چگونه پیاز داغ خشک درست کنیم؟

شاید نام پیاز داغ خشک را به نسبت پیاز داغ کمتر شنیده باشیم یا آشنایی کمتری نسبت به آن داشته باشیم. برای اینکه بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم که چگونه پیاز داغ خشک درست کنیم ابتدا باید متوجه شویم که پیاز داغ خشک چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

پیاز داغ خشک چیست؟

پیاز داغ خشک پیاز داغی است که بر اثر دو دما شدن پیازی که قبلا در آب جوش جوشیده و حالا در بیرون ظرف سرد شده است

و میخواهد از یک دما و فضای متعادل  وارد یک دما و فضای خیلی داغ یعنی روغن داغ شود دچار شوک شده و همان لحظه خشک و به یک نوعی ترد و شکننده میشود را پیاز داغ خشک می گویند.

کاربردهای پیاز داغ خشک

پیاز داغ خشک همان پیاز داغ چیپسی یا مجلسی است که استفاده از هرکدام از این  کلمات برای رساندن بهتر حق مطلب  در نوع غذایی ست که میخواهید استفاده کنید.

کاربرد پیاز داغ خشک بیشتر در تزیین غذاهاست آن هم در غذاهای ایرانی مثل:

  • آش رشته
  • کشک بادمجان
  • حلیم بادمجان
  • عدس پلو
  • املت گوجه فرنگی
  • سیب زمینی آبپز
  • تخم مرغ
  • کوکواسفناج

از چه پیاز ی برای پیاز داغ خشک استفاده میشود؟

پیاز یکی از مواد اولیه پرکاربرد در آشپزی محسوب می شود و این یک مسئله ی کاملا بدیهی هست. پیاز انواع مختلفی دارد (انواع پیاز داغ) که همه ی ما این موضوع را هم به خوبی می دانیم ولی مساله ای که ممکن هست خیلی ما به آن خیلی دقت نکرده باشیم.

هر پیاز خاصیت، طعم، تندی و تیزی خاص خودش را دارد به همین دلیل هم کاربردش در آشپزی متفاوت هست.

در بین پیازها پیاز شیرین یا ویدالیا پیاز مناسبتری برای سرخ کردن و در نتیجه تهیه پیاز داغ خشک است زیرا این نوع، شیرین، ترد و آبدار هست و کمی طعم اون به تندی میزند و در نتیجه طعم دهنده خوبی برای غذا است.

فرق پیاز داغ با پیاز داغ خشک؟

وقتی میگوییم پیاز داغ خشک ممکن است کمی برایمان این سوال پیش بیاید که چه تفاوتی میتواند با پیاز داغ داشته باشد و طرز تهیه آن به چه شکل است. پس برای رسیدن به پاسخ این سوال بهتر است ابتدا طرز تهیه پیاز داغ  و پیاز داغ خشک را یادبگیریم.

مراحل تهیه پیاز داغ:

۱.ابتدا پیاز ها را بسته به مقداری که میخواهید سرخ کنید پوست کنده و از وسط نصف کنید و به شکل مرتب خوب خرد و خلالی کنید.

۲. یک ظرف که مناسب حجم پیاز داغ ها باشد انتخاب کنید و به مقداری که پیازها تقریبا در آن شناور شوند در آن روغن بریزید. بگذارید خوب روغن داغ شود.

۳. پیازها را به آن اضافه کنید.

۴.مدام باید پیازها را هم بزنید این نکته خیلی مهمه چون اگه یک لحظه غافل بشید  پیازها میچسبن و میسوزن.

۵. حتما پیاز را در چند سری به روغن اضافه کنید. تا همه آنها یکدست سرخ شوند.

۶.هم زدن را تا جایی ادامه میدهیم تا پیاز به قول معروف برسه و طلایی رنگ بشه.

۷. داخل یک ظرف بزرگ مثل آبکش یا سبد پارچه یا دستمال پهن کنید و پیازها را روی آن باز میکنیم تا روغنش گرفته  و کاملا خشک شود.

۸. و در اخر آماده است برای بسته بندی در ظرف های مخصوص .

 

چندنکته در تهیه پیاز داغ:

  • اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که برای تهیه پیاز داغ باید رعایت کنید این است که پیاز‌ها باید در یک اندازه خرد شوند. پیاز‌های نازک زودتر سرخ می‌شوند و پیاز‌های کلفت‌تر دیرتر سرخ می‌شوند اگر این مدل‌ها با هم باشند یک سری از پیاز‌ها می‌سوزند و یک سری سرخ نمی‌شوند و ظاهر بدی پیدا می‌کنند.
  • برای خوش رنگ شدن پیاز داغ‌ها در انتهای کار مقداری زردچوبه یا زعفران به آن اضافه کنید.
  • برای چیپسی و خشک شدن پیاز‌ها حتما بعد از سرخ کردن آن‌ها را داخل آبکش قرار بدهید.
  • هرگز پیاز‌ها را در حجم زیاد داخل تابه نریزید، زیرا این کار باعث می‌شود پیاز‌ها زیاد خوب سرخ نشوند. بهتر است با حجم کم در چندین مرتبه سرخ کنید.
  • مدت زمان تهیه پیاز داغ بسته به مقدار آن است. اگر اندازه آن زیاد باشد ممکن است ۴۰ تا۵۰ دقیقه طول بکشد
  • از ابتدا شعله شما باید زیاد باشه و وقتی پیاز کمی طلایی شد و رو به قرمزی رفت شعله را کم میکنید.
  • مواد پیاز داغ فقط روغن و پیاز است که به دلخواه میتوانید زردچوبه و زعفران و نمک هم اضافه کنید تا طعم و بوی خوبی بگیرد.

 

مراحل تهیه پیاز داغ خشک

۱.پیاز به مقدار نیاز بر می دارید. باتوجه به علاقه تون به شکل خلالی یا نگینی خرد میکنید.
۲.یک قابلمه به نسبت حجم پیازهاتون برمیدارید. توش رو پر از آب میکنید و میگذارید به جوش بیاد.

۳.پیاز رو ۲تا ۵ دقیقه میگذارید به جوش بیاد.

۴.بعد از ۵ دقیقه آبکشش کنید.

۵. یک پارچه تمیز بردارید و جلوی آفتاب پهن کنید ۱ روز فرصت بدهید تا پیازها بخوبی خشک شوند.

برای رنگ دار شدن و مزه دار شدنشم میتونی تو روغن زردچوبه و زعفرون بریزی.

۶. وقتی خشک شد. روغن رو داغ میکنید و پیاز ها رو داخل روغن میریزید. تا پیاز رو بریزید سریع پیاز داغ طلایی و خشک میشه.

۷. پیازها را داخل صافی بریزید تا روغن اضافی آن خارج شود سپس مصرف کنید. بهتر است پیازها را یکباره به ظرف روغن اضافه نکنید. بلکه به دفعات و میزان کم داخل ماهیتابه بریزید و پس از اینکه کاملا سرخ شدند آنها را از ماهیتابه خارج کرده و سری بعدی را اضافه کنید.

اینکار باعث میشود که یک پیاز داغ یکدست و طلایی داشته باشید.

چند نکته در تهیه پیاز داغ خشک

  • شما میتوانید در مرحله نخست و پس از خارج کردن پیازها از آب جوش روی آنها بجای زردچوبه مقداری زعفران بریزید.
  • رنگ زردچوبه و زعفران باعث خوشرنگ و طلایی شدن پیاز داغ شما میشود.
  • این روش به شما یک پیاز داغ خشک و طلایی و مجلسی میدهد که میتوانید در تزیین آش و … غذاهای دیگر استفاده کنید.

تفاوت پیاز داغ و پیاز داغ خشک

شاید بتوان گفت مهمترین و بارزترین تفاوت این دو در زمان ریختن پیازها در روغن داغ  و استفاده از آب جوش است.

در پیاز داغ  پیاز را بعد از خرد کردن داخل روغن داغ میریزیم.

اما در پیاز داغ خشک پیاز را ابتدا داخل یک قابلمه که آب آن به جوش آمده میریزید و بعد از مدت زمان مشخصی آن ها را از آبجوش خارج کرده روی پارچه تمیزی پهن کنید تا به مدت یک روز مقابل نور خورشید خشک شود و بعد به روغن داغ اضافه کنید.

 

پیشنهاد خرید

شما عزیزان میتوانید برای خرید پیاز داغ های خشک و ترد و مجلسی خوب تازه و با کیفیت به سراغ برند نعنا بروید. محصولات برند نعنا که یکی از آنها پیاز داغ است تهیه شده توسط زنان سرپرست خانوار خانه اشتغال مولو ی است که با هنر آشپزی خودشان مواد غذایی غذاها و طعم های بی نظیری را برای ما  به ارمغان می آورند.

برای سفارش محصولات پیاز داغ نعنا میتوانید به فروشگاه اینترنتی شادیکار مراجعه کرده وبا ثبت خرید خود آن را در زمان مشخص شده در سایت با رعایت پروتوکل های بهداشتی درب منزلتان دریافت کنید.

 

 

 

 

منبع:

YJC

Hiloved

Beytoote

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *