ها می­رسد. به جهت ساده ­تر شدن و سرعت بخشیدن فرایند آشپزی شما پیاز داغ نگینی 400 گرمی  می­تواند بهترین انتخاب باشد.

 

 

 

 

پس از طلایی شدن پیاز­ها و تبخیر آب آن­ها زمان اضافه کردن گوشت­های خورشتی می­باشد.

 

 

وقتی گوشت­ها کمی سرخ شدند، ادویه­جات از جمله: فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه می­کنیم و 2 تا 3 دقیقه جهت خروج عطر ادویه آن را تفت می­دهیم.

 

 

سپس آب را به میزان ذکر شده در جدول اضافه کرده و درب ظرف را می­بندیم و تا نیم­پز شدن گوشت­ها با حرارت ملایم منتظر می­مانیم.

 

 

در فاصلة نیم­پز شدن گوشت، جهت تسریع در طبخ غذا باید سبزی خورشت را نیز سرخ کنیم.

 

 

وقتی گوشت نیم پز شد، سبزی سرخ شده را به همراه ساقه ­های کرفس به ظرف گوشت اضافه می کنیم و اجازه می­دهیم حدود 1 الی 1.5 ساعت خورشت با شعلۀ کم جا بیفتد.

 

 

هم­چنین این نکتۀ کاربردی را در نظر داشته باشید که اگر می­خواهید این غذای به ظاهر ساده     لعاب­دار باشد و سبزی و خورشت آن از هم جدا نباشد، باید پیاز­ها را تا مرحلۀ طلایی رنگ شدن خوب تفت دهید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

چاشنی مناسب برای خورشت کرفس

 

 

 

دربارۀ چاشنی­ها باید این نکتۀ کاربردی را در نظر داشته باشید، که اگر آن­ها را حین جوشیدن خورشت به غذا اضافه کنید، باعث می­شود روغن غذا محو شود و شما غذای سالم­تری را میل نمایید.

 

 

بنابراین بهترین زمان افزودن چاشنی به خورشت کرفس، پس از جا افتادن آن است.

 

 

به این منظور زیر غذا را خاموش نموده و صبر می­کنیم تا از قل خوردن بیفتد، سپس چاشنی و نمک را به آن اضافه می­کنیم.

 

 

هم­چنین پس افزودن چاشنی جهت ترکیب مزۀ آن با خورشت، لازم است 15 دقیقۀ دیگر غذا را بر روی حرارت قرار دهیم.

 

 

 

 

 

 

بهترین چاشنی برای خورشت کرفس

 

 

 

همان­طور که گفته شد نقش چاشنی­ها را در لذیذ­تر کردن غذا­ها نباید نادیده گرفت؛ بنابراین اگر برای پخت خورشت کرفس به دنبال بهترین چاشنی­ها هستید، از شما دعوت می­کنم که این مطلب را تا پایان مطالعه فرمایید.

 

 

 

  • آبلیمو و آبغوره

 

دو نمونه از برترین چاشنی­هایی که برای خورشت کرفس استفاده می­شود، آبلیمو و آبغوره است که در بیشتر مواقع از همان آبلیمو استفاده می­شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آبلیمو و آبغوره علاوه بر طعم لذیذی که به غذا می­بخشند، واجد خواص درمانی ویژه­ای نیز هستند که در این­جا برخی از این خواص را با هم بررسی می کنیم.

 

 

آبلیمو واجد ویتامین سی فراوانی است و از این جهت در درمان سرما­خوردگی می­تواند بسیار موثر باشد.

 

 

هم­چنین آبلیمو موجب هضم بهتر غذا و تقویت سیستم عصبی بدن شده و از پیری زودرس جلوگیری می­کند.

 

 

آبغوره نیز واجد خواص درمانی بسیاری می­باشد که از جملۀ آن­ها می­توان به درمان سیاتیک و رماتیسم اشاره کرد.

 

 

ضمناً اگر به دنبال کاهش وزن هستید آبلیمو و آبغوره می­توانند، انتخاب­های مناسبی برای شما باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

لیمو عمانی:

 

 

لیمو عمانی یکی دیگر از چاشنی­هایی است که می­توان برای این غذا استفاده نمود.

 

 

از جمله خواص لیمو عمانی می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

– لیمو عمانی میوه ای اشتها­آور، ضد­نفخ، التیام دهندۀ سرفه و سرما­خوردگی و ضد سرطان می­باشد.

 

 

– هم­چنین اگر از میوۀ خشک لیمو عمانی در دمنوش­هایی مثل گل گاوزبان استفاده نمایید، می­تواند سبب کاهش فشار خون شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اما برای استفاده از لیمو عمانی به عنوان چاشنی در غذا باید یک­سری نکات را رعایت نمود.

 

 

برای جلوگیری از انتقال طعم تلخ آن به غذا، نباید آن را درسته و به همراه تخم­هایش استفاده کرد.

 

 

علاوه بر این برای استفاده از لیمو عمانی باید برش کوچکی بر روی آن ایجاد نمایید و آن را در قابلمۀ خورشت قرار دهید تا با غذا قل بخورد.

 

 

بعد از مدتی قل خوردن غذا با  لیمو عمانی، آن را از غذا خارج نمایید، تا غذای شما طعم تلخی به خود نگیرد.

 

 

در نهایت اگر وقت محدودی برای پخت این غذا در اختیار دارید و به دنبال سرعت بخشیدن و راحتتر شدن کار خود در پخت این غذای خوشمزه هستید، ما برای شما پیشنهاد ویژه­ای در وب سایت شادیکار داریم:

 

 

 

 

 

 

 

شما می­توانید از کرفس سرخ شده نیم کیلویی که توسط دستان هنرمند بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش جمعیت امام علی (ع) تهیه شده و از لحاظ کیفی مورد تایید ناظران مجموعه می­باشد، استفاده نمایید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تصویر کرفس خرد شده فروشگاه شادیکار

 

 

 

 

 

 

 

شما می­توانید بستۀ کرفس سرخ شدۀ نیم کیلویی را در سراسر استان تهران سفارش دهید، تا ما آن را در اسرع وقت به دست شما برسانیم.

 

 

 

 

 

منابع:

– وب­ سایت اویس 77

– وب ­سایت دلپزی

– وب­ سایت بیتوته

– وب سایت همشهری آنلاین

– ویکی پدیا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شماره تماس ارتباط با مشتریان فروشگاه شادیکار:

021-86127412

 

 

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *