چگونه شوری قرمه سبزی را بگیریم

  • چگونه شوری قورمه سبزی را بگیریم

 

فکر کنم با شنیدن کلمه یا جمله  شوری و شور شدن غذا برای اکثر خانم ها خاطره دور یا نزدیکی تداعی شود که ممکن است بامزه یا خاطره تلخی را یاد آوری کند.

تصور کنید از صبح که از خواب برخواستید و تلاش زیادی کرده اید که غذاهای لذیذ و خوش طعمی را برای مهمانانتان که شب به منزلتان می آیند درست کنید مثلا یک قورمه سبزی خوش مزه و خوش رنگ با عطر و بویی که در کل فضای خانه میچیده و به قولی تا سر کوچه هم میرود.

و حالا در قسمتی از طبخ غذا هستید که میخواهید نمک و ادویه های لازم را اضافه کنید. نمک پاش را برمیدارید و به ناگهان مقدار زیادی نمک در خورشت خالی میشود و یا بعضی وقتها پیش می آید که حواستان نیست و دوبار به غذا نمک اضافه میکنید و وقتی غذا را میچشید می بینید که غذایتان حسابی شور شده است.

این لحظه لحظه طلایی شما برای نجات غذایتان از شوری است که ممکن است حالت های مختلفی برایتان پیش بیاید:

از حولتان بکل غذا را رها کنید و بگوید دیگر بدرد نمیخورد و کلا کنارش بگذارید

و یا همان غذا را بردارید و به آن آب اضافه کنید تا رقیق تر شود و شوری اش کمتر شود …

و …

اما در این مواقع بهتر است خونسردی خودتان را حفظ کنید زیر گاز را خاموش کرده و از راهکارهایی که برای از بین بردن شوری قورمه سبزیتان بلدید استفاده کنید و یا از دیگرانی که بلد هستند بپرسید که ما هم در اینجا به چند روش گرفتن شوری غذا مثلا قورمه سبزی میپردازیم.

  • چند روش ساده برای گرفتن شوری قورمه سبزی:
  1. پخت خورشت اضافی با حجم کمتر

ابتدا اگر زمان کافی داشته باشید میتوانید یک خورشت دیگر با حجم کمتر را مجدد بپزید اما اینبار دقت کنید که به آن نمک اضافه نکنید تا خورشت آماده شود و بعد هر دو خورشت را با هم مخلوط کنید و کمی آب جوش را به آن اضافه کنید.

در این صورت شوری قورمه سبزی شما کم میشود یا کاملا از بین میرود و در این صورت دیگر نمیخواهد خورشت را دور بریزید.

 

  1. مواد اولیه خورشت را بیشتر کنید

میتوانید اصلا غذای جداگانه درست نکنید و میتوانید مواد اولیه مثل لوبیا گوشت و سبزی را بیشتر و به خورشت اضافه کنید و دیگر نمک به خورشت اضافه نکنید.

(نگران پخت بیش از حد مواد قبلی نباشید چون قورمه سبزی غذایی است که هر چه بیشتر بپزد بهتر جا میفتد و خوشمزه تر می شود)

 

  1. آب اضافی خورشت را دور بریزید

اگر خورشت شما آبکی است و متوجه شده اید که شور شده است می توانید مقداری از اب آن را دور بریزید و دوباره به ان آب جوش و کمی ادویه های دیگر به غیر از نمک اضافه کنید.

(البته این روش به طور کامل شوری خورشت قورمه سبزی را از بین نمی برد اما می تواند درصد آن را کمتر کند و آن را قابل خوردن میکند. حتما یادتان باشد که در این مورد از آب جوش استفاده کنید)

 

  1. ترشی خورشت را بیشتر کنید

روش بعدی که میتوان به کار برد این است که کمی ترشی خورشت قورمه سبزی را بیشتر کنید.

مثلا مقداری سرکه یا آبلیمو یا هر نوع ترشی که مطابق با ذائقه و سلیقه ی خودتان است را به خورشت اضافه کنید.

(اضافه کردن مقدار بیشتری ترشی باعث می شود که مزه ی شوری غذا کمتر حس شود)

 

  1. انداختن چند تکه سیب زمینی

روشی که خیلی در بین افراد رایج است و تقریبا بیشتر خانم های خانه دار از این روش برای رفع شوری خورشت خود یا غذاهای دیگر استفاده می کنند انداختن چند تیکه سیب زمینی درون خورشت است.

  1. اول باید سیب زمینی ها را شسته و پوست ان را بگیرید و آن را به چند تکه ی بزرگ خورد کنید.
  2. تکه های سیب زمینی را درون خورشت بیندازید.
  • تقریبا 30 تا 40 دقیقه صبر کنید تا نمک اضافی خورشت جذب سیب زمینی شود
  1. بعد از ان میتوانید سیب زمینی ها را از داخل خورشت بیرون بیاورید

(ولی اگر سیب زمینی را به مدت طولانی درون خورشت نگه دارید باعث میشود آب خورشت خیلی زود کم شود و باعث شوری غذا برمیگردد.)

 

  1. اضافه کردن مخلوط سرکه و آبلیمو با شکر به خورشت

روش دیگر مخلوط سرکه و آبلیمو با شکر است. همانطور که در چند سطر بالاتر گفته شد سرکه یا ابلیمو باعث ترش شدن خورشت میشود و مزه ی شوری غذا را کمتر میکند.

حالا اگر این سرکه که معمولا سرکه ی سیب استفاده میشود راه با کمی شکر مخلوط کنیم و آن را داخل خورشت بریزیم کاملا مزه ی شوری خورشت از بین می رود.

البته این کار را هم باید کم کم انجام دهیم یعنی مخلوط را کم کم به خورشت اضافه کنیم. چون اگر زیاد از حد شکر بریزید خورشت شیرین می شود و کسی خورشت قورمه سبزی شیرین دوست ندارد .

 

  1. اضافه کردن نوشابه به خورشت

روش دیگری که برخی از افراد انجام می دهند اضافه کردن یک قاشق چای خوری نوشابه به خورشت قورمه سبزی است که باعث از بین رفتن شوری خورشت می شود .

 

 

  1. اضافه کردن مقداری خمیر

اضافه کردن مقداری خمیر که  با آرد گندم درست شده و به شکل گلوله های کوچک در آمده به درون خورشت  نیز باعث کم شدن مقدار شوری خورشت میشود.

میتوانید این گلوله های خمیری کوچک را درون خورشت بیندازید و بعد از حدود نیم ساعت که شوری و نمک های خورشت جذب این خمیر شد، خمیرها را از خورشت بیرون  بیاورید.

اگر لازم است این کار را چند بار با خمیر های جدید انجام دهید تا کاملا نمک غذا به اندازه شود .

 

  1. اضافه نکردن نمک به برنج

در اخر اگر خورشت شما شور شد و نتوانستید کاملا شوری ان را از بین ببرید میتوانید برنجی که درست کرده اید و میخواهید همراه با خورشت سرو کنید را کاملا بدون نمک بپزید. تا زمانی که برنج و خورشت با هم خورده میشوند مزه آن ها متعادل باشد.

چون قورمه سبزی غذایی است که اب فراوانی دارد و مدت پخت آن طولانی می باشد تقریبا راحت میتوان از شوری آن جلوگیری کرد چون معمولا به دلیل وجود گوشت گوسفند در آن نمک را در آخر به آن اضافه میکنند یا اگر هم شور شد با روش هایی که گفته شد میتوان از مقدار شوری آن کاست.

امیدواریم از این روش هایی که گفته شد برای خوش طعم شدن قورمه سبزی خودتان بدرستی استفاده کنید به امید اینکه قورمه سبزی هیچ آشپزی نه شور و نه بی نمک نشود

 

در آخر به همه شما عزیزان برای درست کردن قورمه سبزی خوش عطر و طمع میخواهیم سبزی های آماده خام و پخته آشپزخانه نعنا را معرفی کنیم که مطمن هستیم با یکبار خرید از این برند خوشمزه عاشق آن میشوید و مجدد از آن خرید می کنید.

این سبزی ها درست شده توسط یک کارخانه صنعتی نیست، درست شده توسط زنان سرپرست خانوار عاشقی است که برای روزی ومعاش فرزندان و خانواده خود با هنر دستانشان تلاش می کنند تا چرخ زندگی خود را بچرخانند.

اگر قصد پختن قرمه سبزی دارید با کلیک بر روی سبزی قورمه سرخ شده نیم کیلویی و یا سبزی قرمه خرد شده نیم کیلویی خرید خود را به راحتی انجام دهید.

 

 

منبع:

خبربان

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *